Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
3549
View
64
Reply

Bangga Dapat Kebenaran Rentas Negeri, Mengaku Pakai ‘Kabel’ Dan Ayat M

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-5-2020 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by safriehalim at 22-5-2020 12:22 PM


Tular di media sosial hari ini, perkongsian mengenai seorang gadis yang didakwa mendapat kebenaran pulang merentas negeri untuk pulang ke kampung menyambut hari raya.

Gadis tersebut mendakwa bahawa dia mendapat kebenaran pulang ke kampung  kerana mempunyai ‘kabel’ yang kuat dan sempat memberi ‘pesanan’ kepada orang ramai supaya tidak merasa iri hati.

Malah, dia turut memberitahu akan pulang semula ke Kuala Lumpur selepas hari raya utuk melakukan ‘openhouse’ pada 2 Jun nanti.


”Dah ada surat .. dari Dungun.. so kena buat pengesahan je kat sini.. jangan duk berdengki lah kita memang boleh balik.. haha kabel kita kemas keming.

”So yang tak boleh balik kau diam.. stay at home.. jangan duk iri hati kat sis.. suruh sis beraya dengan you all di kota raya.. 2/6 kita openhouse kat KL okay..” tulis gadis berkenaan.


Perkongsian tersebut lantas menimbulkan rasa ketidakpuasan hati netizen. Rata-ratnya meminta supaya tindakan segera dilakukan oleh pihak berwajib agar gadis tersebut tidak terlepas dari hukuman.

Kredit : Siakap Keli
IMG_20200522_121228.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-5-2020 12:42 PM | Show all posts
baru ternampak tadi kat fb i love kuala krai...apa entah yang gigih sangat nak balik kampung beraya time2 gini...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
BABIIIII.. Done
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:59 PM | Show all posts

tak baik dengki sarah
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 22-5-2020 04:42 AM
BABIIIII.. Done

Kurus puasa 29 Ramadhan
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 22-5-2020 12:59 PM
tak baik dengki sarah

Hahahaha.. Aku mmg hati busuk
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 22-5-2020 01:04 PM
Kurus puasa 29 Ramadhan

Huhuhuhu.. .geram betul dgn perangai perempuan tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga adik ini beraya dalam lokap.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:17 PM | Show all posts
sarah82 replied at 22-5-2020 01:10 PM
Hahahaha.. Aku mmg hati busuk

pergi mandi la
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Haih, no words...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Bengap pnye org.....x pasal2 kena keluar statement utk mangkuk kaki filter ni....



Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
so bij ni tipu je la sebab lapar hencapan?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kelulusan dapat penghujung bulan 4, awat penghujung bulan 5 baru gigih nak up balik beraya bagai. Kabel hape gitu. Lapar perhatian + bengap sungguh la
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:19 PM | Show all posts
yak yak yea la sgt...
kena denda 1k takpa lagi...
takot 1 kg kena covid-19...
time tu baru yak2 yea....
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 22-5-2020 12:42 PM
BABIIIII.. Done

Hahaha Sarah. Jarang baca bad words from you. Marah sangat tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:25 PM | Show all posts
Pasti kena angkut juga ni macam kes misi itu hari
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Bitch ni lapar attention macam budak yang baling mercun kat oku tu. Memang sengaja mintak dikecam
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Melur1 at 22-5-2020 02:41 PM

Setakat tu pun nak bangga sangat ala2 dia jumpa vaccine utk covid

menyampah haku
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 03:04 PM | Show all posts
Dakwaan 'kabel' Siska Qirana tidak benar
Zatul Iffah Zolkiply
zatuliffah@hmetro.com.my

POLIS menafikan memberi layanan istimewa kepada seorang wanita untuk melakukan perjalanan rentas negeri dari Dungun, Terengganu ke Putrajaya seperti yang tular di media sosial sejak semalam.

Sebelum ini, wanita yang menggunakan nama 'Siska Qirana' memuat naik status di aplikasi WhatsApp dan mesej dengan seorang sarjan polis mendakwa dapat pulang berhari raya kerana mempunyai 'kabel'.

Tindakan itu mendapat kecaman warganet yang tidak berpuas hati selain turut memberi imej buruk kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Ketua Polis Daerah Dungun Superintendan Baharudin Abdullah berkata, perkara yang dimaklumkan wanita terbabit itu tidak benar.
"Kita sudah beri kelulusan kepadanya pada hujung April lalu selepas polis di Putrajaya memaklumkan taska wanita terbabit dipecah masuk.

"Kebenaran diberikan untuk dia menyelesaikan urusan berkaitan taskanya dan dia sudah bergerak ke sana (Putrajaya) pada 27 April lalu.

"Wanita terbabit juga sudah mendapat kelulusan untuk kembali ke daerah ini memandangkan anak-anaknya ditinggalkan di sini (Dungun) bersama keluarganya," katanya ketika dihubungi hari ini.

Baharudin berkata, tidak timbul isu layanan istimewa atau ada 'orang dalam' kerana kebenaran diberikan selepas menilai pelbagai perkara.

Menurutnya, pihaknya terkilan dengan tindakan wanita itu memuat naik status sedemikian sehingga menimbulkan perasaan tidak puas hati dalam kalangan orang ramai.

"Kita tidak tahu mengapa dia bertindak sedemikian sedangkan kebenaran diberikan bukan kerana mempunyai orang dalam, sebaliknya atas dasar keperluan untuk membantu siasatan kes di Putrajaya," katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
elok le ko x kuar rumah raya ni.. 1 mesia dah tau ko ni bebal
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list