Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2265
View
48
Reply

Ekor Masuk Lubang Hidung, Remaja Pengsan Tepi Jalan Leher Dibelit Sawa Peliharaan

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-5-2020 10:52 AM | Show all posts |Read mode
Remaja lelaki pengsan di tepi jalan selepas lehernya dibelit ular sawa di Klungkung, Bali, semalam.


Memetik laporan TribunNews, Gusti Ngurah Bagus Permana, 16, ditemui orang awam rebah berhampiran motosikalnya dalam keadaan enjin masih hidup.


Menurut saksi, beberapa orang awam di tempat kejadian pada mulanya berasa takut untuk menghampiri remaja yang kelihatan kekejangan dan mukanya membiru itu kerana khuatir ia disebabkan Covid-19.




Kredit foto: TribunNews




Namun, apabila dihampiri mereka terkejut melihat leher mangsa dibelit seekor sawa sepanjang lebih kurang 1.5 meter.

"Ekornya sudah masuk ke hidung dan kepala ular masuk ke celah kelangkang.

"Telinga mangsa juga sudah berdarah," katanya.


Mereka kemudian bergegas memberi bantuan dan menghubungi ambulans sebelum Gusti dikejarkan ke hospital.


Difahamkan, ular itu diserahkan kepada pihak polis.


Menurut Pesuruhjaya polis Daerah Klungkung Nyoman Suparta, sebelum kejadian mangsa sedang menunggang motosikal sambil tangan kirinya memegang kepala ular yang ditangkapnya untuk dibawa pulang sekitar jam 11 pagi.


Namun, mangsa kemudian tiba-tiba berhenti dan rebah dalam keadaan lehernya dibelit haiwan berkenaan.


Kata Nyoman, ketika itu ekor ular sudah masuk ke lubang hidung dan kepala ular di celah kelangkang mangsa.

"Mangsa dikatakan sering menangkap ular untuk dipelihara," katanya.




  



Mangsa bernasib baik keadaannya tidak parah dan kini sudah semakin pulih. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-5-2020 10:54 AM | Show all posts
wild animal ni sifatnya memang mcm tu ..ta kira laa bela dari lahir sekali pun, takpaham kenapa nak jadikan pet animal jugak
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Dik...kenapa adik tangkap ular nak pelihara macam tangkap burung dik.....jangan cakap akak tak tegur.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
bawak motor pegang kepala je? ni ular sawa bukan ular lain...kekuatannya pada melilit...waduh confident penting
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
GWS

Tingat iols kat mamat omputih ni yg suka sgt tangkap binatang.

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:12 AM | Show all posts
nih kepala ulaq liaq mmg agresif sifatnya.....kalau selalu naik moto pegang kepala ulaq dlm seluaq xpa....
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Seramnya. Takde masalah,cari masalah. Wild animals belong in the wild bukannya jadi pet atau pun masakan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Seramnyaaa. Meols kalau tgk mau lari tak cukup tanah
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:46 AM | Show all posts
Bahayanya tunggang motor sambil pegang ular.  Patut masukan dalam guni ke apa lebih selamat nak bawa
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tekan dada la ngok... Bukan tekan perut.. leluhur leluhur...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang bela ular dia pun nak bela tapi x de ilmu. ...akak suka tengok...budak muda Australian ni awal.20an dengan ular kesayangan dia nama Kevin  malaysian king cobra
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni kiranya tak dan nak bela la kan
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ular piton.... alihbahasa terus dari python..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko ingat ko hebat siap nak buat peliharaan... adooiii
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Hakak baca tajuk dah tahu mesti kat yindon ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:44 PM | Show all posts
keja bodoh
baik kau bela anjing dik
boleh jugak jaga rumah
acik nak ucapkan padanlah muka kau dik
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kelazimannya ular liar ditangkap Marul ke karung, kau pegang macam tu saja
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 22-5-2020 12:07 PM
Orang bela ular dia pun nak bela tapi x de ilmu. ...akak suka tengok...budak muda Australian ni awal ...

Helok........
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat pulak ular sawa sesat kat flat tingkat 13.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:16 PM | Show all posts
org cakap bagus pelihara ular dari simpan bangsa tu....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list