CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345Next
Return Post new threads
Show: 6087|Reply: 120

[Lain-Lain] GEMPAR! Kalimah Allah dalam video seksi Katy Perry

[Copy link]

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 24-2-2014 10:27 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login



Gambar di atas adalah screen shot daripada video klip muzik terbaru dari penyanyi Katy Perry ft Juicy J, Dark Horse.video ini telah dilancarkan pada Khamis lepas ( 20 Februari 2014 ) . Video berdurasi 3:44 minit ini menampilkan Katy berpakaian ala Cleopatra ini  dan mengambil Ancient Egypt (Mesir  Purba) sebagai tema.

Cuma yang menjadi persoalan kepada penulis tentang video yang telah dimuat naik ke laman web Youtube ini adalah ,pada minit 1:15, boleh dilihat dengan jelas lelaki pertama yang datang menghadap Ratu Cleopatra (Katy Perry)  memakai kalung bermotif kalimah Allah . Dalam babak video ini, lelaki ini kemudiannya dibakar (burned zapped) oleh Katy.


Kredit: http://www.wanista.com/katy-perry-permain-kalimah-allah-video/

(mod macam biasa, kalo dah ada silakan merge)

OMG ape ni uolssss!!!!! Kenapala  nak kena provoke antara satu sama lain

Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 24-2-2014 10:28 AM |All posts
Ni bidio nya. Ni bukan fitnah ok!!


Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 24-2-2014 10:29 AM |All posts
tu pasal aku tak layan sangat lagu kanak2 ribena camni, layan rock lagi bagus. takde nak provoke2 bodo ni
Selamat hari raya maaf zahir batin
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 24-2-2014 10:31 AM |All posts
mata tertutup sebelah = illuminati
If there is passion, let me feel its heat.
I want my heart to beat fast,
my breath raspy, my skin to burn
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 24-2-2014 10:42 AM |All posts
Tapi tidak dinafikan grafik video ni cantik yaamatz
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 24-2-2014 10:45 AM |All posts
apa motif dia sebenarnya ek??
~ aku ade kamu ~
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 24-2-2014 10:48 AM |All posts
artgeex posted on 24-2-2014 10:28 AM
Ni bidio nya. Ni bukan fitnah ok!!

lagu bodoh
http://airfilter80.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 24-2-2014 10:53 AM |All posts
perempuannya tonggek anjing pun ikut tonggek juga
the twisted calling
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 24-2-2014 10:57 AM |All posts
Illuminati....
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 24-2-2014 11:06 AM |All posts
Macai dah tak heran dah sejak2 menyokong anti hadis nih...
facebook.com/selipargombak

Harapan Baru Rakyat Malaysia
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 24-2-2014 11:09 AM |All posts
Aku lagi tukujut tengok pengawal cleopatra pakai kasut diadora... Last edited by tricomonas on 24-2-2014 11:12 AM

ada aku kisah????.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 24-2-2014 11:12 AM |All posts
subhanallah kemunculan kalimah alloh di dalam music video ini telah membuktikan bahawa elohim itu benar
1

View rating log

Mencari Ketenangan Jiwa
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 24-2-2014 11:13 AM |All posts
Masalahnya tak kisah pun nak liberal. Tapi kan perjuangan liberal tu pun menghormati agama lain. Takde pulak anutan liberal tu soh provoke antara satu sama lain? Kalau camni, sampai bila pun masalah takkan selesai

Katy perry pun takkan tak faham, ummah islam kan sensitif bab-bab camgini?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 24-2-2014 11:17 AM From mobile phone |All posts
Pernah gak tengok cerit hindustan cerita pasal tukang halau syaitan pki semua rantai agama kat leher dia, ada cross, nama Allah, tuhan budha, etc etc..  Semua dia nak gantung.. Motip mngkin nak halau kena test satu2.. Hadoi
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 24-2-2014 11:18 AM From mobile phone |All posts
BurningTimes posted on 24-2-2014 11:12 AM
subhanallah kemunculan kalimah alloh di dalam music video ini telah membuktikan bahawa elohim itu be ...

Sory nak tanya, elohim tu sapa ye?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 24-2-2014 11:18 AM |All posts
sy x  nampak sebarang provokasi.dari mengali video katy perry adalah lebih baik umat islam menggali dan mengaji ,mencipta sesuatu perkara2 yg membawa menafaat kepada umat manusia
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 24-2-2014 11:20 AM |All posts
banyak je tgk pak2 arab pakai rantai Alloh ne ... ne menunjukan Katy Perry purcaya Alloh la ..
Pakatan Rakyat-Harapan Rakyat
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 24-2-2014 11:22 AM |All posts
video clip bru ke ni...
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 24-2-2014 11:23 AM |All posts
ape nak heran kety pery pakai kalimah Allah dlm clip video dia.....hadi awang kata boleh.....maka boleh la
http://www2.esyariah.gov.my/esyariah/mal/portalv1/enakmen/State_Enact_Ori.nsf/0/cb36901c41
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 24-2-2014 11:29 AM |All posts
xtgk lg mv lagu ni........
Ganyang Style
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 24-2-2014 11:37 AM |All posts
cantik pulak kasut guard tu kan... eh
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 24-2-2014 11:38 AM |All posts

Katty perry sebagai cleopatra didalam "dark horse"


Katy Perry - Dark Horse Illuminati Themed Music Video Exposed


Katy Perry - Dark Horse (feat. Juicy J) (Official) ft. Juicy J


Screenshot from 2014-02-24 11:10:06.png


Screenshot from 2014-02-24 11:10:49.png


Screenshot from 2014-02-24 11:10:59.png


Screenshot from 2014-02-24 11:13:59.png


Screenshot from 2014-02-24 11:17:43.png



Lagu "dark horse" yang di nyanyikan oleh katy perry dan juicy j dikatakan telah menghina agama islam. Selain itu lagu ini juga dikatakan mempunyai agendanya tersendiri. Di mana kita boleh lihat video di atas katy perry memainkan watak sebagai cleopatra. Begitu juga dengan mata " HORUS ".

Di laman web youtube juga video ini menjadi isu dengan komen - komen yang tidak senang.



Last edited by berun on 24-2-2014 11:40 AM

Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 24-2-2014 11:40 AM |All posts
Kalau Google Image DJ Khaleed pun dia ada pakai necklace besar Kalimah Allah..
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 24-2-2014 11:45 AM |All posts
Alllah tu bukan terletak kalimah...
Wahai porumer sekalian...
- Insulting others is never a way of correcting them. Instead it causes more damage and prove that we need help ourselves-
~Mufti Ismail Menk~
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 24-2-2014 11:48 AM |All posts
Hahahahaha... korang takde kerja tersentap benda camni...
Reply

Props Report

12345Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 28-7-2014 04:17 PM , Processed in 0.159868 second(s), 43 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top