CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 33Next
Return Post new threads
Show: 42977|Reply: 800

[TV3] AKASIA : SEINDAH SAKURA [FASHA SANDA & FAHRIN AHMAD]

  [Copy link]

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 29-2-2012 11:25 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by eddlisa_uyuk at 14-6-2012 22:55






       
Satu lagi drama yang diadaptasi dari novel bakal bersiaran di slot Akasia TV3. Drama Seindah Sakura arahan Zul Huzaimy dan dibintangi oleh Fasha Sandha, Fahrin Ahmad, Dato' Eizlan Yusof, Eryna, Fimie Don dan pelakon lainnya menjalani pengambaran sekitar Kuantan Pahang dan Kota Paris.

Drama terbitan Temenggung Pictures Sdn Bhd ini menampilkan Fahrin Ahmad sebagai seorang cikgu manakala fasha Sandha memegang watak seorang murid miskin dan bermasalah di sekolah. Kalau ikut jalan cerita Novel watak Cikgu Airil ( fahrin ahmad ) pada permulaannya bersangka buruk dengan Shaqira (fasha Sandha) kerana menyangka Shaqira adalah pelajar yang bermasalah. Kemudian wujud perasaan simpati seterusnya Cikgu Airil jatuh hati dengan Shaqira. Tapi kerana fitnah mereka berpisah, Cikgu Airil bawak diri ke luar negara manakala Shaqira pulak akan melalui pelbagai dugaan sampai ke tahap dia perlu berkahwin dengan datuk Walid , bapa saudara kepada Cikgu Airil.
1

View rating log

You're the only one that I wanted
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 29-2-2012 11:27 PM |All posts
diadaptasi dari novel ni


Sinopsis
SHAKIRA terumbang-ambing akibat kemiskinan hidup dan hilang tempat bergantung. Airil yang hadir dengan perspektif negatif terhadap gadis itu, akhirnya berubah mencintainya dalam diam.

Sukar bagi Shakira untuk bahagia, lantaran ada hati yang dengki dan merancang balas dendam. Hati hitam milik Anida berjaya membuatkan cinta Shakira dan Airil ter halang hingga lelaki itu membawa diri meninggalkan Shakira terkapai-kapai keseorangan. Sejak itu, satu per satu badai datang melanda hingga hidup gadis itu tidak menentu.

Di universiti, Shakira menemui cinta baru, tapi malangnya dia sudah jadi milik orang lain. Demi kasih pada ibu, dia rela berkorban biarpun hatinya hancur bagai kaca berderai ke bumi.

Shakira cuba menjadi SEINDAH SAKURA meskipun harapan untuk mendapatkan kembali cinta sejati semakin mustahil. Namun, dia perlu percaya pada jodoh yang telah tersurat untuknya. Mungkin kita sengaja dipertemukan dengan cinta yang salah agar kita bersyukur setelah mendapatkan cinta yang sebenar.
You're the only one that I wanted
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 29-2-2012 11:31 PM |All posts
ada fahrin ahmad
You're the only one that I wanted
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 29-2-2012 11:41 PM |All posts
sesuai lg ke Fasha ni bawak watak bdk sekolah?
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 1-3-2012 12:01 AM |All posts
alamak ana...x penah bace novel ni....
"saya iman...awak muslim"   
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 1-3-2012 08:35 AM |All posts
yes, FS & FA..........suka suka
>>>RUNNING MAN>>>ROOMMATE>>>HOTEL KING>>>FATED TO LOVE YOU>>>TEMPTATION>>>THE THREE MUSKETEERS>>>KERANA TERPAKSA AKU RELAKAN>>>KUSINERO CINTA>>>LEE DONG WOOK>>>BI RAIN>>>
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 1-3-2012 08:50 AM |All posts
fahrin ahmad????
~niat tidak menghalalkan cara~
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 1-3-2012 08:52 AM |All posts
waaa ada pahrin... suker3
senyum :)
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 1-3-2012 09:04 AM |All posts
Reply 4# takacan

X sesuai leee lain le klu dia ting 6 atas.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 1-3-2012 09:41 AM |All posts
lame x tgk fahrin
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 1-3-2012 10:13 AM |All posts
laaa...ade pasha laa...cam xsesuai dia jadik budak skolaa...
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 1-3-2012 11:48 AM |All posts
yes, FS & FA..........suka suka
eddlisa_uyuk Post at 1-3-2012 08:35



    i like
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 1-3-2012 08:30 PM |All posts
Mcm best je tgk pelakon.
ParkSunWo ♥ JooMinYoung 4ver~ LJW♥JYH
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 1-3-2012 08:39 PM |All posts
xde pelakon lain y lbh remaja utk berlakon bdk sekolah ker. pasha ni xsesuai la nk berlakon bdk sekolah.
life too short, let make it sweet
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 1-3-2012 08:41 PM |All posts
xkan la kat malaysia ni ketandusan pelakon remaja . tp abe pahrin ttp merembes
life too short, let make it sweet
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 1-3-2012 09:45 PM |All posts
ada abang FA...
rasa tak sewai jer FS bawa watak sebagai pelajar sekolah..
~ ulang baca novel di rak ~
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 1-3-2012 09:46 PM |All posts
tak pernah baca novelnya lagi....
malas nak beli dan baca...
~ ulang baca novel di rak ~
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 1-3-2012 10:09 PM |All posts
Wan Sharmila pun ada dlm cite ni, dia jd anak Dato
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-3-2012 12:18 PM |All posts
senarai pelakonnya aku suka,  sapa pengarahnya?
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 2-3-2012 01:31 PM |All posts
tak pernah baca novelnya. tapi Fahrin memang sesuai berlakon jadi cikgu.
There were things you wanted to tell me and there were things I was dying to say.
But you were scared and my voice faltered, so we both sewed our lips shut and buried it away.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 2-3-2012 02:14 PM |All posts
boleh tk sesape yg dh baca novel nie bgtau ending nye...saya dh lupe la..............
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 2-3-2012 03:20 PM |All posts
senarai pelakonnya aku suka,  sapa pengarahnya?
Ratumaya Post at 2-3-2012 12:18



    kalau tak silap...zulhuzaimi
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 2-3-2012 03:27 PM |All posts
[quote]boleh tk sesape yg dh baca novel nie bgtau ending nye...saya dh lupe la..............
yuri_katrina Post at 2-3-2012 14:14 [/quo
endingnya..cikgu airil kawen ngan shakira....tp sblm tu die kawen ngan datuk,lps kena cerai die kawen ngan member kolej die
kiranya shakira ni kawen 3 kali...ngan airil ni bahagia dan dpt ank kembar lagi....itu pun kalu cite ni ikut novel tu betul2
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 2-3-2012 03:56 PM |All posts
Reply 23# amjess

bestnye...tk sabr nk tgk..tp nape fasah sandha heroin nye.........
kureng minat la ngn dia
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 2-3-2012 04:16 PM |All posts
Reply  amjess

bestnye...tk sabr nk tgk..tp nape fasah sandha heroin nye.........
kureng minat l ...
yuri_katrina Post at 2-3-2012 15:56



    fasha ok per...sbb shakira ni selalu dirundung malang,kiranya watak ni kena sedih2 je
lakonan fasha setakat ni ok jer...terutamanya cite chinta tu,perangai die jer yg xbrp ok
takpe kite tgk dulu lakonan die.. bile cite ni main kt tv,lps tu bru kite komen..hu..hu
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 29-7-2014 02:39 PM , Processed in 0.175785 second(s), 34 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top