CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return Post new threads
Show: 3225|Reply: 68

nak berhenti keja tapi duit tak cukup...

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-2-2012 01:30 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

bosan betul ngn tempat keja ai sekarang...dah la mmg tak permanent..gaji mmg tak setimpal..takde cuti...mmg hampeh gila la...tgh cuba cari keja lain sebagai pensyarah bahasa inggeris kolej swasta..tp until now belum ada rezeki lg...terpaksa la tahan ngn sikap ofismate yg pelik2...adakah korang akan pulau member korang yg tak datang keja disebabkan suami dia sakit?? ikutkan hati ai dah bg notis dah....tp ai n husband ada masalah kewangan yang tak dapat dielakkan...so suka tak suka kna datang jugak...hmmmm....stress thap gaban dah ni..
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-2-2012 01:32 PM |All posts
Reply 1# qiesya


    tambah ckit g nih..kalau forumer2 sekalian ada lubang2 kerja sebagai pensyarah bahasa inggeris kat kolej swasta blh bgtau ai...dah tak sabar nak berambus dari tempat ni..tggu dapat keja tetap ja nih...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 28-2-2012 01:57 PM |All posts
ko keje apa sbnrnya? dah tau duit x cukup terus jerk la kerja. aku kalo ada bnyk duit pun sbnrnya malas da nak keje. hehe...
No more loneranger. In relationship.
otai_g is fully owner by N** A*** K********
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 28-2-2012 02:14 PM |All posts
kalau somi dia sakit, sape nak jaga somi dia... takkan ... errmm somi dia sakit hape...
money doesnt buy happiness but money can buy me internet access
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 28-2-2012 02:43 PM |All posts

RE: nak berhenti keja tapi duit tak cukup...

bosan betul ngn tempat keja ai sekarang...dah la mmg tak permanent..gaji mmg tak setimpal..takde cut ...
qiesya Post at 28-2-2012 13:30



   try le bg in detailss qualification etc.mn tau ade yg berminat tuk offer keje..
btw, mn2 tmpt pun byk je cbrn yg pelik2....
cnfirm tmpt br mslh br...human kan ..mcm2 perangai....so mmg kn sntiasa ready jah
~ Ada sorg member tu kan '' Jahattttttttttttttttttt tpkan pemalu & comei ....'' ..huhu ...~


♥ Currently reading Manhwa Orange Marmalade  Ma ri & Jae Min
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 28-2-2012 03:04 PM |All posts
Your problem kan TT, lebih kurang sama cam problem I sekarang nie cuma I tak kawen lagi. Hehehe.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-2-2012 03:08 PM |All posts
bertahan..
sambil2 tuh cari kerja lain..
masuk kerja terus tunduk buat kerja
xyah masuk pot kaki gossip opis
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 28-2-2012 04:08 PM |All posts
ko keje apa sbnrnya? dah tau duit x cukup terus jerk la kerja. aku kalo ada bnyk duit pun sbnrnya ma ...
otai_g Post at 28-2-2012 13:57


sungguh tepat sekali ... setiap keje ada tekanan tersendiri ... dan kalau boleh kebanyakan kita memang takmo keje ... goyang tut jer kat rumah ... kecuali org2 yg mmg giler keje ...
Intheenditdoesn'treallymatter
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 28-2-2012 04:09 PM |All posts
Your problem kan TT, lebih kurang sama cam problem I sekarang nie cuma I tak kawen lagi. Hehehe.
gadis_tulip Post at 28-2-2012 15:04


I pun belum kawin ... belum kawin lagi 3 ... hehehehehe ...
Intheenditdoesn'treallymatter
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-2-2012 04:29 PM |All posts
I pun belum kawin ... belum kawin lagi 3 ... hehehehehe ...
kudajantan77 Post at 28-2-2012 16:09



    amboi amboiii...report kt bini kang....laaariikkkk...
sayang rain..lulu..bubu.....
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-2-2012 04:30 PM |All posts
jgn behenti selagi xdapat keja lain okeh...
klo x menyesal badan..mcm iols duuluuuu...wawaaaa
sayang rain..lulu..bubu.....
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-2-2012 04:47 PM |All posts
TT..we face same problemmmmmmm..

I pulak boss saiko sgt..sampai tekanan darah rendah gitu...nak tgk muka dia pon dah tak boleh dh..tapi blum ada rezki nk dpt keje lain..

I tak kisah gaji rendah (tp jgn la below kos sara idup kl ), yg penting dtg keje ati senang..nk buat keje pon takde nk merungut..bangun pagi pon hepi...

Kpd kawan2, klu ada nk pki admin tu, sila la inform I......qualification degree holder..
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-2-2012 05:24 PM |All posts
Reply 3# otai_g


   pensyarah bahasa inggeris kontrak kat satu institut pendidikan kat penang...huhuhu..betul la..masa buka thread ni tekanan sgt td...hahaha...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-2-2012 05:26 PM |All posts
bertahan..
sambil2 tuh cari kerja lain..
masuk kerja terus tunduk buat kerja
xyah masuk pot kaki  ...
chaintea Post at 28-2-2012 15:08

masalahnya kitorang sekarang kna work together...after selesai program ni baru boleh guna idea you...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-2-2012 05:30 PM |All posts
try le bg in detailss qualification etc.mn tau ade yg berminat tuk offer keje..
bt ...
juju_amin84 Post at 28-2-2012 14:43


ye lah kan...ai faham tu..semua tempat keja  ada masalah..tp at least bertimbang rasa la..senang nak cuti.ni cuti pun takde...apa kelebihan pun takde..kurang banyak la...tp ai boleh tima je..cma part yg ofismate yg tak bertimbang rasa tu yg sentap tu...i ada degree in english language...pastu ada more than 1 year teaching experience.....
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-2-2012 05:32 PM |All posts
Reply 1# qiesya


   tak try cari kije len kt jobstreet... govjob... mudah.my.... starjob... all de best kak!
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-2-2012 05:37 PM |All posts
kalau somi dia sakit, sape nak jaga somi dia... takkan ... errmm somi dia sakit hape...
nuryakmal Post at 28-2-2012 14:14
suami ada darah tggi...weekend hari tu demam..they all ada buat gtg royong..husbnd demam panas masa tu..kami dok berdua jauh dri kg..nak mintak tlg sapa pun tak tau...ksian tgk dia..takkan ai nak tggal dia..then dia admitted sb mini strok....tak bertimbng rasa...i pergi keja sah2 buat tak tahu kat ai...mcm org bodoh ja...dah la kita tekanan pasal masalah peribadi...huhuhu...geram sgt...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-2-2012 05:51 PM |All posts
baru tak pegi keja satu hari dah dikeluarkan daripada segala perbincangan....macam kita tak buat apa langsung...sakit hati gilaaaaaaa....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 28-2-2012 06:31 PM |All posts
same with me...i feel like giving 24hours notice jer... boss i sekarang ni asyik cari pasal jer...benda kecik dia perbesar2kan... pastu boleh berlagak ckp dia boleh cari someone better than me,
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-2-2012 07:08 PM |All posts
same with me...i feel like giving 24hours notice jer... boss i sekarang ni asyik cari pasal jer...be ...
krieysa Post at 28-2-2012 18:31

tekanan kan? rasa tak best ja bila org asyik perbesarkan isu2 kcik...hari2 google n berdoa agar dapat keja lain yg permanent...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-2-2012 10:24 PM |All posts
samelah, hari2 g keja macam terpaksa. rasa nak benti je. tp keta sape nak bayar.. adeh.. bos pun suka cr salah besar kuman dibesar2kan.. benda yg bagus tak pnah pandang pun..
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 28-2-2012 11:15 PM |All posts
ye lah kan...ai faham tu..semua tempat keja  ada masalah..tp at least bertimbang rasa la..senang ...
qiesya Post at 28-2-2012 17:30



nape tak nak minta jadi private tutor, atau cikgu kat private school?
  It's just a matter of time!!!
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 28-2-2012 11:17 PM |All posts
same with me...i feel like giving 24hours notice jer... boss i sekarang ni asyik cari pasal jer...be ...
krieysa Post at 28-2-2012 18:31



Sabar ar ek? skang ni bukan senang nk dapat keje... kat luar sana tu ramai lg yg menganggur... belajar utk cuba mencintai kerja kita... kang kalau keje tak ikhlas ni, rezeki pun jadi tak berapa nak halal lak... hehehehe...
  It's just a matter of time!!!
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 28-2-2012 11:48 PM |All posts
kaedahnya u kena bersabar sebab me pernah berada di situasi tak gembira di tempat keja,
keja pun sebab nak gaji, sebab dengan gaji tu me dapat
buat me suka, travel, sungguh bertabah me keja walau macam
kena paksa diri bangun tidur dan ngadap bos yang entah apa apa...

sampai masa nak benti, dengan gembira ya amat me kasi surat benti
sambil kata me moved to ovc
http://chibouqui4.blogspot.ca/
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-2-2012 11:54 PM |All posts
Post Last Edit by strawbenna at 29-2-2012 01:04

meh la try kt tpt saya
Love it or List it!
Reply

Props Report

123Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 25-4-2014 10:25 AM , Processed in 0.180085 second(s), 31 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top