CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678Next
Return Post new threads
Author: chayroul

Adakah Isteri anda yang terbaik buat masa ini

[Copy link]

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-2-2012 11:51 AM |All posts
kalau dah benci...tokleh kata apa la... sbb selalunya kita takkan nampak apa2 kebaikan pun  ...
Fantaghiro Post at 13-2-2012 11:39



   no..no..no...aku baru stat benci dia 3hari lepas...aku ckp berdasarkan apa yg aku tgk...bkn dr cerita org.....





































































ekceli she's my sil...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-2-2012 11:55 AM |All posts
Reply 56# kurmasafia

bersangka baik..

suami dia sayang sungguh kt bini dia,sampai x sanggup nak susahkan isteri..

best nya..

my neighbour pun cam ni jugak, but diaorg chinese lah..

ptg2 balik keje hubby angkat kain jemuran..wifey duduk atas sofa sambil borak2 dgn hubby dia yg tgh melipat kain..

every morning,hubby dia nak gi keje tu hantarkan anak2 pi school/nursery..wifey dia gi keje lepas tu..

maybe ada perkara2 yg wifey dia buat i tak tau,or maybe suami dia sgt ringan tulang,jenis x leh duduk diam tgk rumah sepah ke..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-2-2012 11:58 AM |All posts
Reply  kurmasafia

bersangka baik..

suami dia sayang sungguh kt bini dia,sampai x sanggup nak  ...
pinksarah Post at 13-2-2012 11:55



   suami mmg jenis ringan tulang tp bini amik kesempatan atas keadaan itu..sengaja tak nak buat keja sbb MALAS...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-2-2012 12:03 PM |All posts
Reply 78# kurmasafia

bertuah kan isteri dpt suami cam tu?

lg best klu sama2 buat..

anak2 sure rapat dgn ayah diaorg..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-2-2012 12:06 PM |All posts
Reply  kurmasafia

bertuah kan isteri dpt suami cam tu?

lg best klu sama2 buat..

anak2 sure ...
pinksarah Post at 13-2-2012 12:03



   bertuah bg isteri..
tidak bg suami.....
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 13-2-2012 12:12 PM |All posts
terbaekkkk kah aku sebagai seorang isteri??? ntah lerr.. hari2 aku uruskan rumahtangga ( maklum lerr fulltime hwife). masak..ngemaskan rumah..uruskan anak2 settlekan pakaian keluarga.. bersihkan luar rumah hatta hingga ke luar pagar rumah. so that bila dia balik dari opis , dia hanya perlu makan dan berehat sahaja sbb aku dah uruskan segala2nya..

so aku istri terbaekkkah?? cuma laki aku jer yg boleh bagi jawapan. yg pastinya dia TAK pernah pun cakap yg aku nih isteriyg  terbaek. uhuk uhukk..
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 13-2-2012 01:07 PM |All posts
Reply 81# ctdeejah


    kdg2 tak perlu ucapan pon..
perlakuan, kasih sayang, kejutan, layanan.. sume tu bahasa badan yg kena dipelajari dan dihargai utk yg tahu menilai..

dpt somi yg jenis tak expressive mmg perlukan daya taakulan yg lebih (dan kebolehan mengambil hati sendiri)
welcome to the unreal world, for what you choose is predetermined below your own conscious mind
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-2-2012 01:14 PM |All posts
Reply 82# ParinAmat

betul la tu..

ada suami x reti nak ucap dgn kata2,diaorg guna cara lain..

x yah kecik hati sgt klu husband x puji dgn kata2..

andai masakan isteri tu dia makan bertambah tanda dia berterima kasih ler tu,hehehe....
Reply

Props Report

Post on 13-2-2012 01:16 PM |All posts
Reply  ctdeejah


    kdg2 tak perlu ucapan pon..
perlakuan, kasih sayang, kejutan, layanan.. s ...
ParinAmat Post at 13-2-2012 13:07


ucap 1000x pun masih x yakin...apalagi kalau x ucap...

minda wanita x leh decipher apa yg dia x dengar..
stop being influenced by fools
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-2-2012 01:20 PM |All posts
Reply 84# lavapanas

hehehe..

ye la,org perempuan ni suka nak dengar yg memuji2,nak2 dari suami..
Reply

Props Report

Post on 13-2-2012 01:22 PM |All posts
Reply  lavapanas

hehehe..

ye la,org perempuan ni suka nak dengar yg memuji2,nak2 dari suami..
pinksarah Post at 13-2-2012 13:20


cantik la ayang pakai baju tu..nampak slim sikit..

ni puji ke keji?
stop being influenced by fools
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-2-2012 01:29 PM |All posts
Reply 86# lavapanas

klu en hubby i yg ckp cam tu,harus lah macam kat awang2an jek rasa..

which is,jarang sgt dia nk cakap camtu...huhuhu..
Reply

Props Report

Post on 13-2-2012 01:31 PM |All posts
Reply  lavapanas

klu en hubby i yg ckp cam tu,harus lah macam kat awang2an jek rasa..

which i ...
pinksarah Post at 13-2-2012 13:29



   kau pun jarang nak cakap..."abang makin boroi makin encem la.."
stop being influenced by fools
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 13-2-2012 01:32 PM |All posts
Reply 83# pinksarah


    org pompuan mmg sukakan pujian..
rasa masakan mcm selipar pon puji ala2 masterchef gitu..
welcome to the unreal world, for what you choose is predetermined below your own conscious mind
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 13-2-2012 01:34 PM |All posts
Reply 84# lavapanas


    minda dorang selalu berhalusinasi..
somi cakap pasal mak jan body slim kat tempat keja pon dah kena translate somi nak kawin lagi..

walhal cuma bagi hint suh kurangkan berat jah.. dah sentap tak pasal2..
welcome to the unreal world, for what you choose is predetermined below your own conscious mind
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-2-2012 01:37 PM |All posts
Reply 88# lavapanas

how i wish i boleh cakap camtu..

sebab dari mula kahwin until now dia x pernah boroi..hehe

mulut i yg rajin puji dia taww...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-2-2012 01:39 PM |All posts
Reply 89# ParinAmat

takkan lah teruk sgt sampai sama rasa dgn selipar?

errr,pernah rasa ke..?

nature org lelaki mmg malas nak fikir benda2 puji2an ni,biasa la tu..

klu dpt yg sweet talker lg haru you!
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 13-2-2012 01:42 PM |All posts
Reply 92# pinksarah


    itu ayat joke aku ngan anak aku..
dia masak mmg best teramat.. antara sbb aku terpikat ngan dia sbb dia pandai masak.. ..

bila aku puji kadang2 dia was2 je..
ntahle mebi aku ni suka sgt joke ngan dia kot, smp dia pon berhalusinasi tak dpt identify mana yg betul mana yg pelesu..
welcome to the unreal world, for what you choose is predetermined below your own conscious mind
Reply

Props Report

Post on 13-2-2012 01:46 PM |All posts
Reply  pinksarah


    itu ayat joke aku ngan anak aku..
dia masak mmg best teramat.. antara s ...
ParinAmat Post at 13-2-2012 13:42



   bila di madukan..automatic semua yg kau puji dulu jadi pelesu...
stop being influenced by fools
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-2-2012 01:47 PM |All posts
Reply 93# ParinAmat

hehehe..

kiranya your wife sure susah nak marah kan..

you asyik nak loyar buruk,buat lawak je dgn dia...

klu you tak de kt rumah tu sure dia teringat...x de org nak melawak dgn dia..
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 13-2-2012 01:47 PM |All posts
bila di madukan..automatic semua yg kau puji dulu jadi pelesu...
lavapanas Post at 13-2-2012 13:46



    pasal tu aku taknak kawin lebih, sbb bini2 ni mudah kufur dan lupa diri..
kebaikan somi dilupa, kegatalan somi plak yg dihighlight..
welcome to the unreal world, for what you choose is predetermined below your own conscious mind
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 13-2-2012 01:49 PM |All posts
Reply 95# pinksarah


    skang ni dah ada baby dia kurang ingat la kot..
welcome to the unreal world, for what you choose is predetermined below your own conscious mind
Reply

Props Report

Post on 13-2-2012 01:50 PM |All posts
pasal tu aku taknak kawin lebih, sbb bini2 ni mudah kufur dan lupa diri..
ke ...
ParinAmat Post at 13-2-2012 13:47



   dan pasal tu aku kawin lebih..
ada check n balance gitu....
stop being influenced by fools
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 13-2-2012 02:37 PM |All posts
terimalah seadanya..........tak de manusia yg perfect atas muka bumi nih......... kalau si suami tuh nak isteri jadi yg terbaik, cermin diri dulu adakah aku nih suami yg terbaik gakkkkk,.......

dalam rumahtangga mestilah saling bekerjasama, saling lengkap melengkapi..... mana yg kurang di pertingatkan..........
Jangan ada benci
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 13-2-2012 02:40 PM |All posts
terimalah seadanya..........tak de manusia yg perfect atas muka bumi nih......... kalau si suami tuh ...
Risma Post at 13-2-2012 14:37


sangat betoi...
Reply

Props Report

12345678Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-9-2014 12:13 AM , Processed in 0.132055 second(s), 24 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top