CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123456Next
Return Post new threads
Author: najwa1310

Suami xnak berubah..!!!

[Copy link]

Post on 1-2-2012 12:35 PM |All posts
2 yg serba salah nie...sama ada nk bg peluang lg or x...tp da tanya ustadz die kate masih b ...
najwa1310 Post at 1-2-2012 12:32



hek eleh...silap2 dia yg ubah ustad tu...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-2-2012 12:37 PM |All posts
hek eleh...silap2 dia yg ubah ustad tu...
lavapanas Post at 1-2-2012 12:35


dei xtau yg sy & my mum da g jmpe ustadz...harap2 betol la kte ustadz 2..amin...
Reply

Props Report

Post on 1-2-2012 12:38 PM |All posts
dei xtau yg sy & my mum da g jmpe ustadz...harap2 betol la kte ustadz 2..amin...
najwa1310 Post at 1-2-2012 12:37



   kau kalau takde problem ada p jumpa ustad tak?
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 1-2-2012 12:40 PM |All posts
.kalau xde jdh xnk kawen lg dah
najwa1310 Post at 1-2-2012 11:56


jgnlah smp tak kawen..
kawen ni nikmat hidup, pasangan je yg tak tau menghargai nikmat kawin (intonasi ala2 citer ombak rindu)
welcome to the unreal world, for what you choose is predetermined below your own conscious mind
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-2-2012 12:42 PM |All posts
jgnlah smp tak kawen..
kawen ni nikmat hidup, pasangan je yg tak tau menghargai nikmat kawin (i ...
ParinAmat Post at 1-2-2012 12:40



   serik...takut perkara yg sama berulang lg..tp kdg2 pikir de org yg diuji lg truk dr sy....setakat nie die xdela sepak terajang...kalau tgk org yg kne sepak terajang 2 lg la ksian...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 1-2-2012 03:59 PM |All posts
Reply 100# najwa1310


   Bahtera perkahwinan banyak cabaran nya......tanyalah mak bapak kita dulu...sabar dulu...lepas 5 tahun tak ubah jugak baru u mintak cerai...
Pastu kawin ngan abg night...
http://www.facebook.com/zsd.signages
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-2-2012 04:12 PM |All posts
Reply  najwa1310


   Bahtera perkahwinan banyak cabaran nya......tanyalah mak bapak kita dulu.. ...
nighunter71 Post at 1-2-2012 15:59


2 yg sy tanya mak n ayah sy...kawen lg????serik da sy nie..biar la sy jage mak & ayah sy smpai akhir hayat dorg..tp xtau la lps nie Tuhan bukak blk pntu hati sy...kite merancang Tuhan menetukan...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 1-2-2012 04:14 PM |All posts
Reply 107# najwa1310


   Kalau merancang...kena lah beli pil perancang
http://www.facebook.com/zsd.signages
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 1-2-2012 04:18 PM |All posts
kata org, kalau usia perkahwinan masih muda, 1-2 tahun, mmg byk cabaran. kalau nak matang, mungkin ambil masa 4-5 tahun..tapi tu pun bergantung kpd sikap masing2 juga. cuma dalam hal puan ni, nmpaknya, cabaran agak berat jugak.

apa pun, sebelum ambil keputusan berpisah, usaha dulu bagi pihak puan..tapi kalau dia taknak usaha berubah...mungkin berpisah tu sbg jalan terakhir. fikirkan dulu kebahagian diri puan.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-2-2012 04:21 PM |All posts
Reply 108# nighunter71


   ayark..!!!!
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-2-2012 04:23 PM |All posts
kata org, kalau usia perkahwinan masih muda, 1-2 tahun, mmg byk cabaran. kalau nak matang, mungkin a ...
epal10 Post at 1-2-2012 16:18


sy cam nk bg peluang lg...mak sy pon ckp cbe bg peluang lg...coz sy da ikhtiar ngan ustadz...doakn segalanya dipermudahkn & hati sya tabah yer...amin...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 1-2-2012 04:35 PM |All posts
Reply 111# najwa1310


   aaaaaaaaaaaaaaaa...kan bagus keputusan tu...alhamdulillah
http://www.facebook.com/zsd.signages
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-2-2012 04:38 PM |All posts
Reply  najwa1310


   aaaaaaaaaaaaaaaa...kan bagus keputusan tu...alhamdulillah
nighunter71 Post at 1-2-2012 16:35



   doakn yg trbaik wat sy yerk...amin...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 1-2-2012 04:51 PM |All posts
Reply 113# najwa1310


   tak boleh...kalau doakan terbaik..u kena kawin abg night
http://www.facebook.com/zsd.signages
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-2-2012 04:52 PM |All posts
Reply  najwa1310


   tak boleh...kalau doakan terbaik..u kena kawin abg night
nighunter71 Post at 1-2-2012 16:51



   {:4_229:}
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 1-2-2012 04:55 PM |All posts
Reply 115# najwa1310


   sebab abg night lah yg terbaek
http://www.facebook.com/zsd.signages
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-2-2012 04:57 PM |All posts
Reply 116# nighunter71


   tiada manusia yg sempurna melainkn Nabi S.A.W
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 1-2-2012 04:58 PM |All posts
Reply 117# najwa1310


   orang memain jer lah..u nih serius sangat
http://www.facebook.com/zsd.signages
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-2-2012 05:08 PM |All posts
Reply  najwa1310


   orang memain jer lah..u nih serius sangat
nighunter71 Post at 1-2-2012 16:58



   hehehe....yela sy tau
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 1-2-2012 05:19 PM |All posts
Reply 119# najwa1310


   abg rasa jodoh u panjang lagi tu
http://www.facebook.com/zsd.signages
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-2-2012 05:21 PM |All posts
Reply  najwa1310


   abg rasa jodoh u panjang lagi tu
nighunter71 Post at 1-2-2012 17:19



  amin......harap sgt die berubah...
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 3-2-2012 01:28 PM |All posts
Assalam TT... Ni saya nak tanya sikit... Korang kawen setahun lepas atasa dasar apa? Pilihan keluarga, atau cinta sama cinta? Sebab berdasarkan cerita TT ni, suami TT ni mesti jenis kuat seks, kan? Pelik, kenapa perlua dia melancap? Adakah sebab TT tak suka nak melayan dia? Ingat, seks adalah faktor penting dlm sebuah rumahtangga... Mungkin pada TT seks hanya sekadar nak dapatkan zuriat je...

Sebab rasanya kalau TT mmg takde masalah, mesti dia tak cari perempuan lain? Korang penah tak cuba duduk besemuka dan bincang secara damai? Setiap yg berlaku mesti ada punca... Cuba kaji semula apa punca dia buat perangai mcm tu? Cerai adalah penyelesaian yg terakhir... Tapi sayang ar, korang baru setahun lebih je mendirikan bahtera... Cuba ar pertahankan... TT dah cuba bincang dgn mertua ttg perangai buruk anak diorang tu? Kadang2 lebih baik mengadu pada mertua terlebih dahulu...

Apa pun, hope TT leh settle masalah ni dgr cara yg paling aman dan baik... Goodluck...
1

View rating log

  It's just a matter of time!!!
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 3-2-2012 03:37 PM |All posts
husband umo brpe?
Anti Lelaki Pra Matang. Hok Alowh!
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 3-2-2012 04:25 PM |All posts
Pada pandangan aku, TT masih belum bersedia utk bercerai dgn suami. My advice is, kalau TT masih belum bersedia utk hidup sendiri, jgn bercerai. I dah ada experience. Once I dah decide nak bercerai, nothing can make me turn back. Tu aje nasihat aku. Dan itu jugaklah nasihat aku pada kawan2 aku yg mempunyai masalah rumahtangga.

Sebab nak bercerai ni memerlukan banyak masa, tenaga, gangguan emosi selain wang ringgit. Kalau setakat nak buat setengah jalan, baik tak payah. Membuang masa, tenaga dan wang ringgit.
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 3-2-2012 07:15 PM |All posts
.kalau dah tau Tuhan dah bagi petunjuk kat ko tiap kali suami ko berlaku curang tak kan sampai ska ...
blackmore Post at 30-1-2012 01:22



    Totally agree.. Please learnt to luv urself more than anybody else, esp those who never appreciate u...
Reply

Props Report

123456Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-4-2014 04:01 PM , Processed in 0.149060 second(s), 26 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top