CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: transporter

UMRAH & HAJI XI, PENGALAMAN KE TANAH SUCI MADINAH DAN MAKKAH (HARAMAIN)

   Close [Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 28-1-2012 10:53 PM |All posts


Berat rasanya nak tinggalkan kota Madinah pada hari terakhir.....walaupon hati tidak sabar utk bertemu dgn keluarga yg menanti di rumah
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-1-2012 11:48 PM |All posts
salam 2 all. ada ape2 berita terbaru mengenai cuaca di madinah n mekah? sejuk @ panas? mgkin smpt lg nk adjust2 baju2 yg nk d bawa nnt
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 29-1-2012 12:29 AM |All posts
Website terkini bagi Ash-har Travel adalah http://www.ashhartravel.com.my
frapamocha Post at 28-1-2012 20:01


Salam
TQ. Link laman web terkini Ash-Har Travel telah di kemas-kini kan dalam senarai.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 29-1-2012 10:24 AM |All posts
salam 2 all. ada ape2 berita terbaru mengenai cuaca di madinah n mekah? sejuk @ panas? mgkin smpt lg ...
gedebek79 Post at 28-1-2012 23:48



semalam pegi kursus mutawwif yg baru balik dari sana kata cuaca di madinah sejuk sampai  bulan 3, tengah mcm tu..mekah dlm 20-25'.
so dia mmg nasihatkan sapa2 yg pegi dlm bulan 2/3 bawak baju sejuk..tp baju tak payah bawak byk sbb kat sana jubah2 lawa lawa n murah2..katanya la...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 29-1-2012 11:00 AM |All posts
Assalamualaikum semua. Alhamdulillah dan insyaAllah kak zai akan menunaikan Umrah bulan depan. Penerbangan pada 26 Feb 2012 terus ke Jeddah, naik bas ke Madinah hari kelima ke Makkah. Umrah yang pertama dalam hidup pada usia 55 thn. Mudah2an Allah permudahkan segalanya.
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 29-1-2012 05:27 PM |All posts
Assalamualaikum....saya sahabat baru dlm forum ni..alhamdulillah,forum seperti ni mmg byk membantu sedikit sebyk utk bakal2 jemaah haji/umrah...memandangkan saya sendiri akn mengerjakan ibadah umrah pada 28mei-13jun ini(insyaallah),dapatlah seandainya rakan2 berkongsi dgn saya,pengalaman mengerjakan umrah bersama suami...mcm2 perasaan yg ada dlm hati saya skrg ni...cuma Allah SWT shj yg tahu apa yg saya rasa..ok ke,kami pergi bdua je,mcm mana nnt waktu solat,asing2...mcm mana jarak pjalanan dri hotel ke masjid...ok ke pakej yg aku amik ni..subhanaallah..! Ampunkn dosa2 ku Ya Allah,tenangkan hati ku ini Ya Allah...!
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 29-1-2012 05:28 PM |All posts
Reply 30# zai_rafim


   Alhamdulillah syukur...moga selamat menunaikan ibadah umrah....!
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 29-1-2012 05:36 PM |All posts
Reply 6# transporter

Assalamualaikum....transporter...cinderella dgn mama emily,pergi umrah dgn TA mana?
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 29-1-2012 05:38 PM |All posts
Berat rasanya nak tinggalkan kota Madinah pada hari terakhir.....walaupon hati tidak sabar utk  ...
frapamocha Post at 28-1-2012 22:53



   Alhamdulillah,selesai sudah...! nnt giliran kami pulak...doa2kan ye...
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 29-1-2012 05:39 PM |All posts
semalam pegi kursus mutawwif yg baru balik dari sana kata cuaca di madinah sejuk sampai  bulan ...
ima_snow Post at 29-1-2012 10:24



   salam,ima....kalau hjg bln mei-jun..keadaan cuaca di sana mcm mana  yer?
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-1-2012 06:15 PM |All posts
cuaca kalu dah mei-jun tu dah nak masuk summer dah tu..dah mula panas..tp panas kat sini panas kering so xde laa rasa berlengas sangat except kalau temperature dah cecah 40C mmg tak sanggup...nak tawaf kat dataran pon kn pikir 2 3 kali..
lagi kesian kalau hotel jauh dr masjid..mmg mencabar nak turun solat zohor, asar ke haram
jgn lupa bawak sunglass...
Jangan menyesal, little girl
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 29-1-2012 06:20 PM |All posts
Di petik dari :
Ministry Of Hajj
Kingdom Of Saudi Arabia

http://www.hajinformation.com/umrah_agents.php?id=78

Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 29-1-2012 06:31 PM |All posts
ada sapa2 yg ada pengalaman tak menginap di hotel saraya ajyad (mekah) dan durrat fayroz (madinah)...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 29-1-2012 07:09 PM |All posts
Update :
1. Kini, jika click nama Syarikat Pengendali Umrah, anda akan di bawa ke Profil Syarikat berkenaan yang ada di laman web JAWHAR.
2. Apabila click link laman web TA, anda akan di bawa ke laman web TA masing2.
3. TA tercicir ....... Citra Travel & Triways telah di senaraikan. Maaf.
4. Jika ada kesilapan link atau info, sila maklumkan.



Senarai Syarikat Pengendali Umrah yang berdaftar dengan Jabatan Wakaf Zakat Dan Haji. JAWHAR

PERHATIAN : Apabila berkunjung ke laman web TA, masih ada beberapa yang belum di kemas-kini lagi.
Laman web masih menunjukan pakej dan harga 2011 . Sekarang tahun 2012 ya!



Syarikat Pengendali Umrah Laman Web
Al-Nile Tour & Travel Sdn. Bhd.
Andalusia Travel & Tours Sdn. Bhd.http://www.andalusia2u.com
Ash-Har Travel & Tours Sdn. Bhd.http://www.ashhartravel.com.my
Batuta Travel & Tours Sdn. Bhd.http://www.batutatravel.com.my
Beststar Travel Centre Sdn. Bhd.
Citra Travel & Tours Sdn. Bhd.
http://www.citratravel.com
Cantumas Travel and Tours Sdn. Bhd.
De Mawardah Travel & Tours Sdn. Bhd.http://www.demawardahtravel.com
Falcon Travel & Tours Sdn. Bhd.
FB Travels Sdn. Bhd.http://www.fbtravels.com
Festive Travels Sdn. Bhd.http://festivetravel.com.my
Gemilang Travel & Tours Sdn. Bhd.http://www.gemilangtravel.com.my
KAA Travel & Tours Sdn. Bhd.http://www.kaatravel.blogspot.com
KSB Travel & Tours Sdn. Bhd.http://www.ksbtt.com
Muhammadiyah Travel & Tours Sdn.Bhd.http://www.muhammadiyahtravel.com.my
Rakyat Travel Sdn. Bhd.http://www.rakyatravel.com.my
Rayhar Travels Sdn. Bhd.http://www.rayhar.com/portal
Sila Tour & Travel Sdn. Bhd.http://www.silatour.com.my
Syarikat Pelancongan Yaskin Sdn. Bhd.http://www.yaskin.com.my
TH Travel & Services Sdn. Bhd.http://www.thts.com.my
Tiram Travel Sdn. Bhd.
Triways Travel Network (M) Sdn. Bhd.
http://www.triways.com.my
Umrahaj Travel & Services Sdn. Bhd.http://umrahajtravel.com.my
Uni-Travel Sdn. Bhd.http://www.unitravel.com.my
Wan Travel Sdn. Bhd.http://www.wantravel-sb.com
Wira Saujana Travel & Tours Sdn.Bhd.http://www.wirasaujana.com
Zahafiz Travel & Tours Sdn. Bhd.http://www.zahafiz.com
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 29-1-2012 09:59 PM |All posts
Link Kursus Umrah Syirasz Travel yang di postkan oleh merpati01 pada thread terdahulu.
Ada 6 siri semuanya. Dah tonton semua dan recommended untuk 1st timers.
Walaubagaimanapun, kursus 'live' harus pergi juga agar kemuskilan dapat di jawab ustaz/ustazah.

1. http://www.youtube.com/watch?v=Y-BernjyYaU&feature=related

2. http://www.youtube.com/watch?v=fn_-qr-gdGs&feature=related

3. http://www.youtube.com/watch?v=0SnSiwoJ0hU&feature=related

4. http://www.youtube.com/watch?v=-pacK8o1r48&feature=related

5. http://www.youtube.com/watch?v=wZk82gxhB6M&feature=related

6. http://www.youtube.com/watch?v=-V3O4bvH2Rc&feature=related
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 29-1-2012 11:15 PM |All posts
Reply  transporter

Salam  Transporter,

Tulaa... akak pun baru semak satu persatu lewat malam  ...
Rosputih Post at 28-1-2012 10:08



   salam..kalau under andalusia....umrahziarah.com.my
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 29-1-2012 11:17 PM |All posts
Update :
1. Kini, jika click nama Syarikat Pengendali Umrah, anda akan di bawa ke Profil Syarikat  ...
transporter Post at 29-1-2012 19:09



  salam... http://www.umrah-ziarah.com/   yg ni utk page pakej haji/umrah andalusia
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 29-1-2012 11:23 PM |All posts
Update :
1. Kini, jika click nama Syarikat Pengendali Umrah, anda akan di bawa ke Profil Syarikat  ...
transporter Post at 29-1-2012 19:09



    Salam...yg ini utk pakej umrahziarah TA ANDALUSIA http://www.umrah-ziarah.com/
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 29-1-2012 11:34 PM |All posts
Reply  transporter

Salam  Transporter,

Tulaa... akak pun baru semak satu persatu lewat malam  ...
Rosputih Post at 28-1-2012 10:08



    ye betul tu kak....mmg ramai betul org buat umrah tahun ni....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 30-1-2012 08:32 AM |All posts
salam,ima....kalau hjg bln mei-jun..keadaan cuaca di sana mcm mana  yer?
yanieyusuf Post at 29-1-2012 17:39


wslm..aah masuk summer.dah panas tu.tp panas kering...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 30-1-2012 09:05 AM |All posts
Post Last Edit by haziq_97 at 30-1-2012 09:23

Merpati01...waahhh sama ye penerbangan kita...our TA AE-Nur Services...Insyaallah kita berjumpa kat airport nanti... our flight pun 9.00am ...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 30-1-2012 11:08 AM |All posts
yanieyusuf, saya pergi nanti insyallah dengan TH Travel.. yanie plak dengan travel mana? mana tau boleh jumpa di sana kan. sebab tarikhnya lebih kurang ajer..
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 30-1-2012 11:12 AM |All posts
kawan saya pernah cakap, kalau time panas kat sana, hidung pun boleh berdarah. ada juga mutawiff yang galakan jemaah semayang di hotel kalau tak tahan panas.. tak tau la betul ke tak
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 30-1-2012 11:40 AM |All posts
salam

Ingin mendapat sikit nasihat .....saya dan suami amat berharap dapat mengerjakan haji tahun ini betul ka kalau ambil package Tabung Haji insyallah dapat terpilih utk mengerjakn haji pada tahun yg sama berdaftar dibandingkan travel agency yg lain yg memerlukan membuat rayuan dan syarat seperti mesti 3 tahun dah mendaftar dgn tabung haji baru boleh buat rayuan.....harap mendapat pejelasan....
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 30-1-2012 11:42 AM |All posts
Hj Transporter,

Mekasih bukak rumah baru dgn info2 yg baik untuk rakan2 yg lain.
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 29-7-2014 02:39 PM , Processed in 0.142370 second(s), 28 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top