CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910Next
Return Post new threads
Author: Shayang

Aku Perlukan pandangan kalian..haruskah aku berdiam diri dan memendam rasa?

  [Copy link]

Rank: 2

Post on 11-1-2012 11:36 AM |All posts
daripada thread ni, macam kak bling kata suami TT maybe duk tertarik kat pompuan yang berkerjaya kat ...
marumaru Post at 11-1-2012 11:09



   mekaseh bg pandangan..ye diriku memang gini cepat marah tp cepat juga memaafkan..selama kami berkawin xpenah gaduh2 panjang plg lama 5 minit je sbb aku jenis yg xsuka keruhkan keadaan n cepat2 rendahkan ego..aku xmo rasa ralat atau bersalah yg amat sgt kalau gaduh lelama tiba2 terjadi sst ke langsung xsempat nk mnta maafkan..lgpun selama ni kalo gaduh2 syg pun sbb isu2 biasa xpenah ade kaitan dgn psl wanita lain..sama juga kalo gaduh ngn kenkawan walo rasa sentap ke apa aku xsuka biar berlarutan sehingga perlu mengorbankan persahabatan yg dah berbelas tahun..bg aku perhubungan yg terjalin tu lebih penting,memang sukarkan nak ilangkan rasa sakit hati n sbgnya tp sampai bila nak memendam rasa,simpan dendam segala nk tido malam pun xlena nnt.

sama halnya dgn hub kami suami isteri ni,skrg ni aku sendiri buntu tak pasti apa akan terjadi seterusnya..suami berulang kali bgtau dia xde apa2 perasaan dan hub ngn pompuan tu selain kenalan gitu2 je,apa yg tertulis di fb tak sama dgn di luar katanya.katanya sekadar acah2 usikan nakal shj.sedangkan dlm hati dia selama ni dia memikirkan aku shj dia hargai semua yg dah aku lakukan selama ni n bla2..

ntahlah aku seniri bingung skrg ni kang kalau aku percya apa yg suami ckp org kata aku bodoh,baik sgt,mmg mudah di perbodohkan..membosankan la apa laaa..
kalau aku melawan suami mengamuk baling itu ini paksa dia buat itu ini kang di kata aku ni pompuan bodoh yang mudah rasa insecure la,isteri durhaka la tengking2 suami..
kalau buat tak tau lantaklah apa nak jadi nak sembang ke nak ngurat betina lain ke apa aku ni dikata xtau nak jaga lelaki sendiri

aku cuma mahu keadaan kembali pd asal,hati ni xperlu gundah gulana lagi xperlu sekejap hokay senyum gumbira peluk2 manja..esok masam muka semula..bilakah semua ini akan berakhir.
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 11-1-2012 11:38 AM |All posts
susah sgt ke nak bg password dia tu?? itu aku tak faham..dia nak sembunyikan apa sebenarnya?
cmf_blingblings Post at 11-1-2012 09:20



   ntah tak tau..mungkin dia nak sedikit ruang di mana xperlu berkepit dgn aku 24/7 n semestinya semua menda aku kena tahu gamaknyalaa..dia pun bukan nya tau password fb aku cuma aku xpenah logout je fb n sentiasa di set auto sapa2 pun login fb aku tuh.
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 11-1-2012 11:42 AM |All posts
nk nyampuk part nih... before this just baca je..

kisah hampir serupa... ni citer lama dulu.. ...
tehlaut Post at 11-1-2012 09:42



   daku ni dr zaman bercinta2 dulu dgn org lain la yg mana2 putus tu semuanya sbb kantoi..ALLAH mmg cepat betui bg petunjuk 1-2 bulan je kenal terus dpt petunjuk si jantan tu sbetulnya xguna,dh ade awek n sbgnya..bila dah kawen pun sama semua cepat je kantoi apa2 pun..
byk kali aku pesan kt suami ALLAH tahu semuanya..soroklah ganer pun mende kalo salah akan kantoi juga..cuma lambat ngn cepat je.
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 11-1-2012 11:43 AM |All posts
Reply 125# tehlaut


    hehe rasanya semua orang nak jadi surirumah...
    ibu mana taknak jaga anak sendiri, family sendiri sepenuhnya....
  jaga makan betul2...bagi pendidikan dan kasih sayang yang sebetulnya...
tapi apakan daya, duit jadi kepentingan utama bagi kebanyakan family sekarang ni....
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 11-1-2012 11:43 AM |All posts
daripada thread ni, macam kak bling kata suami TT maybe duk tertarik kat pompuan yang berkerjaya kat ...
marumaru Post at 11-1-2012 11:09

tak dinafikan sama sekali semuanya berpunca dari lelaki tapi mengapa nak tengok yg di luar sedangkan dah ada yg di rumah? Maksudnya ada yg di luar lagi menarikkah? Aku tak kata semua lelaki akan cureng bila bini dok rumah, tak semestinya tapi ada kebarangkalian, sama juga dgn yg kerja, suami aku cureng masa dia di luar negara, tinggal sana 4 tahun dan aku sini, nampak tak beza? Expectation setiap lelaki berbeza. Soalnya kalau suaminya dah bhgia dengan bini di rumah napa nipu status? Napa nak curi-curi buka FB baru? Ada benda apa yg rahsia sgt? Planning nak kahwin larikah?

Bagi aku perkara ni boleh berlaku pd sesiapa saja, samada surirumah atau tidak tapi zaman sekarang sgt mencabar. Surirumah kena upgrade hidup juga mana yg patut bersedia dengan material dan mental. Sekurang-kurangnya kalau terjadi sebarang kemungkinan kita tahu apa nak buat. Ada banyak kes suami ceraikan bini macam gitu saja hanya kerana org ke 3, sebab kita harus ingat talak di tangan sapa? Kita dah ada preparationkah?   

Even di kws perumahan yg aku tinggal rata-rata surirumah, suami aja yg kerja, dalam 40 keluarga mungkin ada satu aja yg bercerai baru-baru ni. Bini tak adapun pakai seksi di rumah, rata-rata pakai T.shirt selebeh dgn kain batik, badan semua ala-ala Enot, laki pula saiz Zizan Raja Lawak. Macam tak ada pulak nak main kat luar....kalau adapun mana aku tahu kan, rahsia r/tangga simpan sendirilah
http://blingblingsstories.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 11-1-2012 11:50 AM |All posts
aku cuma mahu keadaan kembali pd asal,hati ni xperlu gundah gulana lagi xperlu sekejap hokay senyum gumbira peluk2 manja..esok masam muka semula..bilakah semua ini akan berakhir.Shayang Post at 11-1-2012 11:36


faham perasaan tuh.... penat bila kita berada salam keresahan atau senang citer keadaan yg kita tk kenal diri kita...
but then, ko dh ada niat.... cuma perlu tindakan saja....
tenang tenang, istighfar... tanya pada hati... apa yg ko nk buat dan perlu buat....
cara penulisan ko, ko seorang yg tenang...
aku yakin ko boleh amik keputusan yg terbaik....
menda nk kembali pada asal, mungkin sukar sgt.. tp kalau nk kembali ke jalan asal insya Allah boleh... walau rupa dah tk seperti dulu.... hikmah nya tetap ada....
even sukar tp ko pilih utk gembira... satu hari ko akan dapat apa yg ko usahakn...
when i am sad, i just sing. then i realize that my voice is worse than my probs... -_-
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 11-1-2012 11:53 AM |All posts
Reply  tehlaut
tapi apakan daya, duit jadi kepentingan utama bagi kebanyakan family sekarang ni....

marumaru Post at 11-1-2012 11:43


part nih aku nk salahkan amerika...
duk naikkan rega tuh ini.... haiz....
when i am sad, i just sing. then i realize that my voice is worse than my probs... -_-
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 11-1-2012 11:54 AM |All posts
Reply 130# cmf_blingblings


    setengah orang memang cam gitu...
  cepat rase bosan, inginkan cabaran, atau saje memang dah semulajadi gatal...
  susah sikit nak cari yang betul2 macam angel, sebab semuanya manusia kan...
sebab tu perkahwinan ni macam pertaruhan jugak...
kadang2 dapat hadiah jackpot, kadang2 duk bazir duit je, satu pun kebaikan tak dapat...

suami TT pun saya rasa melampau yang amat...
buat FB tapi takmo letak status...
nampak sangat memang nak menggatai...
haruslah di sapu ubat gatai tu sebelum melarat jadi parut yang huduh sebab digaru terlebih...
lelaki pun  kadang2 cam budak2, bila kita wat baik2 selalu, depa akan naik atas kepala...
so ada baiknya dalam hal macam ni, kena tunjukkan ketegasan...
macam kak bling buat tu...
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 11-1-2012 11:55 AM |All posts
Reply  tehlaut


    hehe rasanya semua orang nak jadi surirumah...
    ibu mana taknak jaga an ...
marumaru Post at 11-1-2012 11:43
macam tu solutionnya carilah laki yg kaya, boleh tolong bagi gaji penuh utk bini, bolehlah bini bayar pinjaman PPPTN ke pinjaman kepada mak bapa ke...lainlah kalau kita tak ada tanggungjawab lain...
http://blingblingsstories.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 11-1-2012 12:00 PM |All posts
Reply  cmf_blingblings


    setengah orang memang cam gitu...
  cepat rase bosan, inginkan cab ...
marumaru Post at 11-1-2012 11:54
TEGAS sekali aja, cukuplah, supaya suami tahu dan sedar yg kita bukan mudah nak dipermainkan. Satu aja perbezaan antara lelaki dan pompuan ni, lelaki can have sex dengan org yg dia tak cinta. Pompuan tak boleh, melainkan dia cari makan dengan cara bersex. So kalau wanita normal, tiba-tiba ada jejanz yg merenyeh2 kita mungkin boleh sumbat kasut kat dalam mulut dia sedangkan lelaki kalau direnyeh dek pompuan terus layu dan longlai..
http://blingblingsstories.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 11-1-2012 12:07 PM |All posts
Reply 126# Shayang


    TT, cara suami tu nampak pelik...
   dahla takmo letak status...
   TT patut buat syarat kalau dia nak menggatal ade fb...
  status kena letak...pastu sebab TT pun ade fb, dua2 ada hak untuk tahu password masing2...
  sebagai bukti dua2 memang berkomitmen terhadap hubungan ini...

sebenarnya saya pun tak reti fb ni...my hubby pun takde fb...dia lebih suka layan hobi baca manga dia tuh...
tak taulah betul ke idok saranan ni...

ape kate TT buat cam kak bling tu...
buat surat kalau dia curang ape yang dia kena bayar dan sebagainya...
orang lelaki kita kena gertak jugak kalau tak reti nak paham2 ape yang dia buat tu bermain ngan api sebanarnya...
even ahli bomba pun buleh mati dalam api...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 11-1-2012 12:12 PM |All posts
Reply 134# cmf_blingblings


   satu  budaya orang melayu, suka menunjuk2...
my mum pernah kata kena beli keta besar supaya orang respect kita...
tapi sya selalu balas balik, takde guna naik keta besar kalau duit nak makan pun tak cukup...

pinjaman ptptn tu rasenya suami2 buleh mampu lagi...
tapi pinjaman makpak tu camner ek?
sebagai makpak dah jadi tanggungjawab untuk support anak2 terutama waktu anak2 membesar...
takkan yang tu nak kira pinjaman?
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 11-1-2012 12:19 PM |All posts
Reply 135# cmf_blingblings

kak bling, kat jepun ni kan ada undang2 kalau curang, orang2 yang curang tu kena bayar ganti rugi...
sebab tu macam takut sikit kalau curang tu kantoi...teruk gak kena ...
bayar ganti rugi lagi, kena buang keje pun ade...takpun kena tukar tempat jauh...
lagipun kalau cerai sebab curang, buleh minta ganti rugi yang lagi tinggi dari suami tu...

kadang2 sya fikir undang2 camni lebih menjamin hak isteri...
tapi orang jepun lepas kawin ramai berenti keje untuk beri sepenuh tumpuan pada keluarga...
sebab tu diadakan undang2 camtu kut....

alangkah baik kat mesia pun dilaksanakan juga...
cuma susah sikit orang melayu nih...
nafkah anak pun berkira, inikan pula nak bayar ganti rugi...
semua hati mati agaknya...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 11-1-2012 12:20 PM |All posts
Reply 132# tehlaut


    buleh aje pindah duk kawasan yang rendah taraf hidup...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 11-1-2012 12:22 PM |All posts
tori mana ler suami TT pakai kalau letak status berkahwin, org taknak add dia sbg friend?

semua kwn FB tu katanya kwn2 office yg konon susah nak contact dia kan bila dia terlupa bawa handphone kan?
takkan la kwn2 tpt kerja nak add dia hanya kerana status dia tak letak berkahwin?

betul2 illogical.

kat situ pun dah nmpk objektif tak selari (tujuan buka akaun FB dgn tujuan taknak letak status).

lps tu lebih keji,buka akaun baru, rahsiakan drp TT. ni maknanya, email pun dia reka yg baru la kan semata2 utk FB yg baru ni kan? sorry la, junjung la kaabah sekalipun, kalau saya, mmg takkan percaya.

my hubby punya FB saya kadang2 masuk, sebab kadang tu dia guna tablet dia, dia tak logout tapi merayau ke page lain on the same window, kita pinjam kejap tablet dia, tgk2 ada FB kat belakang2 dah tutup.
status elok je berkahwin, penuh gambar kami satu family dlm tu, elok je beratus2 kawan dia ada.
dulu2 dlm dua tahun sudah kot, (saya ni once in a while je jenguk FB dia) ada jugak berpuluh friends female yang muda2 muka cun2 dalam FB dia. bila tanya dia, dia ckp tak kenal tapi mereka rajin request to be added as friends. dia pun accepted je la, perasan la kot, ada org cun nak berkenalan.
lepas tu saya suruh remove sebab alasan saya, dlm FB dia mostly kawan2 sekolah dulu dan colleagues. apa mereka fikir kalau jenguk FB hubby and nampak kawan mereka yang dah statu suami org & bapak org ni berfriend2 dgn gadis2 muda walaupun bukan hubby yang added them...
my hubby fikir2, then ckp ye tak ye jugak, buat malu je.
FYI those girls belum la sampai tahap PM2 personal jiwang ke apa, tapi ada lah wish bday la, slmt hari raya la...of course a few jenis cakap pelat (eeeiiii cukup meluat saya).

now dah dua tahun kot takde those kinds of kanak2 ribena dlm my hubby's FB, yang ada, semua memang dia dah kenal kat luar FB. tapi still ada requests to be added as friends from few girls yg tak kenal, so far mmg nampak dia ignored je.

then baru2 ni kan dah few times keluar newspapers on girls yg gemuk / hodoh buat akaun FB palsu letak gambar sexy & cun, lepas tu tipu ramai lelaki by asking those men to transfer money to their account kan.. saya tunjuk kat hubby.. told him, entah2 those girls yg dok mintak jadi your friend tu, ada yang pasang niat mcm ni kot? ye la hubby ku bukannya muka handsome gilos mcm tom cruise, or popular mcm celebrity.. ape lah sgt yang orang yg tak kenal dia nak add dia selain ada udang sebalik mi kan..
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 11-1-2012 12:32 PM |All posts
Reply  cmf_blingblings


   satu  budaya orang melayu, suka menunjuk2...
my mum pernah kata ke ...
marumaru Post at 11-1-2012 12:12

kalau mak bapa ada kerja ? kalau kerja cangkul batas ubi?

ini terjadi pada kakak aku dulu, dia dalam tahun akhir UM berpoloh tahun nan lalu, kami keluarga susah mak bapa aku tak berganti pakaian selama lima tahun abang dan kakak aku masuk U, kami dapat makan daging kalau kakak aku balik cuti aja. Supaya adil, pagi mak aku toreh getah, balik tgh hari masak makan, pastu ke bendang kerja sawah, bukan dapat gaji tapi nanti padi dah masak kami dapat beras seguni. Kau bayangkan kesusahan tu. Wang biasiswa yg aku dapat mak aku korek hantar kat abg dan kakak aku kat universiti. Aku mula kerja dari umur 12 tahun, cari duit untuk beli buku dan keperluan sekolah. Basikalpun mak aku tak mampu beli untuk aku..aku kongsi basikal dengan mak aku..

Masa keluarga abang ipar aku dtg meminang, abang aipar aku ni dah kerja cikgu, lulusan maktab perguruan , kakak aku pulak final year kat UM so arwah ayah aku bagi syarat:

"Abang ipar aku tak boleh sama sekali suruh kakak aku berhenti kerja lepas kahwin nanti sbb kak aku ada tanggungjawab untuk bantu ibu bapa dan adik2 lagi 3 org. Kalau setuju dengan syarat tu barulah arwah ayah aku terima pinangan itu"


mereka setujulah, sebab gaji cikgu maktab berapa sgt waktu tu, abang ipar aku ada 13 beradik, mak bapa susah dari aku, nasib baik kahwin dengan kakak aku yg gaji banyak boleh gak adik beradik dia menumpang. Actually kakak aku tak sarapun kami 3 beradik, aku sara diri sendiri selain dari duit mak aku hantar, RM50.00 sebulan. Bila aku kerja aku yg sara adik aku sbb tu aku pilih untuk kahwin lambat. Aku nak tamatkan fasa hidup miskin emak bapa aku. Aku nak ibu bapa aku merasa bercuti macam org lain yg makan gaji. Bagi aku berapa sumbangan pada ibu bapa tak penting yg penting ia dari dari yang ikhlas. Sesen pun wang yg kita hulurkan untuk ibu berkatnya berganda-ganda.
http://blingblingsstories.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 11-1-2012 12:36 PM |All posts
Reply  cmf_blingblings

kak bling, kat jepun ni kan ada undang2 kalau curang, orang2 yang curang  ...
marumaru Post at 11-1-2012 12:19
testimonial tu aku masih simpan
http://blingblingsstories.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 11-1-2012 12:55 PM |All posts
Reply 141# cmf_blingblings


    kak bling macam generasi my mum la kut...
   my mum dulu pun hidup susah, jual kuih, baju pun main terbalik2kan camtu je sebab takde duit nak beli baru...
  saya respect semangat kak bling dan ape yang kak bling dah buat...
  tabik spring...

tapi kami generasi dari makpak dua2 keje, secara peribadi ianya bukannya senang jugak...
banyak gak liku2 kena hadapi...
memang takde  yang perfect hidup ni...
kalu lebih dari segi duit, kat tempat lain mesti banyak yang kurang juga...
sebab tu takleh nak tiru orang sangat...
as long as we are happy, biar je orang nak kata ape...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 11-1-2012 01:02 PM |All posts
td dia sampai junjung Al-Quran bgtau dia mmg xde apa2 perasaan n hub xlebih dr sbg kawan.
Shayang Post at 11-1-2012 00:05



   junjung quran?cik kak... ayah aku dulu kan...tak men la junjung quran... beliyaw siap bersumpah DENGAN NAMA ALLAH..yg beliyaw takde men pompuan kat luar ngan mak aku...hakikatnya?huh!! Allah nak balas...kejap jah...skrg..parent aku dah selamat bercerai dah pung..semer mmg gara2 salah guna kemudahan internet..
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 11-1-2012 01:06 PM |All posts
Reply  cmf_blingblings


    kak bling macam generasi my mum la kut...
   my mum dulu pun hidup ...
marumaru Post at 11-1-2012 12:55

sebab itu kajian tentang peratusan penceraian zaman sekarang ialah pertama sebab kewangan dan ke dua kecurangan, Bila banyak duit kebarangkalian untuk curang, besar. Zaman mak aku dulu kurang, semua susah. Sebab itu aku tak ajar anak aku hidup senang, umur 9 tahun anak aku dah ada tanggunjawab sendiri. Nak beli baju baru kena kerja, nak hp cari duit sendiri. Duit aku untuk masa sekarang dan masa depan, aku tak nak harapkan sesenpun duit anak dan aku tak akan bagi sebarng harta pada anak. Aku hanya akan bagi ilmu untuk dia cari harta sendiri. Aku tak nak masa aku tua nanti melarat, minta tolong orang tu dan ini temasuk anak sendiri. Aku nak masa tua yang tenang tanpa gangguan dari anak-anak minta itu dan ini. Aku hidup berdikari tanggung mak bapa, tak kan anak tak boleh tanggung diri dia sendiri.
http://blingblingsstories.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 11-1-2012 01:13 PM |All posts
Sebab itu aku tak ajar anak aku hidup senang, umur 9 tahun anak aku dah ada tanggunjawab sendiri. Nak beli baju baru kena kerja, nak hp cari duit sendiri. Duit aku untuk masa sekarang dan masa depan, aku tak nak harapkan sesenpun duit anak dan aku tak akan bagi sebarng harta pada anak. Aku hanya akan bagi ilmu untuk dia cari harta sendiri. Aku tak nak masa aku tua nanti melarat, minta tolong orang tu dan ini temasuk anak sendiri. Aku nak masa tua yang tenang tanpa gangguan dari anak-anak minta itu dan ini. Aku hidup berdikari tanggung mak bapa, tak kan anak tak boleh tanggung diri dia sendiri.
cmf_blingblings Post at 11-1-2012 13:06


ya allah kaka... untuk pengetahuan kaka bling kan...daku pung bercita2 cam kaka bling jugak taw...bercita2 nak ajar anak idup susah...biar dia taw hargai barang2 yg dia dapat...sok dah beso...daku cuma nak sponser dia blajo jah tinggi2...mmg takde niat nak tinggalkan reta banyak2 ke dia...daku cuma nak menyimpan reta tuk diri sendiri bila dah tua sok.. tapi incik laki daku nampak gayanya skrg ni ada bakat cam nak memanjakan anak...
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 11-1-2012 01:16 PM |All posts
junjung quran?cik kak... ayah aku dulu kan...tak men la junjung quran... beliyaw siap bersu ...
Fantaghiro Post at 11-1-2012 13:02



   org tua pun layan tenet jugak ehhh hurmmm dah tua2 kalo cerai berai nampak macam xbermakna je ikatan perkahwinan berpuluh tahun tu hanya semata2 krn org yg setahun dua kita kenal di alam maya..lain kalo kawen lg satu ke apa.sbb biasa dengar suami xkan penah sesekali nak cerai isteri yg 1st katanya takut papa  kedana mcm satu sumpahan plak xtaulah betul ke tidak tp selalu sgt dengar org ckp.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 11-1-2012 01:21 PM |All posts
org tua pun layan tenet jugak ehhh hurmmm dah tua2 kalo cerai berai nampak macam xbermakna  ...
Shayang Post at 11-1-2012 13:16


cerai ditahun ke 30 perkahwinan...sedih kan?

aku taktaw la kebetulan atau apa..kalo cerai bini tua tu leh jatuh papa kedana...


tapi ayah aku...lepas cerai ngan mak...mmg ala2 cam papa kedana jugak...sampai beskal pung takde...


mujur ada rumah tempat berlindung... yg bulih jadi bakal runtuh 2-3thn lagi...
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 11-1-2012 01:31 PM |All posts
Reply  Shayang


    TT, cara suami tu nampak pelik...
   dahla takmo letak status...
   TT pa ...
marumaru Post at 11-1-2012 12:07



   memang terfikir nak wat gitu pun..masalahnya reta apa lah yg ade melainkan utang piutang yang hado huhuhu..rumah mmg nama kami berdua sbb beli masa bertunang dulu bila kawen terus masuk umah baru mmg syarat aku nak kawen mst kena ade umah seniri aku xmo sewa2 ni.duit kwsp dia mmg nama aku,kwsp aku nama ank aku..hok lelain nama dia belaka la cam keta,motor..kami bukannya byk reta pun..tp suami aku dulu mmg bermula dr susah la 1st mula kerja jln kaki je,pastu beli motor..zaman bercinta dulu pun dia cuma ade motor bkn xleh beli kereta tapi duit dia nak spend tuk adik2 dia sekolah..dekat2 nak bertunang baru beli kereta kemudian umah ..rasa hepi masa tu sbb sblm umur 30 sudah ade umah sendiri
kalau ikutkan aku kenal dia pun ketika sama2 susah..skrg dh kawen rasa syukur walo xmewah cam org lain sekurang2nya dok umah sendiri xbesar mana tp kira ok lah..aku selalu ckp xmo jd terlampau kaya ke mewah ke takut nnt jd lupa diri paling risau org lelaki la bila byk duit mulalah nak psg 2-3 bini so biarlah tak mewah tapi makan minum semua cukup..ade saving dan hidup sederhana sudah..

kami memang xpenah nak harapkan harta mak bapak malah antara sebab aku sukakan suami aku dulu sbb dia seorang yg berdikari bermula dengan zero kini ramai sedara mara jadikan dia inspirasi dlm hidup  bolehlah hidup sendiri tanpa bantuan mak pak xmcm sesetengah org abis belajar mak pak bg keta sebiji padahal keje blm dpt lagi..sedangkan apa yg dimiliki kami laki bini hari ni semuanya titik peluh sendiri..sbb masing2 asalnya bukan org senang kan..
haishh bila kenang semua ni rasa manis..tp bila kembali ke alam realiti dan berdepan dgn keadaan aku skrg rasa sayu la plak..
Reply

Props Report

Post on 11-1-2012 01:59 PM |All posts
cerai ditahun ke 30 perkahwinan...sedih kan?

aku taktaw la kebetulan atau apa..kalo cerai bin ...
Fantaghiro Post at 11-1-2012 13:21



   kau suka ke sedih ngan keadaan bapak kau la ni?
Reply

Props Report

12345678910Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 16-4-2014 12:11 PM , Processed in 0.152381 second(s), 23 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top