CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 4533|Reply: 29

Windows 7

[Copy link]

Rank: 2

Post on 19-11-2011 09:17 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

tak tahula ley ke x post sal ni..
windows kalu compare dari segi original ngan x, mane lagi ok?sebab org kate..yang x ori ni kurang guna ram??yeke?atau seangkatan dengannye la..
heran ak..sebab..bile ak install game pada windows original..xley..tp bile ak  install windows pirate..trus ley main..ringan lak tu running die..hadoiyai..
camne kesimpulan die??
member ak pon ad masalah gak..windows die ori..tp bile na update graphic,terus jadi gambar xcantik..macam 32bit  zaman dulu jer..
bile install pirate windows..ok plak..xde masalah langsung..
so forummmmer???
pe problem sebanar ek???
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 20-11-2011 02:34 PM |All posts
windows 7 ko versi apa?

ori home basic? ori starter?

yg pirate tu version apa? ultimate?

kalo nak bandingkan, ko kena tengok smua.
biasanya windows xp ori yg kita dpt masa beli leptop branded, windows tu dah penuh dgn utility. contohnya updater utk HP, Acer, Asus, fujitsu, toshiba, dan lelain.

byk lagi software2 yg kita tak pakai duduk kat startup tu (bleh tengok icon-icon yg berderet kat tepi clock-bawah kanan tuh )
tiap 1 program tu akan gunakan memory RAM.

boleh disablekan smua tu guna CCleaner - Tools - Startup.
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 20-11-2011 03:16 PM |All posts
owh..pakai y home premium ori..rase cam berat lak..huhu..
tp ccleaner bagus ker??ad org cakp ley wat rosak software..riso lak na gune..
huhu..standard ori r..
tp bley kan kalu kt install pirate version..then masuk key original..ley gak..perisian xla banyak kan..
bukan ap..takut nnt bile na install game jerk jadi masalah..
kadang2..tgah syok2 main pon terkeluar sendri..adoiyai..fedup rase..bkan xna support ori.tp kdang2 byak sgt function..
huhu..
ape2 thank bg tips..
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 20-11-2011 03:22 PM |All posts
tak paham la.

ccleaner tu utk cuci pc. tak penah lak aku dengar wat rosak software.
ccleaner tu boleh edit ko punya system startup. disable mana2 yg tak pelu.

bila disable yg tak perlu, jimat ram, boot faster.
cuci registry dan junk/obselete file. mcm2 boleh.
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 23-11-2011 12:38 PM |All posts
Mula2 kena tahu, apa maksud ORI dengan tak ORI?

FYI, perisian Windows 7 yang ORI dari BASIC - ULTIMATE boleh di download for FREE & LEGAL dari beberapa website. Yang tak FREEnya... lesen jer. So kalau tak masuk lesen, boleh pakai untuk 30 hari.

Kenapa setengah preinstalled Branded PC with W7 (Desktop atau Lappy) terasa macam slow?
Sebabnya... Preinstalled Branded PC telah juga di installed dengan pelbagai utilities yang tak berapa important yang auto-launch masa start-up, which means, utilities tersebut menggunakan memory dan stay resident sampai kita shutdown PC.

Kalau nak bagi laju, reformat dari zero jer PC tu balik dan jgn installed utilities yang tak berapa memberi faedah kat kita.

Wallahualam.

p/s: Nak format PC sekarang ni tersangat senang... maklumat berada cuma di hujung jari anda.
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 24-11-2011 07:42 PM |All posts
ok..da paham..tp skangni kan..kalu format,juz gune cd pirate pon da ley pakai kan..juz chose version sama dengan lisen ORI kan??
so xde masalah pasal tu kan..cume kalu ORIni juz senang untuk recovery je..
so korang suggest yang mana??
Format biasa n register key ORI atau recovery sistem??
Reply

Props Report

trunks   cPlan User 

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 28-11-2011 08:12 PM |All posts
Reply 6# herryredevil

format guna pirate dan buat backup computer.
i dun wanna live anymore
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 30-11-2011 12:52 PM |All posts
tapi make sure klu ada licence key ori tu, kena match jugak dengan windows pirate build version berapa. sometimes tak boleh.. samtaim ok...
Veni vedi Vinci
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 30-11-2011 01:58 PM |All posts
Tips: This post has been banned by manager
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 2-12-2011 03:10 PM |All posts
Reply 9# AwgSagi


    download mmg tak illegal. tapi masa nak activate tu kena ada valid key jugak.
nak tak nak, kena beli n diorg akan bagi certificate utk sahkan kita punya copy tu original.
walau OEM skalipun, tetap ada sticker hologram dan serial number.
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-12-2011 01:47 AM |All posts
illegal lepas mende kita buat tu.. contoh macam diatas tu pakai loader

win7 memang kene isi productkey pon... nak activation kene ade product key.
kecuali pakai remove WAT

pakai loader pon kene pakai key kan.?
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 4-12-2011 12:22 PM |All posts
Reply 11# myoujin

Tak payah pakai product key.

Lepas habis install Windows 7 tanpa masukkan produk key. Run jer loader tu, sebelum install apa2, terutama Anti Virus. Saya guna Microsoft Security Essential. Loader tu akan di anggap sebagai Trojan.

Saya pakai sejak Daz buat versi awal lagi. Loader versi 1++ dulu ada problem dengan 64bit. Sekarang ni dah naik Versi 2++, tapi saya tak pernah guna utk 64bit lagi.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 4-12-2011 12:33 PM |All posts
Tips: This post has been banned by manager
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 4-12-2011 04:50 PM |All posts
Boleh ke sembang cara nak crack window kat sini? Aku dulu kena warning sebab letak link saja. Tapi thread ni shap dpt tacang lg!
Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fr
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 5-12-2011 01:32 AM |All posts
sembang pasal xpe kut..tp bab bg link kompom terus bahaya..
xde pasal cari pasal..hoho
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 5-12-2011 12:07 PM |All posts
ooh... saya terlupa sejenak. maaf
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 29-3-2012 12:09 AM |All posts
ak xpenah beli ori OS, so far ok je ak rase but ori antivirus is a must
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 29-3-2012 02:37 AM |All posts
Reply  AwgSagi


    download mmg tak illegal. tapi masa nak activate tu kena ada valid key juga ...
bzzts Post at 2-12-2011 15:10



   broo,nk tnya la,,window stater leh guna bnyak2 kali ker cdnya,,n lagi satu,,window stater kan tak leh nk change theme kan..ader solution lain tak selain guna software stardock..thankk..
selamat hari ibu
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 10-4-2012 10:14 PM |All posts
As'salam u allsss....

kat mana nak download windows 7?
apa maksud windows starter? windows starter ada limit ke gunanyer..? TQ...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 19-4-2012 02:39 PM |All posts
Reply 19# girlphg

sila tengok msg.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 19-4-2012 02:41 PM |All posts
Reply 18# arel_ahmad

kenapa guna windows starter? u pakai netbook or e-pc ker?
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 19-4-2012 02:43 PM |All posts
Reply 19# girlphg

windows starter ni basic sangat. biasanya dipasang kat netbook atau e-pc.

yang paling ketara, dia tak ada AERO feature.
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 20-4-2012 12:02 AM |All posts
Reply  arel_ahmad

kenapa guna windows starter? u pakai netbook or e-pc ker?
AwgSagi Post at 19-4-2012 14:41



   kt noteboook..mula2 pakai windo 7 home..pastu lappy poblem,kena fomat..bila da fomat pasang windo 7 pairet da mcm aper,semua tak leh..2 yg pakai windo 7 stater..ada rasa ori sikit la daripada pakai windo 7 home parite 2..
selamat hari ibu
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-4-2012 12:44 AM |All posts
win 7 starter
takder aero
takder DVD video sapot
limit 2GB ram
takleh tukar wallpaper
bla...bla...bla...
Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fragmen Fr
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 25-4-2012 08:01 PM |All posts
broo,nk tnya la,,window stater leh guna bnyak2 kali ker cdnya,,n lagi satu,,window stater k ...
arel_ahmad Post at 29-3-2012 02:37


download aero patch kalau nak ada personalize macam windows lain
minds under construction
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 22-9-2014 02:07 AM , Processed in 0.170429 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top