CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: True-X

POMPUAN: PENAH ORG KATA KORANG X CANTIK

  [Copy link]

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 12-9-2011 05:10 PM |All posts
owhh.....lupe plak   tengss sbb mengingatkan
Sagoo Post at 12-9-2011 17:06



cmne leh sesat cni?
Supercalifragilisticexpialidocious!
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 12-9-2011 05:11 PM |All posts
cmne leh sesat cni?
aechae Post at 12-9-2011 17:10



    ni lah padahnye mereply hanye sekadar melihat tajuk aje
ai em lejen
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 12-9-2011 05:32 PM |All posts
tak cantik...erm tak sure...mcm takde...tp kalau orang ckp body tak cantik..ramai ler yang pompuan pon hade..yang laki pon hade :@:@:@:@:@
Azam tahun baru, nak jadi budak baik..Yip Yip Horay!        
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 12-9-2011 05:33 PM |All posts
tak pernah ada org cakap aku lawa
isyaallah....ada jalannya......
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 12-9-2011 06:32 PM |All posts
Reply  True-X


   mak iols cakap iols tak lawa
sun_moon Post at 12-9-2011 16:00


hehehheeh

nenek aku penah cakap kt aku... dolu2 laaa

sbb aku ni rajin beli majalah Cleo... tiap2 bulan beli

then nenek aku cakap kt aku

" nenek nengok ko tiap2 bulan beli buku ni... tp muke ko macam tuh gak..."

kl ingat balik aku ngan adik aku gelak2 ngan stetment nenek aku ni

nenek says the darndest thing.
1

View rating log

*JGN BUANG SAMPAH DI LUAR KENDERAAN ANDA
*SILA BAYAR HUTANG PTPTN ANDA
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 12-9-2011 06:51 PM |All posts
tak pernah.

kdg2 perangai tu yg membuatkan seseorang kelihatan "cantik" di mata laki. mata pompuan lain pun.
Sungguh aku mencintai Allah.
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 12-9-2011 08:51 PM |All posts
aku nak share satu kisah yg mcm lawak la gak....

zaman matrix dulu kan ade 2 batch, aku 1st batch tp aku banyak kawan dr 2nd batch. rumate aku 2nd batch kekdahnye... so adelah kawan aku ni dr 2nd batch sudah terbekenan ngan sorg classmate aku. tp kawan aku tu, biarlah aku namakan A ni tak cantik, tp personaliti menarik. aku pakat ngan A, aku kasi no telefon mamat tu, marilah aku namakan Acong, kt si A. dan tetiap malam si A ni mengayat Acong melalui tepon public. Acong ni mmg tak tau langsung sape si A yg duk ayat die tiap2 malam tu,

satu hari ntah camne si A ni terkantoikan aku. die ckp kt Acong aku yg kasi no Acong kt die. udah si Acong dan geng2nye 'kepung' aku. nk tau sapekah si A. ayat pertama 'cantik tak si A tu?'

jawapan aku, ko rasa aku ni lawa tak? kalau ye, si A tu lawa lah.

Acong terus cakap 'tak nak aku!' bebudak lelaki yg lain suma diam jek tak reti nk jawap ape. suma tersengih2.

tp aku tak marah pun, in fact aku rs kelakar sgt bile kenangkan balik reaksi si Acong. kenangan manis tul....
1

View rating log

If there is passion, let me feel its heat.
I want my heart to beat fast,
my breath raspy, my skin to burn
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 12-9-2011 09:14 PM |All posts
Reply 1# True-X


    Aku ni penah orang kata tak cantik and cantik..funny, kan?
Masa aku teenage, hsemate aku kata aku tak berapa lawa...tapi lepas balik dari US and start keje, ramai  yang kata aku lawa..
Aku tak de lah bangga bbenor bila org dok puji aku sbb aku akan teringat bila orang kata aku tak cantik...!

Apa-apa pun, aku harap aku akan sentiasa bersyukur pada Allah..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 12-9-2011 11:27 PM |All posts
setakat ari ni xpenah lg org dok kutuk ckp muka xcntek dpn2 klo blkg tu bebakul2 r kot..klo dok puji dpn2 tu byk kali la..hahaha
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 12-9-2011 11:45 PM |All posts
aku plak ade kawan yg selalu mengaku dia cantik jelita................tp dia memang cantik pun.......dikhalayak ramai plak tu.............
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 12-9-2011 11:52 PM |All posts
pernah ada kawan ex aku teka umur aku 30
padahal masa tu baru 18
Sedapnya makan kek  
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 13-9-2011 12:16 AM |All posts
ada sorang makhluk ni banyak kali meyakinkan aku yang aku tak lawa (aku memang tak rasa aku lawa pon, tapi tak da la sampai hilang rasa syukur nak buat plastic surgery),siap ingat lagi ayat dia..
"aku rasa ko ni tak da la lawa sangat pon"
"lawa la..tapi aku mention baju ko la,bukan ko" - on my biggest day ever,hampeh
1

View rating log

typing...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-9-2011 12:19 AM |All posts
tak ingat la last sekali orang kata aku tak cantik. aku pun tak kisah. lain orang lain pandangan. yang penting aku tidak comot sampai menyakitkan mata orang lain.
can you see me like i see u?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 13-9-2011 01:02 AM |All posts
ade sorang kwn mak aku ni selalu kata aku x cantik..dr kecik sampai besar...  die kata anak die lg cantik dr aku. sampai dok ckp dgn kawan2 mak aku yg lain.. isk..isk.. serious mmg tekanan sgt dgn makcik seko ni.
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 13-9-2011 05:44 AM |All posts
pernah sangat2... mcm2 gelaran org bg mcm mama black laa n ape2 lg la. aku nye self confident pon down gile laa waktu tu. bukan nak mintak org puji cantek tp tak perlula kot nak btau kat sume org yg aku ni buruk.

tp sekarang alhamdulillah. aku jadikan ape yg org kate dulu tu sbg motivasi. sekarang ni siap ade yg bg gelaran ratu lg kat aku pas tu ade plak yg ckp muke aku cam nasha aziz ade gak yg jd kan aku idola konon nye

tp sume tak buat aku bangge pon. aku anggap itu hadiah dr allah lepas aku lalui kesakitan bile org dok ejek2 aku tak cantek n bl tadek org pon nak kawan ngan aku...
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 13-9-2011 06:17 AM |All posts
POMPUAN: PENAH ORG KATA KORANG X CANTIK?
jawapan : indirect x pernah la owg kata camtu..kt belakang x taw la theyols ngutuk sakant? but! FYI ada gak yg bandingkan iols dgn adik beradik iols yg lain seperti:-
. knapa ko tinggi ar? x sama cam adik ko kemetot?
. knapa ar kulit ko brown cair x sama mak ko yg putih gebuss?
. knapa ko nakal yahamat x macam abg ko suker dok dlm bilik jer?
. knapa ko suker pot-pet-pot-pet x mcam ayah ko yg pendiam
. knapa ko suker buat lawak budus x mcam adik ko muker poyo?

hehehehe  tp yg iols terpaling suker bila org gerems kat iols, derang akan kata "banyak cantik muka ko". hahaha iols jwb tenkius..tenkius..  iols rasa uols pon kompem ada owg ckp camtu kant?
MOS : cantik x cantik kejadian yg diciptakan oleh ALLAH SWT mesti bersebab. kita sebagai manusia yg diberi akal, harus lah memikir cemana nk bg cantik keperibadian luar dan dlm dan x hanya semata2 pokus terhadap muka dgn menepek bedak sebyk 10kati utk cantik. ekekekekekeke;)
1

View rating log

J'aime compter les jours. mais si la journe sera en attente pour moi
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 13-9-2011 07:10 AM |All posts
biasa la tu.. yg jarang dinampak tu akan kelihatan outstanding.. cuba mu masuk america next top model nu, sure tyra banks akan puji gile2 kecantikan kite ni exotic..
manganini Post at 12-9-2011 16:57

aku rasa kebanyakan ratu cantik nampak cantik sbb diorang tinggi melampai kot
Lu duduk diam2 la bai.
Reply

Props Report

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 13-9-2011 07:56 AM |All posts
lebih dari pernah,.. tp tu sume urusan tuhan,... kalo sume lawo, tak indah ler dunia ni kekeke..
"Unni Nomu Bogoshipo" (1 Jan 2009)
"Helmoni Nomu Bogoshipo" (7 Nov 2009)
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 13-9-2011 08:16 AM |All posts
lebih dari pernah,.. tp tu sume urusan tuhan,... kalo sume lawo, tak indah ler dunia ni kekeke..
Hana_Hirokawa Post at 13-9-2011 07:56

yg penting menten awet muda kan kak hana kan..................
Lu duduk diam2 la bai.
Reply

Props Report

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 13-9-2011 08:22 AM |All posts
yg penting menten awet muda kan kak hana kan..................
ruffleen Post at 13-9-2011 08:16


ya betui pastu pangai pun tak haprak keh keh keh.. kalo lawo tp wat org benci tak gune gaks.. bior ler bersederhana.. kena terima, tak sume org suke kita since kita pun tak semestinya suke sume org kan kan kan hehehe..
"Unni Nomu Bogoshipo" (1 Jan 2009)
"Helmoni Nomu Bogoshipo" (7 Nov 2009)
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 13-9-2011 08:34 AM |All posts
tak sume org suke kita since kita pun tak semestinya suke sume org kan kan kan hehehe..
Hana_Hirokawa Post at 13-9-2011 08:22

betul sesangat
Lu duduk diam2 la bai.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 13-9-2011 08:46 AM |All posts
emm penah time sek menengah dulu sebab dulu ak kurus pas2 kulit berjemur sbb atlet
lumba lari tapi ak bukan gelap la walau macam tu ada jugak sorang budak nih minat kat ak tapi satu hari time ak nak naik tangga sek ak terdengar bdk2 laki lepak kat tangga & bercerita lah pasal ak yg mana bdk suka kan ak tuh ada kat sana...dorang kutuk la kata ak bukanya lawa dah le kurus dorang kata cantik yg kawan baik ak tuh ....

bila ak lalu je dorang terus terdiam time 2 ak dengar sedih la sangat tapi ak x kisah pun sbb dulu2 ak sekolah memang x penah main cintan cintun nih....kira tekun belajar je kekdahnya...tapi budak nih masih nak berkawan dengan ak tapi ak x layan ntah la time 2 ak x minat nak kapel2 nih....

2la kisah ak harap x bosan he2
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-9-2011 09:23 AM |All posts
ni kisah adik pompuan aku plak...kawan kawan pompuan die selalu kata "awak nih tak cantik sangat pon harapkan kulit putih jer'......tak taulah ayat tuh benar atau kata kata jeles..tapi kawan kawan adik aku nih selalu komen makeup adik aku lah nampak tua katenyer,mulut adik akulah,hidung,rambut semua dorang komen...busy body kaedahnyer.....
Never, never, never quit.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 13-9-2011 09:55 AM |All posts
selalu kena dgn kawan2 rapat - ko igt ko tu chantek sgt ke
takpon cantiknye.... tapi baju je la cantik

pernah jalan2 kat jalan tar pastu nak beli air. masa tu gi dgn anak buah. tapi yg menjual tu tanya sape ni. jawab jela adik. pastu dia kata, kakak cantik sikit (iols la tu) tapi adik cantik banyak
Chaos, panic, and disorder...My work here is done
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 13-9-2011 09:59 AM |All posts
dulu... time aku 2nd yr and final yr..

aku ni selekeh time study dolu... rambut pendek... ala ala tomboy.. tp aku bukan tomboy...

then ade sorg budak lelaki satu batch ngan aku ni selalu usik2 aku... then ala ala cam nak ngorat aku laa//... aku ok je.. wat wat cool laa.. tp lame lame naik malu sbb mcm kene main.... yelahh kita tau la kita tak lawa kann.... mane ade lelaki nak jadikan gf....pastu cam jadi bahan lawak kene ngorat ngan lelaki yg penah jadi King time orientasi dulu... mamat ni ensem... cerah.. tinggi...

soo ade satu time tuh mmg tengah hangat laa kan gossip2 aku ngan dia...  satu malam tuh aku ngan osmate aku duk lepak nengok tv... kitorg pon terborak2 laa pasal mamat tuh ngan ngorat aku kunun2nyerr...

conversation tuh lebey kurang gini laaaa [it was 8-9 yrs ago]
osmat  : btol ke mamat tuh nak ngorat ko.. kl dia nak kt ko.. ko nak kat dia
aku :.. ala dia main2 je tuh.. aku tau...
osmate  :.. tuh la.. aku rase ko x padan ngan dia.. dia ensem...
aku :.. errrrrr... tuh la pasal (dlm nada terkedu)

hahaha...
1

View rating log

*JGN BUANG SAMPAH DI LUAR KENDERAAN ANDA
*SILA BAYAR HUTANG PTPTN ANDA
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 26-7-2014 07:02 AM , Processed in 0.180409 second(s), 40 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top