CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 8481|Reply: 13

TAHI ANAK KU WARNA HIJAU GELAP

[Copy link]

Rank: 4

Post on 26-2-2011 06:21 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Tak tau dah ada Thread pasal ni ke tak, tapi aku search tak jumpa....

Aku risau la ... kebelakangan ni anak ku berak warna tahinya hijau. Sebelum tu pernah 10 hari dia berak keras selepas tukar susu beberapa kali, sekarang ni minum susu Dupro.  ok la tak keras lagi tapi tu la tahi mostly warna hijau macam lumut.  Mungkin kah aku bagi makan buah naga (dragon fruits) warna merah, sebab tu tahinya warna macam tu?
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 26-2-2011 06:51 PM |All posts
bawak la gi jumpa doktor.. risau jugak takut2 masalah lain..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-2-2011 07:23 PM |All posts
sayer penah bace, kalo poopoo warne hitam susu 2 byk sgt zat besi...
kalo poopoo warne hijau xtahu plak...
kalo baby dah mkn memacm pun diorang punyer poopoo 2 warne pelik2...
kalo rase cam confius jer, gi jupe doctor...
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 26-2-2011 08:11 PM |All posts
byk makan sayur tue
I hated every minute of training, but I said, Don't quit. Suffer now and live the rest of your life
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-2-2011 09:16 AM |All posts
Reply 1# tampayaki


MIL i pnh gtau kalo poopoo ank wrna ijau cam yg TT mksudkan mybe ank tu masuk angin...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-2-2011 09:44 AM |All posts
my boy pun minum dupro... poo poo dia warna gelap... xtau la ijau ke apa... tgk apa dia mkn la kot... sbb dia dh mkn nasik, sayur, ayam, buah, biskut.... for me... as long tak sembelit and cair... ok la kot... kalu angin lak, mak mertua ckp poo poo tu akan ada bijik2, mcm bijik selasih gitu kot, kaler putih... perasan gak kdg2 kalu dia kembung mmg poo poo dia akan ada bijik2 gitu...
Aku adalah aku
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 28-2-2011 11:35 AM |All posts
Post Last Edit by tampayaki at 28-2-2011 11:41

Makasih kawan2.

Mungkin sebab kaler buah Dragon Fruit Merah/Meroon tu yang buat tahinya hijau kot.  Sebab dari hari dia sembelit tu, almost tiap-tiap hari tam bagi makan buah naga, itu je la buah yang dia nak makan, buah yang lain langsung tak mau.

Sabtu dan Ahad baru ni tam try tak bagi makan buah tu, tam tengo tahinya warna kuning kembali.  Tam harap, mudah-mudahan la tahi hijaunya tu disebabkan buah naga  dan takder benda lain yang merisaukan.  TAm belum pi tanya doktor lagi pasal tu. tapi tam adalah terbaca dari internet, kalau makanan yang diambil ada kaler2 macam tu kemungkinan tahi akan warna hijau atau warna pelangi.

Yang tam ketawa, waktu dia makan buah tu, seperti dracula hisap darah la pulak.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 28-2-2011 11:41 AM |All posts
Reply 6# juya79

my boy pun minum dupro... poo poo dia warna gelap... xtau la ijau ke apa... tgk apa dia mkn la kot... sbb dia dh mkn nasik, sayur, ayam, buah, biskut.... for me... as long tak sembelit and cair... ok la kot... kalu angin lak, mak mertua ckp poo poo tu akan ada bijik2, mcm bijik selasih gitu kot, kaler putih... perasan gak kdg2 kalu dia kembung mmg poo poo dia akan ada bijik2 gitu...
  


Tam perasan gak tahi anak tam ada bijik-bijik kaler putih dan pernah juga warna coklet gelap.
Reply

Props Report

Master

" special only "

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 28-2-2011 04:05 PM |All posts
anak aku ms kecik kecik penah kena gini..masa anak 1st dulu aku risau gak la..siap bwk p jumpa doktor..dia ckp as long hijau camtu normal..takde masalah..kalau mslh yg gelap gelap tu.

so bila ank 2nd pun kena camtu aku tak takut sgt..lama lama nnt dia hilang...

aku gugel k..dia kata sbb byk zat besi dlm susu/permakanan dia..sbb tu hijau poo ppooo dia
Cita-citaku menjadi orang kaya
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 1-3-2011 08:25 AM |All posts
Reply 6# juya79


    a'ah la..anak sy pun minum dupro najis dia kaler gelap..xtau la sbb per..tgok dia aktif je xbawak pun jumpe doc...
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 1-3-2011 11:11 AM |All posts
biasa kalau anak minum susu  yg terlebih iron,  najis kaler hijau -hitam..
Grazie amore per sapermi amare
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-3-2011 10:03 AM |All posts
Reply 10# norlizawati


    Mungkin kandungan iron dalam susu dupro agak tinggi sket kan....
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 21-4-2011 12:20 PM |All posts
baby koko makan cerelac beras perang ..BF + sikit susu Dutch lady...poo poo dia pun kaler ijau lumut gak...
as long as lembut..its not bother me..
Syukran Jazilan...
Aku berjaya menikmati tiap minit kehidupan ini dgn tenang & senang
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 31-5-2011 11:43 AM |All posts
kalau x silap nad, kalu anak terlewat atau dah lama x keluarkan najis cam biasa, kaler najis dia akan berubah gelap... contohnya anak nad... selalu pagi2 dia akan poo poo... tapi bila dia miss sehari, najis dia terus berubah jadi gelap... ni thru my experience la... kalu anak orang len x tau la  plak...
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 20-8-2014 06:42 PM , Processed in 0.223481 second(s), 27 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top