CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: splitpers0na

Samsung Galaxy S II

  [Copy link]

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 25-10-2011 12:03 AM |All posts
berhati2 kalo nk setting-wireless n network setting-mobile network-
dekat data enable tuh past ...
cmf_death Post at 24-10-2011 23:58


tqs cmf_death,
dh untick dh...aritu tny kt kedai digi kt sini dia soh tick...
tp jiwa rasa xtenteram...tny lak kt kedai maxis masa byr bill...dorang kata akan kena charge...trus untick balik...kot x abis la bill sy bulan ni...
MENURUT BIAR BERAKAL, MENGIKUT BIAR PINTAR!!!
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-10-2011 08:19 AM |All posts
Reply 188# logy


    sy dh install ym.. so far okey.. mmg cm pakai laptop or pc..


(posted by mobile)
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-10-2011 08:22 AM |All posts
Reply 177# Ucu


    ucu.. awk reply jer cm biasa.. mmg auto akn kuar by mobile tuh.. snang jer...


(posted by mobile)
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 28-10-2011 08:24 AM |All posts
Reply 188# logy


    lupa nk jwb soalan pntg tdi tuh.. blh wat video cal.. Gmbr clear.. :-):-):-)


(posted by mobile)
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-10-2011 09:03 PM |All posts
oh dah ada thead ni..... mini mmg berhajat nak angkat hp ni...brapa harga pasaran skrg di tempat masing2?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 29-10-2011 12:25 AM |All posts
Reply 205# minipuff


    lbh kurg rm1800 di melaka.. berbeza sgt ms kta amik dl.. hukhukhuk


(posted by mobile)
Reply

Props Report

Defender

+ T E C H - M O D E +

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 30-10-2011 05:07 PM |All posts
Akhirnya aku beli gak SGSII ni... skrg tengah charging...

Ada sikit kemusykilan masa 1st charging ni... perlu ke sampai caj 8 jam??? Ker tu setakat "khurafat" sbb dah mcm tradisi setiap kali beli hp nak kene caj lama2... Sbb dlm manual takde plak mention nak kene caj lama2 untuk 1st time... Rasanye tu untuk model hp yg lama2 dulu pastu dahjd tradisi skrg plak...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 30-10-2011 09:25 PM |All posts
husband berangan nk beli ni, tgh dok mencompare ng iphone 4, sya tgk dua2 pun kamera 8mp, so buley aje mane2 pun.. hehe..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 31-10-2011 01:35 AM |All posts
Reply 207# Satria-Naga

hp baru tk perlu charge sampai 8 jam..dah jadi overcharge pulak tu..

bila dah full, tutup je. biasanya 2 jam dah full..
pulau puaka
Reply

Props Report

Ucu  

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 31-10-2011 05:16 PM |All posts
Reply  logy


    lupa nk jwb soalan pntg tdi tuh.. blh wat video cal.. Gmbr clear.. :-):-):-)

...
hUnNY6871 Post at 28-10-2011 08:24


Menjak gian main games ni, ai sampai terlupe kan porem ni.. so ai belum cube reply ikut enpon lagi.
Reply

Props Report

Ucu  

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 31-10-2011 05:38 PM |All posts
U all, baper byk games leh masuk dlm enpon ni ye.. 10? 20? And pada u all yg giler games, games apa yg tak yah guna internet connection? Bosan arrr.. area rumah ai digi tak baper kuat reception nye.. tu yg hangin je.

Pastu ai skang tgh bengang ngan 1 mende ni - selalu sgt gambar 18sx muncul - tiba2 pop up kat skrin - bukan ai subsribe pun. Pastu adik bagitau kena charge, 1 sms = rm3, mengamok ai.. tak pasal2. Adik kata jgn bukak sms tu, masalahnye tak bukak pun dah charge.. camno. I dah komplen kat digi, derang dah mintak blocked kat service provider (Ikago Sdn Bhd), katanye akan return duit dlm masa 21 hari. Ai tunggu janji dorang. Dahlah masa mintak confirmation tu pun that customer service Ikago maki ai.. hangin 1 badan. I simpan no. dia.. kalau dia tak refund.. siapla..
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 31-10-2011 07:32 PM |All posts
husband berangan nk beli ni, tgh dok mencompare ng iphone 4, sya tgk dua2 pun kamera 8mp, so buley a ...
syasyafina Post at 30-10-2011 09:25 PM


drpd segi value jualan balik....Iphone 4 lebih bagus....so skang terpulang samada nak guna IOS atau Android...harga SII 16GB dlm RM1899..Iphone 4 8GB dlm RM1799...sila nego abis2an dgn tokei kedai tuk dapatkan rega paling best...
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 31-10-2011 07:33 PM |All posts
Akhirnya aku beli gak SGSII ni... skrg tengah charging...

Ada sikit kemusykilan masa 1st charging ...
Satria-Naga Post at 30-10-2011 05:07 PM



   tak perlu....caj 3 jam atau sehingga penuh udah cukuppp....yg charge 8 jam tu bateri jenis lama....bateri jenis baru ni tak payah caj lelama....
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 31-10-2011 07:39 PM |All posts
Reply 212# medangmru


   sebenarnye yg husbnd dok usha tu iphone 4S, OMG, i have no idea like apekah bezanye iphone 4 ke, 4S ke, anyway, smlm dh g kedai, iphone 4S tinggal satu je, tu pun something org tu ckp pasal rejected tak faham ape dier ckp, pastu dier recommend beli samsung galaxy S II, katenye 3 kali lagi laju dari iphone, n dua2 pun pakai android, so husband kate takde masalah sgt nk isi software, dier nk trade in HTC sense dier tu.. husband ckp gak pasal widescreen samsung n HTC dier tu, susah sket nk handle single-handed, kalo iphone 3.5 inch dpt cover the whole screen pakai satu tangan je..
kesimpulannye, belum beli lagi.. mcm dier berat ke iphone je..
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 31-10-2011 07:45 PM |All posts
Reply  medangmru


   sebenarnye yg husbnd dok usha tu iphone 4S, OMG, i have no idea like apeka ...
syasyafina Post at 31-10-2011 07:39 PM



   cakap tokei kedai tu ada gak betulnya....Tp wisely haku lebey prefer Iphone 4S lagi....HTC tu after sales value (2nd ) mmg agak susah nak dpt tinggi....kalau Iphoen 4S...mmg agak tinggi....pasal laju tak laju tu....haku rs agak setanding dedua HP tu...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 31-10-2011 09:13 PM |All posts
Reply 215# medangmru


   trade in value ni regardless of tahap kerosakan hp tu ke yer?? sebab HTC hubby tu mmg la rosak ape pun tak tau, bile msj orang amek berminggu nk masuk, huhu, kadang2 la, pastu selalu hang, pastu yg latest problem is org msj tak masuk2.. tu yg dier nekad nk beli baru.. HTC tu dah ler hantaran tunang, dier buley nk trade in.. hampeh takde sentimental value langsung lakiku ini.. tapi org kedai tu smalam tak cek2 pun rosak ke ape, dier terus letak value..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 4-11-2011 09:39 AM |All posts
BEst gak samsung ni eh...sape dah pernah connect kat TV? Mesti syiok kan?

Tengah usha2 iphone, tapi iphone katanya nak kuar iphone 5 eh?..

Tapi SG II ni nampak mcm mengancam ajer...

makin nambah la henpon2 ku yg tersadai lam laci..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 4-11-2011 11:11 AM |All posts
wa...mahalnyer....merase pegang jela...
Reply

Props Report

Defender

+ T E C H - M O D E +

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 4-11-2011 07:21 PM |All posts
drpd segi value jualan balik....Iphone 4 lebih bagus....so skang terpulang samada nak guna IOS a ...
medangmru Post at 31-10-2011 19:32



    aku beli s2 1700 je... Kat kuching... Original set... Aku rs kt lowyat blh dpt lg murah
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 4-11-2011 07:35 PM |All posts
BEst gak samsung ni eh...sape dah pernah connect kat TV? Mesti syiok kan?

Tengah usha2 iphone, ta ...
MakYun Post at 4-11-2011 09:39


boleh connect dgn tv eh??
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 4-11-2011 07:45 PM |All posts
Reply  medangmru


   trade in value ni regardless of tahap kerosakan hp tu ke yer?? sebab HTC h ...
syasyafina Post at 31-10-2011 09:13 PM



   Errrrrrr...kalau hantaran ke haper...aku rs elok simpan atau repair jah kan....x baik tawww.......{:4_190:}
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 4-11-2011 07:47 PM |All posts
boleh connect dgn tv eh??
ecomoda012 Post at 4-11-2011 07:35 PM



   Buleh...kene beli Cabel AV eco....
..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-11-2011 07:51 PM |All posts
Reply 221# medangmru


   kahhhnnn.. sedey cik syasya.. ada gak la hint2, byk benda dlm tu, tak sayang ke? dier ley kate, haa, transfer la dulu.. huhu, kite dok jaga la hai, hp hantaran dier dulu.. dier ni pengganas sket la tapi, hp suke kasi jatuh, atas batu jalan la, atas simen la, kalo atas karpet tahan lgi, pastu tgk blog kak green apple, ada video youtube pasal drop test, iphone 4S vs. samsung galaxy SII.. iphone berkecai habis, samsung menten.. so mmg dh made up mind la skarang utk beli samsung je utk dier.. yg sadisnye, sya siap termimpi2 lagi yg orang kedai tu tibe2 ubah fikiran tak mo trade in kan HTC dier tu.. sabor je laa..
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 4-11-2011 07:52 PM |All posts
Reply 222# medangmru


    ooo...tengs...harus kene carik 1 ni
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 4-11-2011 07:55 PM |All posts
Reply  medangmru


   kahhhnnn.. sedey cik syasya.. ada gak la hint2, byk benda dlm tu, tak saya ...
syasyafina Post at 4-11-2011 07:51 PM



   x pun beli je yg ni....Konpem baling dr tingkat 3 pun takder apa2...
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-4-2014 10:05 PM , Processed in 0.146491 second(s), 31 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top