CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return Post new threads
Author: rieyn

tempat wajib pegi kalau ke KK

[Copy link]

Fighter

~ mafia mengganaz ~

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 19-9-2011 09:14 AM |All posts
yg muslim jgn tersilap, kalau ada org jual2 d tepi jalan betulis "SINALAU BAKAS".....x HALAL tu
biosfree Post at 4-2-2011 11:50



    haahha suda 2 kali pergi kinabalu park....selalu nampak tulisan "sinalau Bakas" tuh skali bila tanya kawaan baru tahu itu daging babi
http://eblog.cari.com.my/?25420/
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 19-9-2011 09:42 AM |All posts
apa ada di wisma merdeka?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-9-2011 08:46 PM |All posts
wisma merdeka - suka pg beli takoyaki!! cuci mata d tongs sama familia
COME AND VISIT US AT

www.kerongsang.com
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 15-10-2011 11:01 PM |All posts
kg air
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 7-11-2011 09:57 PM |All posts
makan mee sup ikan di grand millenium plaza, kobusak...
rindu pulak..setahun setengah di sana dulu..
rutin weekend...jogg di bt padang...pastu tapau mee sup utk bekfes {:4_181:}
new me!!!
Reply

Props Report

Ucu  

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 21-11-2011 08:23 AM |All posts
Plan nak pegi sabah somewhere raya cina next year. Bawak baby skali.
Ai baca review & reply kat sini, antara 1 tempat ke tempat tu amik masa baper minit to travel. Or lebih mudah kalau jln kaki ke.. kena taxi gak ke.. camne.

Lagi 1, hotel yg reasonable price - ple rekomen ye. Thanks.
Reply

Props Report

Ucu  

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 21-11-2011 08:24 AM |All posts
yg wajib pi kalau aku kt sabah :

kundasang
ranau - hot spring
kinabalu park
pasar filipina
ke ...
reenz013 Post at 18-2-2011 15:12


Antara tempat2 yg di sebutkan ni.. travel baper minit ye?
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 21-11-2011 12:07 PM |All posts
Reply 57# Ucu

kundasang 每 perjalanan sejam setengah gitu
ranau - hot spring 每 tmbt lg setengah jam
kinabalu park 每 ni be4 kundasang


urbanla sgt ko tuuuu...
Reply

Props Report

Ucu  

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 24-11-2011 07:54 AM |All posts
Reply  Ucu

kundasang 每 perjalanan sejam setengah gitu
ranau - hot spring 每 tmbt lg setengah j ...
reenz013 Post at 21-11-2011 12:07


Mmg gaya kena sewa taxi lah nmpknye..
Kalo sewa kereta & drive sendiri - tak sampai2..
Thanks ye reenz.
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 24-11-2011 08:28 AM |All posts
Reply 59# Ucu

ur welkam....
urbanla sgt ko tuuuu...
Reply

Props Report

Ucu  

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 9-12-2011 10:21 AM |All posts
Reply  Ucu

ur welkam....
reenz013 Post at 24-11-2011 08:28


Reenz, camne ngan hotel lak?
Yg reasonable price.
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 9-12-2011 12:52 PM |All posts
Reenz, camne ngan hotel lak?
Yg reasonable price.
Ucu Post at 9-12-2011 10:21


1) hotel Le Meridien...hotel ni mmg betul2 berdepan ngn pasartu..pricey skit
2) hotel imperial kota kinabalu.....dkt gak ngn ke pasar tu...http://www.imperialkk.com/index.php?pageName=location
3) hotel promenade kk..ni kira dlm 15-20 minit ke pasartu...www.promenade.com.my..penat gak nk jln...kene amik cab or sewa kete br best
4) lau ko pi ramai2...leh amik yg ni..jenis apartment....yg ni bersebelaan dengan hotel promanede....http://www.promenadeapartment.co ... -condominium/...aku book apartment ni thru Elmryano Kd..ko search nama dia kt fb
5) stay sini leh gak...yg ni belakang marina resort tu...http://www.promenadeapartment.com.my/....yg ni...kira bawah tu ada kedai mkn mcm mamak....mekdi..bank
6) kt sini pun ok...D' Borneo Hotel.....60-88 266999..lau mlm2 minggu leh la jalan kaki ke downtown...dekatjeke

kalu ada yg salah..hrp forumer len tlg betulkan...
urbanla sgt ko tuuuu...
Reply

Props Report

Ucu  

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 9-12-2011 01:06 PM |All posts
Thanks reenz.
Sehari suntuk aku tolak tepi seme keje.. kalo boss tau mampos aku
Abis seme aku gugel - cititel express, palace hotel, promenade, imperial boutec, hotel budget pun aku gugel.

1 of it Impiana Mutiara.. belum call lagi tanya next year nyer rate, ko rasa ok ke?

Ni lg masalah gak ni.. tour guide.. byk permintaan aku ni kan.

Anyway, aku gi anak beranak je.
Reply

Props Report

Ucu  

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 9-12-2011 01:23 PM |All posts
Ok, aku dah call. Ni aku bagi maklumat skit pada yg nak pegi next year :

Palace Hotel : Superior : RM266.80 - dabel with breakfast
Cititel : rm135nett w/o breakfast / add Rm15 per pax for breakfast
Imperial Boutec : RM155 nett w/o breakfast / add rm15 breakfast (tp ni bilik dlm - no window) Online booking murah skit, tp kalo tak jadi pegi - burn. No refund.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 16-12-2011 05:09 PM |All posts
Ok, aku dah call. Ni aku bagi maklumat skit pada yg nak pegi next year :

Palace Hotel : Superior ...
Ucu Post at 9-12-2011 13:23



   
Byk info mngenai sabah. Boleh msuk  SINI
Mencari bahagia...
Reply

Props Report

Ucu  

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 19-12-2011 08:14 AM |All posts
Byk info mngenai sabah. Boleh msuk
kamar22 Post at 16-12-2011 17:09


hohoho.. sgt membantu pada aku yg masih terkial2 ni.
Thanks so much.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 30-1-2012 03:40 PM |All posts
apa lg kalo bukan CP... hihiii
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-2-2012 11:23 PM |All posts
Post Last Edit by ohnokamu at 6-2-2012 23:27

ada tempat baru u shud go kalo pg kk ni. Rumah Terbalik di Kg Telibong Tamparuli. utk ke sana, guna jalan mcm nak pg ranau. b4 smpi bukit yang ke ranau tu, rumah terbalik ni kat tepi jalan je.

rumah ni yang ketiga di dunia katanya. shud go. entrance fee rm10. mau share photo tp dah lupa pula caranya. ko gugel rumah terbalik - the upside down house in borneo. dia ada acc FB tu. tmpt ni baru buka 1 feb aritu.
COME AND VISIT US AT

www.kerongsang.com
Reply

Props Report

Warrior

-=( urait nopo asi )=-

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 15-2-2012 10:44 PM |All posts
ohnokamu - wah..nda plak aku tau ada tempat ni..menarik ni..

aku dah check web.. ini sample gambar dari web..



dari website ni

http://www.thegreenmechanics.com ... ouse-of-borneo.html

hum..macam mana ya rupa dalamnya?
Stacy FC Member #001
JSHRFC Member #001

♥♥♥ Tamparuli is where all the pretty sumandaks grew up ♥♥♥
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 17-2-2012 04:20 PM |All posts
bercadang nk g KK gak bulan 10 nie...agak2 cuaca ok x??

keter sewa mahal x kat sana??

ingat nk sewa keter j sng nk begerak...
=)
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 18-2-2012 07:28 AM |All posts
salam org sabah ..

im plan nak ke KK dlm bulan June nanti .. hopefully cuaca ok ..

skrg dah start sibuk buat itinery/planning ke sana .. sbb tak pernah gi jadi mmg target nak ambik package through travel agency jer la .. siap transport + hotel semua ..

apa2 hal need your guys advice akan dtg sini lagi yer .. TQ in advance
Jae Hee, Hee Chul, Toma & Eun Ji Won, Kim Min Jong .. Saranghae (^@^)
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 18-2-2012 07:34 AM |All posts
Reply 69# sixfullbar

rumah terbalik ni, jauh ke dr KK yer ? rasa cam nak gi jer ..
Jae Hee, Hee Chul, Toma & Eun Ji Won, Kim Min Jong .. Saranghae (^@^)
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 19-2-2012 10:31 PM |All posts
Reply  sixfullbar

rumah terbalik ni, jauh ke dr KK yer ? rasa cam nak gi jer ..
im_comey Post at 18-2-2012 07:34



   about 40-45min driving from kk town..entrance fee mykad holder:RM10.00
Peringatan: Tak boleh ambil gambar kat dalam rumah terbalik tu..kalau ambil juga akan didenda RM100.00 + gambar yg telah diambil akan di delete!!!
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 19-2-2012 10:33 PM |All posts
Reply  sixfullbar

rumah terbalik ni, jauh ke dr KK yer ? rasa cam nak gi jer ..
im_comey Post at 18-2-2012 07:34



   about 40-45min driving from kk town..entrance fee mykad holder:RM10.00
Peringatan: Tak boleh ambil gambar kat dalam rumah terbalik tu..kalau ambil juga akan didenda RM100.00 + gambar yg telah diambil akan di delete!!!
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 20-2-2012 01:06 PM |All posts
Reply 73# sabahkk


    oh ok thanks .. kiranyer mmg rumah terbalk ni on the way nak ke jambatan tarumpalin tu yer .. im baca somewhere ?
Jae Hee, Hee Chul, Toma & Eun Ji Won, Kim Min Jong .. Saranghae (^@^)
Reply

Props Report

1234Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-4-2014 05:12 PM , Processed in 0.160716 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top