CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345Next
Return Post new threads
Author: cheron

Republik of kg kerinchi n Pantai dalam...

[Copy link]

Rank: 1

Post on 5-1-2011 02:52 PM |All posts
riang2....tomyam sedap tp mahal
nanie Post at 4-1-2011 00:01



   aku yg mmg lahir kat sini pun tak pernah minat nk trun riang2 tak sedap ler....lagi sedap ko mkn kat tepi jalan pantai dalam near tmn bukit angkasa...kdai kelate sup dia mantoopp
pastu pekena char kueh teow kerinchi....
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 5-1-2011 02:54 PM |All posts
in.....

aku bukan org situ...
tp selalu lepak pantai dalam dulu....
weeee
codenamekidz Post at 31-12-2010 22:22



    lepak mane slalu bro???....
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 5-1-2011 07:25 PM |All posts
Reply 27# cheron


   rumah makcik la beb....kat kondo rakayt 2
http://kusutmusutkehidupan.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 5-1-2011 09:25 PM |All posts
I think I know.
Ni yg famos dengan kuey teow goreng tu kan.
MACD Post at 4-1-2011 23:29



ade gerai char kuew teow ngan satay kat dlm tu tp xsedap sgt. char kuew teow lg best yg kat depan vista tu.
Geng Gagak Hitam (GGH) - 037
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 5-1-2011 09:27 PM |All posts
aku yg mmg lahir kat sini pun tak pernah minat nk trun riang2 tak sedap ler....lagi sedap k ...
cheron Post at 5-1-2011 14:52


kedai kelate tu kat ne. slalo g ayam golek je

lame tak mkn char kuew teow...nak mkn sane xlalu tepi longkang. nak tapau mende tu berair asik tumpah je. patot tokey tu letak dlm plastik instead polistrene
Geng Gagak Hitam (GGH) - 037
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 5-1-2011 11:57 PM |All posts
bro bukan ipoh white coffee...oldtown white coffee ler....kdai tu sodap jo...cuba rasa tauhu ...
cheron Post at 5-1-2011 14:50


Ops sorry silap lak.
Seafood dia sedap tak?
Thank you.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 6-1-2011 12:00 AM |All posts
aku yg mmg lahir kat sini pun tak pernah minat nk trun riang2 tak sedap ler....lagi sedap ko mkn kat tepi jalan pantai dalam near tmn bukit angkasa...kdai kelate sup dia mantoopp
pastu pekena char kueh teow kerinchi....
cheron Post at 5-1-2011 14:52



Kedai kelate tu kat tepi junction masuk ke Taman Bukit Angkasa tu kan? Kalau tak salah aku, nama sup dia Juara Sup Herba.
Char Kueh Teow Kerinchi kat mana? Depan Vista Angkasa cam Nanie cakap tu ke?  
Thank you.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 7-1-2011 11:36 AM |All posts
pernah dok di kampung kerinchi dan sekarang tuan rumah sewa di taman bukit angkasa....
juara sup herba terbaik
kosong sahaja
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 11-1-2011 08:41 AM |All posts
Kedai kelate tu kat tepi junction masuk ke Taman Bukit Angkasa tu kan? Kalau tak salah aku, n ...
MACD Post at 6-1-2011 00:00



   ha kdai tu ler....sup ngan nasi ayam ada sodap gak... tak pun kalau makan tengahari ko makan kat kdai nasi ayam brother bodybuilder.... sebarang jalan kat simpang 3 tue....sodap gak...
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 11-1-2011 08:41 AM |All posts
Reply 33# zidlan


   setuju...hehe
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 11-1-2011 08:42 AM |All posts
Reply 31# MACD


   seafood biasa je bro.... bole2 la..tp bab menu munchy2 mmg best laa...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 11-1-2011 08:46 AM |All posts
Reply 35# cheron


tapi banyak kedai orang melayu buat atas pembahagi jalan je... sedap memang sedap tapi tulah hanya itu je yang temampu...
nasib baik tak lama lagi ada tapak meniaga baru dekat tapak pasar malam situ... kalau dah buka nanti bolehlah kita meriahkannya... {:1_144:}
kosong sahaja
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 11-1-2011 08:52 AM |All posts
Reply 37# zidlan


   itu sudah pasti bro... kita leh memeriahkan pnye... aku harap tmpt lebih bersih... brkfst pagi aku paling suka kedai lanz canai....kuah dal cmpur sambal dia mmg meletoop...
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 1-2-2011 11:45 PM |All posts
korang suke ke pegi anis puteri. klo g sane xtau nak amik ape. selain ayam goreng.
gulai kawah xmkn. byk lauk bersantan je. pastu byk sayur
Geng Gagak Hitam (GGH) - 037
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 2-2-2011 10:04 PM |All posts
nak tanya..
mana hilang kedai kedai kecik tepi 2 jalan odw nk g hillpark dr bukit angkasa tu ek..
nak hantar suar untuk alteration .. tp .. dh xder..
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 3-2-2011 02:01 PM |All posts
nak tanya..
mana hilang kedai kedai kecik tepi 2 jalan odw nk g hillpark dr bukit angkasa tu ek..
...
meklin Post at 2-2-2011 22:04


dah xde ke? dekat btol2 traffic light nak g hillpark tu ade satu kedai jahit/repair suar
Geng Gagak Hitam (GGH) - 037
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-2-2011 03:33 PM |All posts
dah xde ke? dekat btol2 traffic light nak g hillpark tu ade satu kedai jahit/repair suar
nanie Post at 3-2-2011 14:01



oo.. kedai jahit tu nampak.. ingatkan dia ambik upah jahit baju jer.. sbb dh p usya gak huhu cuma xtanya..sblom ne banyak kedai alter pakaian ne kt situ.. jenuh nk pilih, tp selalu mek potong kat kedai yg mat2 bangla/nepal segala tu.. kedai skali jual hp eksesori tu..  
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 5-2-2011 04:18 PM |All posts
Reply  zidlan


   itu sudah pasti bro... kita leh memeriahkan pnye... aku harap tmpt lebih bers ...
cheron Post at 11-1-2011 08:52


Kedai Lanz Canai ni kat mana lak bro....
Thank you.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 5-2-2011 04:19 PM |All posts
oo.. kedai jahit tu nampak.. ingatkan dia ambik upah jahit baju jer.. sbb dh p usya gak huhu  ...
meklin Post at 3-2-2011 15:33


Finishing dia lawa ke mek??
Thank you.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 5-2-2011 09:22 PM |All posts
Finishing dia lawa ke mek??
MACD Post at 5-2-2011 16:19


kira ok lah, bg potong kaki suar slacks .. dia jahit balik mcm beli kat kedai gak n alter baju dr size L kepada size S pun dia buat cantek jugak.. berbaloi lah RM10 jer dia charge untuk alter baju tu.. bayangkan lah kena buka balik , potong n jahit semula kalau hantar kat ZA altera .. mahu peluh nk kuar pitih
Am so miserable without U, it's like u'r still here!
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 5-2-2011 09:55 PM |All posts
kira ok lah, bg potong kaki suar slacks .. dia jahit balik mcm beli kat kedai gak n alter baju d ...
meklin Post at 5-2-2011 21:22


Murah giler RM10.
Ada pic x???
Thank you.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 5-2-2011 10:47 PM |All posts
alamak.. xambik pic la plak,
moreover i tataw nak uplod pic kt sini
Am so miserable without U, it's like u'r still here!
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 13-2-2011 01:54 PM |All posts
aku yg mmg lahir kat sini pun tak pernah minat nk trun riang2 tak sedap ler....lagi sedap k ...
cheron Post at 5-1-2011 14:52



kalau kt riang2 tu, char kuey teow si acim tu jek yg sedap...tp dulu pnah aku try char kuey teow depan vista tu, alaa yg bwk lori tu.. sekali tapau, pakej lalat goreng sekali dalam bekas aku


sup plak, aku rasa.. kat simpang tu jek kot yg sedap.. sek2 siam meniaga...
kalau tomyam, haruslah dekat tempat ayam pusing...
masalahnya kat situ susah parking, muto2 lak laju...


hari tu ada mat iran bwk moto langgar kete aku
ko-ko-bao
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 13-2-2011 01:56 PM |All posts
Reply  zidlan


   itu sudah pasti bro... kita leh memeriahkan pnye... aku harap tmpt lebih bers ...
cheron Post at 11-1-2011 08:52



yg roti canai ni, yg dekat traffic lite tepi jalan tu ke?? bwh pokok?? depan kedai buah???org selalu ramai situ.. sedap mmg sedap gile... tp nak duduk pn kena tgu turn.. pastu kul 10 roti dh habis
ko-ko-bao
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-3-2011 12:41 PM |All posts
salam warga kincai (uhang kincai) dan semua warga kg kerinchi yg sama waktu dgnnya..

numpang lalau... (bahasa ibunda akau)

Reply

Props Report

12345Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 29-7-2014 08:42 PM , Processed in 0.311189 second(s), 23 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top