CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345Next
Return Post new threads
Show: 11830|Reply: 113

Republik of kg kerinchi n Pantai dalam...

[Copy link]

Rank: 1

Post on 29-12-2010 09:27 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Jom sembang sini semua residen2 kg kerinchi dan pantai dalam....bukit pantai pun bole...jom semua kita meriah kan thread ni...aku rasa dah smpai masa org2 kerinchi or pantai dalam bersuara heheh.... sembang2 psal perkembangan tempat kita ke...ada event ape2 ke....
peace
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 29-12-2010 09:41 AM |All posts
cek in cek in ...

dlm proses perpindahan dari kg kerinchi ke pantai dalam
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 29-12-2010 09:49 AM |All posts
selamat datang "superbike".... skang ni duk flat mane?? hehe...dan berpindah ke pantai dalam di mana??... mmg anak jati kerinchi ke??

sekadar bertye je hehe
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 29-12-2010 09:53 AM |All posts
selamat datang "superbike".... skang ni duk flat mane?? hehe...dan berpindah ke pantai dalam di mana ...
cheron Post at 29-12-2010 09:49



pindah blok F..kan dorang nak robohkan flat2 kat kg kinci tu...tp ada gak org yg tanak pindah..tatau le apa cete depa2 yg tanak move out tuh...tp kalau p sana mmg ngeri la kan...sbb da mcm padang jarak padang terkukur ...

nenek mmg asal kinci...tp smpi kat cucu, sepatah apa sejarah tatau......

btw, cheron dok mana?
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 29-12-2010 10:11 AM |All posts
aku dok flat DBKL kerinchi...ko tau flat BARA??....
aku mmg lahir kat kerinchi ni... dorang nk roboh rumah2 tu ke??? lepas tu ape projek nk buat.... kekadang byk sgt projek baru kesian aku kat org2 kat situ...dah la di pindahkan...lepas projek siap harga umah mahal kan???.... mane melayu nk mampu duduk siot je.... ni pun aku dgr kerinchi nk jadi bangsar south kan ke dah jadi dah huhu
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 29-12-2010 03:54 PM |All posts
aku dok flat DBKL kerinchi...ko tau flat BARA??....
aku mmg lahir kat kerinchi ni... dorang nk robo ...
cheron Post at 29-12-2010 10:11


cane ko tatau nak roboh kat situ?ko tak pasan eh, byk da umah tinggal kosong kat situ.ni melibatkan flat 4 tingkat sajok..

pemaju da kasik jaminan 3y rumah baru seap kat situ..semua penduduk dia kasik free la (aku lupa la bper K rege rumah tu)...

ko p jenguk la kat situ...tgk dari atas bukit tu je, da tau situasi sebenar
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 29-12-2010 06:40 PM |All posts
aku ada lalu tadi...mmg dah byk gak dah kosong...tp takkan pemaju tu janji nk kasi umah baru tu nnt free.... ish2 best siot....
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 29-12-2010 10:06 PM |All posts
cekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk in

x-kerinchi disini tp skrg dah jadi org pantai bharu

leh joinnnn?
Geng Gagak Hitam (GGH) - 037
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 29-12-2010 10:08 PM |All posts
Jom sembang sini semua residen2 kg kerinchi dan pantai dalam....bukit pantai pun bole...jom semua ki ...
cheron Post at 29-12-2010 09:27


ari ni sume sibok cite pasal bola.

sah2 restoren nabila n ali cafe full
Geng Gagak Hitam (GGH) - 037
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 29-12-2010 10:09 PM |All posts
aku dok flat DBKL kerinchi...ko tau flat BARA??....
aku mmg lahir kat kerinchi ni... dorang nk robo ...
cheron Post at 29-12-2010 10:11


flat DBKL ni yg mane eh? yg pasar mlm isnin ngan jumaat tu ke?
Geng Gagak Hitam (GGH) - 037
Reply

Props Report

uda Phone Verified User 

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 31-12-2010 09:05 PM |All posts
Salam,
Tumpang tanya. Blok F, ppr kerinci, jalan permai 3, pantaidalam dimana? Maksudnya macamana nak gi situ kalau dari arah npe? sbbnya esuk ada majlis kahwin disana tapi takda peta.

Thanks
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 31-12-2010 10:22 PM |All posts
in.....

aku bukan org situ...
tp selalu lepak pantai dalam dulu....
weeee
http://kusutmusutkehidupan.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-1-2011 11:49 PM |All posts
cekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk in

x-kerinchi disini tp skrg dah jadi org pantai bharu
...
nanie Post at 29-12-2010 22:06

Fajaria? {:1_115:}
Thank you.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-1-2011 11:51 PM |All posts
ari ni sume sibok cite pasal bola.

sah2 restoren nabila n ali cafe full
nanie Post at 29-12-2010 22:08

Restoran Nabila ni kat mana?
Thank you.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 3-1-2011 11:53 PM |All posts
Fajaria?
MACD Post at 3-1-2011 23:49


Geng Gagak Hitam (GGH) - 037
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-1-2011 11:53 PM |All posts
Ada satu kedai makan atas bukit depan Ipoh Town White Coffee kat traffic light.
Sedap ke makan kat situ?
Thank you.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 3-1-2011 11:54 PM |All posts
Restoran Nabila ni kat mana?
MACD Post at 3-1-2011 23:51


seblah BHP. xsedap. tp slalo ramai je org. klo ade bola diorg pasang skrin besar tu
tokey kedai pakai kete rx8 kaler biru
Geng Gagak Hitam (GGH) - 037
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 3-1-2011 11:55 PM |All posts
Ada satu kedai makan atas bukit depan Ipoh Town White Coffee kat traffic light.
Sedap ke makan kat  ...
MACD Post at 3-1-2011 23:53



depan old town tu ke? penah makan. xsedap gak
Geng Gagak Hitam (GGH) - 037
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-1-2011 11:57 PM |All posts
seblah BHP. xsedap. tp slalo ramai je org. klo ade bola diorg pasang skrin besar tu
tokey keda ...
nanie Post at 3-1-2011 23:54

Ooo yg tu ke.
Wah baru niaga camtu dah leh pakai RX8.
Hebat2x
{:1_125:}
Thank you.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-1-2011 11:58 PM |All posts
depan old town tu ke? penah makan. xsedap gak
nanie Post at 3-1-2011 23:55

Nasib baik x pernah pergi.

Tempat makan fav kau kat mana?
Thank you.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 4-1-2011 12:01 AM |All posts
Nasib baik x pernah pergi.

Tempat makan fav kau kat mana?
MACD Post at 3-1-2011 23:58


riang2....tomyam sedap tp mahal
Geng Gagak Hitam (GGH) - 037
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-1-2011 06:24 AM |All posts
riang2....tomyam sedap tp mahal
nanie Post at 4-1-2011 00:01


Kat mana pulak Riang2 ni?
Thank you.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 4-1-2011 09:43 PM |All posts
Kat mana pulak Riang2 ni?
MACD Post at 4-1-2011 06:24


kat area pantai hillpark.

kan ade mini mart UO tu. sederet ngan tu la. depan die car wash
Geng Gagak Hitam (GGH) - 037
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-1-2011 11:29 PM |All posts
kat area pantai hillpark.

kan ade mini mart UO tu. sederet ngan tu la. depan die car wash
nanie Post at 4-1-2011 21:43



    I think I know.
Ni yg famos dengan kuey teow goreng tu kan.
Thank you.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 5-1-2011 02:50 PM |All posts
Ada satu kedai makan atas bukit depan Ipoh Town White Coffee kat traffic light.
Sedap ke makan kat  ...
MACD Post at 3-1-2011 23:53



  bro bukan ipoh white coffee...oldtown white coffee ler....kdai tu sodap jo...cuba rasa tauhu bakar...ngan just giant terangkat gak hehehe
Reply

Props Report

12345Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 1-8-2014 01:44 PM , Processed in 0.137710 second(s), 21 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top