CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123456789Next
Return Post new threads
Author: jingga007

Kaunter Pertanyaan.Report.Cadangan.Apa-Apa Sahaja.Semua DISINI.

[Copy link]

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 25-9-2010 02:32 PM |All posts
Post Last Edit by jingga007 at 26-9-2010 20:31

Reply 99# AceHand


    errrrrr , tak sangka pokcik ni ayu ye
I have died everyday waiting for you ♥
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 25-9-2010 09:34 PM |All posts
Reply 90# Jaza2008


Terima kasih jaza penerangan yg panjang dan mudah faham

Apa2 jaza dan mod2 lain tu telah menjalankan tugas
yg telah dipertanggungjawabkan.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 27-9-2010 08:17 AM |All posts
Reply 99# AceHand


    ingatkan kat sini 4 org je yg ayu...dan wajah sepoi2 angin pantai...rupa2nya
ada sorang lagi yg terlebih ayu sgt2....

Pok Cik Ace dah sihat benar ke skrng? dah dpt makang berger raya ke?
kat umah ni dah abis dah kena ngap..... xsmpat nak simpan pong...
Dont want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone
Reply

Props Report

Super Moderator

Legends Of The Dark Knight

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Sr Super Moderator Legenderer

Post on 30-9-2010 01:00 AM |All posts

Errr...

Reply  AceHand


    ingatkan kat sini 4 org je yg ayu...dan wajah sepoi2 angin pantai...rupa2ny ...
Jaza2008 Post at 27/9/2010 08:17




Tanpa burger aku mungkeng maseh saket kot... Saket perot sebab lapar...


Jizzz... Klong! Klong!
I saw the worst in the human nature. My Hands are stained with blood of death. Attack all ghosts. I'm like a soldier. Wasted minds that are all alike. I never came back from that trench. I can't be alone. I won't be alone. A schizophrenic cycle of paranoia. Trauma of war! Freedom comes with a hail of bullets. - SePuLTuRa
(C) 1997 - 2014 tangAND
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 30-9-2010 06:00 AM |All posts
Reply 104# AceHand


    citttt igt kan sakit hape
I have died everyday waiting for you ♥
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 30-9-2010 02:45 PM |All posts
Reply 104# AceHand


    agaknya perut pok cik ace hanya leh masuk berger je la ye...
tapi malangnya umah kami tak de berger...sbb tu bukan makanan sihat tuk badan kami ni....hehehehe
Dont want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone
Reply

Props Report

Super Moderator

Legends Of The Dark Knight

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Sr Super Moderator Legenderer

Post on 1-10-2010 01:04 AM |All posts

Laaa...

Reply  AceHand


    citttt  igt kan sakit hape
jingga007 Post at 30/9/2010 06:00





Ko ingat aku saket nak beranak ek...?


Jizzz... Klong! Klong!
I saw the worst in the human nature. My Hands are stained with blood of death. Attack all ghosts. I'm like a soldier. Wasted minds that are all alike. I never came back from that trench. I can't be alone. I won't be alone. A schizophrenic cycle of paranoia. Trauma of war! Freedom comes with a hail of bullets. - SePuLTuRa
(C) 1997 - 2014 tangAND
Reply

Props Report

Super Moderator

Legends Of The Dark Knight

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Sr Super Moderator Legenderer

Post on 1-10-2010 01:09 AM |All posts

Errr...

Reply  AceHand


    agaknya perut pok cik Ace hanya leh masuk berger je la ye...  
t ...
Jaza2008 Post at 30/9/2010 14:45





Untuk kesihatang... Makanglah burger bersama sayur... Heh! Heh! Heh!




Jizzz... Klong! Klong!
I saw the worst in the human nature. My Hands are stained with blood of death. Attack all ghosts. I'm like a soldier. Wasted minds that are all alike. I never came back from that trench. I can't be alone. I won't be alone. A schizophrenic cycle of paranoia. Trauma of war! Freedom comes with a hail of bullets. - SePuLTuRa
(C) 1997 - 2014 tangAND
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 1-10-2010 01:20 AM |All posts
Ko ingat aku saket nak beranak ek...?


Jizzz... Klong! Klong!
AceHand Post at 1-10-2010 01:04



    ohhh tidak mungkin mek akan pikir pakcik sakit nak beranak
I have died everyday waiting for you ♥
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 6-10-2010 11:17 AM |All posts
kalu nak sihat makanlah buah ngam sayur2
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 6-10-2010 11:18 AM |All posts
mcmana nak letak gambar kat sini, blh jugak tambah kredit blh tak sesiapa tlg........
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 6-10-2010 11:19 AM |All posts
zie nak sgt naikkan ra tp x sapai lg sb zie pun sibuk sgt ngam keja......
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 6-10-2010 11:19 AM |All posts
tlglah mcmana eh
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 7-10-2010 01:02 AM |All posts
Reply 110# zie_kelate78


    ni tgh merepek apa ni?
I have died everyday waiting for you ♥
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 7-10-2010 01:09 AM |All posts
Reply 112# zie_kelate78


    Macam - macam cara nak naik kan RA. Tak semesti nya perlu bertenggek depan laptop/pc utk naik RA. Sometimes , bila kita letak informasi yang bagus/menarik/elok. Kita pun akan diberi kredit bonus oleh para mod. Tapi mostly , ramai yg RA senang naik sebab bertenggek 24 jam dgn forum

Tp ini adalah salah satu cara nya macam mana nak naik kan RA + tambahkan kredit , but please jgn buat spam. Nnt awak punya credit berkurangan ye bukan makin bertambah

macam2 cara boleh ya!

boleh daftar profile diri di mana-mana bod , (mek dah kasik link bod tu , tp cari la ek sendiri dkt situ DAFTAR PROFILE)

contoh di BAKAT DAN RUANGAN PENULIS <--- klik

atau pun di BORAK

atau pun di Cinta dan Emosi <---- klik

atau pun di Ahli Baru Cari <--- klik

atau pun di Masalah Peribadi <--- klik

itu antaranya lah byk lagi ... sila cari ya

tak pun pergi dekat bod lawak jenaka <--- klik , dekat situ post smile yg mcm ni ---> pun tak apa , tp jgn dkt bod lain2 , nnt kena cantas kedit


dekat sini pun , kalau bg komen yg menarik , yg bagus dan berinfomasi , masuk pertandingan yg kitaorg buat , pun berpeluang dpt kredit tambahan dan ra akan naik jugak. tp kalau nak sng dpt kredit , daftar profil diri dkt link2 bod yg ai kasi kt atas tu ye
I have died everyday waiting for you ♥
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 17-10-2010 10:22 PM |All posts
salam mod...
sila pantau forummer yg sibuk promote blog kt sini...
taruk 1-2 chapter pastu suruh baca kt blog dia..
kalu dibukukan takpe la...
kan ada thread adress blog..
ni tak sambung lg citer dia..http://eforum4.cari.com.my/viewt ... page%3D2&page=1
pastu siap pomot baca citer dia yg len...
seb bek yg epal dgn durian dah post  cerpen dia
bukan aku nak halang diorg berkarya tp biarlah kena dgn tempatnya...
1

View rating log

~ ulang baca novel di rak ~
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 18-10-2010 06:04 PM |All posts
Reply 116# mijot


    oh ada ye? sorry sgt ai tak perasan
tq sbb sudi mereport
I have died everyday waiting for you ♥
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 16-12-2010 04:04 PM |All posts
jika saya ingin mencari penulis skrip untuk drama , perlu buka benang baru ker?

maaf saya tak pernah membuka benang nih.. asik mengomen ajer..

TQ
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 21-12-2010 02:19 AM |All posts
Reply 118# meklin


    Yups! Jika mahu tulis karya baru , sila buka benang baru

Setiap part / bab letak semua dalam entry yang dibuka. Tak perlu di buka berasingan
I have died everyday waiting for you ♥
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 15-1-2011 04:47 PM |All posts
tak da sesape nk menanya ke
jingga007 Post at 30-7-2010 18:11


hi..
nak tanya tp x tau la kene x dgn tajuk @ x...
sy org baru, berstatus begineer...klu nk cari petua2 mcmna nk tulis buku/novel kt mane ek?
mmg bercita2 menjadi penulis kreatif tp x tau mcmna nk mula....
dulu2 time tgh tunggu spm pernah la tulis 1-2 artikel yg tersiar kt paper tempatan...tp tu lama dulu laaa....
ehemm
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 15-1-2011 06:49 PM |All posts
Reply 120# midsmida


    teheheheh , nk cari petua ye

ai ni pun tak arif sgt hal2 ni. tp it's ok klu yu nk start menulis. insyaAllah ramai forummer yg akan tolong after that

try je k

kami dkt sini mmg akan support new writer yg ada minat dan kreatif dlm bidang penulisan
I have died everyday waiting for you ♥
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 15-1-2011 07:22 PM |All posts
Reply  midsmida


    teheheheh , nk cari petua ye

ai ni pun tak arif sgt hal2 ni. tp it's ...
jingga007 Post at 15-1-2011 18:49



    so, kene publish kan kt sini ke @ mcmne?
sebenarnya azam thn ni nk tulis novel, tp sehingga ke hari k-15 on 2011...nmpaknya msh x berjaya nk mula
hatta 1 huruf sekalipun...blank!!!blank!!!blank!!
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 16-1-2011 09:25 AM |All posts
Reply 122# midsmida


    ok yu just bkk a new thread dkt bod ni

ok cdgn ai klu nk dptkan idea , cuba dgr apa2 lagu kdg2 kita boleh dpt idea from lagu mcm ai suka dgr lagu yg mcm instrumental piano/violin utk dptkan idea

it's up to you


for sure you can do it! {:1_147:}
I have died everyday waiting for you ♥
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 31-1-2011 05:52 AM |All posts
Salam Semua

Sejak dua menjak ni Mek Jing agak busy sebab persekolahan dah bermula. Jadi mungkin jugak kak jaza pun busy jugak. So if ada entry korang yang tak di beri kredit , mek jing mintak jasa baik korang , tekan seperti di gambar bawah ini ye.



for sure if ada yg korang nampak thread yang mek lupa nk kasi kredit jangan lupa tekan report tu.



kemudian click recommended utk yg patut dpt kredit cnth nya novel baru tulis , atau maybe dh lebih 10 chapter kitaorg para mod lupa nk kasi kredit tekan recommended , but if ada yg spam atau yg tak sepatut nya dgn nya , sila tekan report. dan tulis la sekali apa yg patut dkt dlm kotak tu.

Mek Jing bgtahu cara ini sebab Mek Jing tak nak lah ada diantara korang igt kami para mod kedekut kredit ke apa eh. Sebab Mek Jing perasan tak ramai yang gunakan tempat report tu. Sbb nak check satu-satu mm xakan sempat. Lagi satu klu susah sgt PM je ye. Klu kebetulan Mek Jing online , mmg Mek Jing akan jawab satu-satu. TQ ye.
I have died everyday waiting for you ♥
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 21-2-2011 10:56 AM |All posts
salam....saya ada bbrapa soklan nak tanya nih.....saya baru jek nak brjinak2 ngan bod ni...seblom ni mmg x penah bukak pon....skali nngok cam best la plak.....jd soklan nya adalah:

1.camne nak masukkn novel/cite/cerpen kat sini?...main bukak thread bru je ke?
2.nak kena daftar apa2 ke?...nmpak kat satu thread tu ada tuk 'profile penulis warga bod'?...yg tu kene buat ea?
3.ada sesapa tau x...camne cara2 nak terbitkn hasil tulisan kita sendri?....langkah2 yg perlu diambil?...

itu saja soklan saya stakat ni....timakasih....
Reply

Props Report

123456789Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-4-2014 02:39 PM , Processed in 0.155407 second(s), 28 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top