CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return Post new threads
Show: 12741|Reply: 91

ada makhluk asing kat Titan (saturn's moon)!!!

[Copy link]

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 7-6-2010 06:24 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Makhluk asing berhampiran Zuhal

GAMBAR fail menunjukkan bulan Titan.



LONDON - Para saintis menemui bukti kehidupan wujud di Titan yang merupakan bulan terbesar mengorbit planet Zuhal, lapor sebuah akhbar semalam.

Mereka menemui beberapa petunjuk bahawa makhluk asing primitif hidup dengan bernafas di atmosfera dan menjadikan bahan api di permukaan bulan tersebut sebagai makanan.

Rumusan itu berdasarkan penemuan kapal angkasa Cassini yang mendapati gas hidrogen yang mengalir ke permukaan Titan hilang akibat disedut sejenis hidupan asing.

Saintis-saintis menjangkakan makhluk yang hidup di bulan berdiameter 5,120 kilometer itu adalah hidupan berteraskan gas metana dan bukan air. - Agensi
YES! I AM AWESOME. Move along now.
And your crybaby, whiney-assed opinion would be......?
I'm not ignoring you. I just don't give a shit.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 7-6-2010 07:31 AM |All posts
Wahhh...
Currently,no more using this nick...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 7-6-2010 01:47 PM |All posts
aku memang seronok sangat kalau cerietr gini...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 7-6-2010 02:43 PM |All posts
cantiknya bulannn...
https://www.facebook.com/pages/Zellina-Beauty-House/47889318
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 7-6-2010 02:59 PM |All posts
cantiknya bulannn...
haZelEyEz Post at 7-6-2010 14:43



    Kannn...
Currently,no more using this nick...
Reply

Props Report

iN  

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 8-6-2010 10:29 AM |All posts
subhanallah
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 8-6-2010 10:37 AM |All posts
ye ke ni.....nk snagt2 tau cite selanjunye...
Reply

Props Report

Defender

A.B. in music, University o ..

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 8-6-2010 09:06 PM |All posts
sesuatu yang munasabah, kerana saintis menggambarkan makhluk yang dapat hidup di luar bumi tidak semestinya bercirikan manusia yang perlu ada air dan suasana seperti bumi yang penuh O2 baru dapat hidup... sedangkan di bumi sendiri ada gulungan jin yang jisimnya jauh berbeza dari manusia... inikan pula di cakrawala lain yang berbeza keadaannya, tentulah Tuhan yang maha besar mencipta makhluknya mengikut kesesuaian...
handsome guy, otai, iphone 5s. Chriit!.. chrit!.. chriiiiit!...
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 8-6-2010 11:46 PM |All posts
kira macam cerita Avatar laa nie....ada hidupan tapi manusia terpaksa pakai oksigen jugak..
Live to Ride
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 9-6-2010 12:28 AM |All posts
bestnya..suka dgr citer mcm nie...minat sgt!
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 9-6-2010 01:18 AM |All posts
camne saintis tau gas ape yg ade kat situ? bukan ke diorg teropong je?
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 9-6-2010 08:11 AM |All posts
...dan menjadikan bahan api di permukaan bulan tersebut sebagai makanan.


adakah ia suku sakat jin eprit?
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 9-6-2010 10:12 AM |All posts
tentera dajal bepangkalan disana kot
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 9-6-2010 07:58 PM |All posts
camne saintis tau gas ape yg ade kat situ? bukan ke diorg teropong je?
Santo Post at 9-6-2010 01:18


diorang pakai teknik yg dipanggil spectroscopy utk mengetahui komposisi sesuatu planet/bintang.

Untuk Saturn, sekarang bukan setakat teropong.. memang ada robotic spacecraft yg dipanggil Cassini dah sampai kat saturn utk ambik gambar2 kat sana atau antar maklumat2 penting. cassini ni boleh buat macam2 sebab dilengkapkan dengan infrared, uv, spectrometer,  blablala

planet saturn mmg sangat menarik, dengan ring nye dan bulan2 nye.. semenjak cassini sampai saturn, banyak imej2 yg penting dah ditransmit balik ke bumi ... tengok documentari BBC Wonders of the Solar System, aku bertambah appreciate saturn nih .. cantek sngat!
1

View rating log

you're a tw*t!
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 12-6-2010 01:38 PM |All posts
mahluk berteraskan api {:3_84:}... naga???
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 12-6-2010 01:38 PM |All posts
mahluk berteraskan api {:3_84:}... naga???
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 12-6-2010 11:39 PM |All posts
wah!!!!!

info lagi.....
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 16-6-2010 10:21 AM |All posts
tak heran. tu baru kat system bintang matahari. apa lagi kat  infiniti bilangan bintang kat universe ni, tentu dlm 3% mengandungi hidupan saamada bersaiz gergasi atau kuman. apa2 hal mka tidak berakal. cuma haiwan je. yg berakal hanya manusia, jin n malaikat.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 29-6-2010 05:36 PM |All posts
makhluk asing....siape yg jumpe...?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 7-7-2010 05:50 PM |All posts
macamane rupa dia....ada mcm alien vs prediator tak?
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 8-7-2010 09:45 PM |All posts
SubhanAllah...

Semakin banyak maklumat tentang alam semesta diungkaikan... terasa diri ini semakin kerdil yang teramat sangat... sedangkan dasar lautan kita tak explore sehabis habisnya, ni kan pulak alam semesta yang maha luas...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 19-7-2010 10:25 AM |All posts
if na explore alam2 ciptaan tuhan yg luas seluas luas nya ni kena masuk syurga. na msuk ctu kena jadi hamba allah yg taat n cari redha nya.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 20-7-2010 09:13 AM |All posts
SubhanaAllah.....cantik sgt
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-8-2010 09:29 PM |All posts
ya Allah cantek nye ciptaanNya..
Reply

Props Report

Post on 10-9-2010 11:16 AM |All posts
cantik ciptaan Allah
Reply

Props Report

1234Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-7-2014 11:54 AM , Processed in 0.181065 second(s), 37 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top