CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 100Next
Return Post new threads
Show: 141866|Reply: 2478

DELETED

  [Copy link]

Rank: 8Rank: 8

Post on 4-6-2010 08:23 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by norsh05 at 31-8-2010 17:52

Last edited by norsh05 on 8-1-2013 12:00 PM

FB:bpretty beauty center
e-berrypretty.blogspot.com
0193848577
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 4-6-2010 08:30 PM |All posts
Post Last Edit by norsh05 at 31-8-2010 17:48

FB:bpretty beauty center
e-berrypretty.blogspot.com
0193848577
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 5-6-2010 07:09 AM |All posts
dah lama tahu produk nie cuma still x beli2 pasal macam x berape nak dengar
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 8-6-2010 02:25 PM |All posts
dah lama tahu produk nie cuma still x beli2 pasal macam x berape nak dengar
emyena Post at 5-6-2010 07:09


yang tak berapa nak dengaq tu la yang hebat pun emyena...hehehe...
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 8-6-2010 02:54 PM |All posts
Post Last Edit by isabel at 23-11-2011 12:07

-DELETED-

IKLAN TIDAK DIBENARKAN
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 8-6-2010 03:15 PM |All posts
Post Last Edit by homemom2 at 6-6-2012 16:27





Shape Plus - Mixed Apple Powder with Oligo

Selesaikan Masalah Gemuk,Selulit & Perut Buncit dengan Hanya sepaket sehari..Rasanya yang sedap & enak membantu membakar semangat anda untuk terus mengambil Shape Plus sehingga anda mendapat berat badan yang anda inginkan dalam masa yang singkat dan selamat.

Kebaikan Shape Plus Slimming Apple Juice:
Membantu Meningkatkan Kadar Metabolisma dalam badan
Menggalakkan pembakaran lemak dan menurunkan kadar kolesterol
Membantu menguatkan imun sistem dalam badan
Membantu menyingkirkan toksin dalam badan
Membantu meningkatkan kalsium pada tulang
Mencantikkan kulit dengan menggalakkan pembaikan dan pembentukan tisu dengan menyumbang bahan kolagen untuk kulit dan awet muda
Membantu melancarkan proses pencernaan dan seterusnya menurunkan berat badan
Membantu menyingkirkan selulit (lemak degil) dari lapisan bawah kulit
Meningkatkan tenaga dan badan lebih berasa cergas dan sihat
Membantu mengawal pembentukan lemak baru dalam badan
Membantu menyerikan wajah dan mengelak wajah dari menjadi kusam


Bahan-bahan kandungan Shape Plus:
Apple Mix Powder
Oligo
Soy Lecithin
Psyllium Husk
Isolated Soya
Grape Seed Powder
Apple Fiber
Palm Oil Fiber
Citrimax
L-Glutamine
Green Tea Extract
Aloe Vera Extract

Cara Pengambilan:
Campurkan 1paket Shape Plus ke dalam 200ml air biasa kacau dan minum selepas sarapan pagi
Untuk keberkesanan yang lebih cepat dan baik:
-Minum sekurang-kurangnya 2liter - 3liter air sehari
-Elakkan makan malam (selepas pukul 7pm)

mom dah cuba.....nanti mom share testimoni........... ~ ini testi mom di bawah ni ~



~TESTIMONI TERBARU: UPDATED 25/04/12~

Yuszura masih mengamalkan Shape Plus sehingga hari ini untuk maintain berat dan inci beliau..tapi semakin lama semakin cantik dan kurus yg sesuai dengan ketinggian beliau... nampak semakin muda seperti masih belum berkahwin..walaupun beliau sudah berkahwin dan mempunyai cahayamata yg comel 3 orang.



**USAHA & KESABARAN MEMBAWA KEJAYAAN**




**TESTIMONI IBU YANG MENYUSUKAN / BREAST-FEEDING MOM**



Maz 013-2941101
Shapeplus & E.V.E
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 8-6-2010 03:47 PM |All posts
Post Last Edit by homemom2 at 25-4-2012 11:09



SHAPE PLUS berasaskan tumbuhan.
bertindak membakar lemak dibawah lapisan kulit.
kadar penurunan depends pada individu,ada yg cepat & ada yg lambat.
jenis lemak cair,cepat turun.
jenis lemak tepu,amik masa sikit.
insyaallah ada penurunan 1-3 kg dlm sbln (ada yang sampai 5kg)
walaupun berat x ketara turun, boleh rasa perubahan dr segi inci coz fungsinya membakar lemak di bawah lapisan kulit.
cara ambil,bancuh dlm segelas air masak (jgn panas or suam)
minum 20 min sblm@ slps bfast.
kalo ada gastrik, amik after bfast.
pastikan minum byk air masak,at least 3-4 lit sehari utk bantu membakar lemak.
kalo air masak x cukup, pembakaran kurang efektif, still turun tapi agak lambat.
x perlu sekat mkn, kita boleh mkn semua,cuma kita kawal kuantiti pengambilan.
elakkan mkn aftr 7 mlm.
kalo rajin,blh combine dgn exercise ringan2.....

good luck semua! kalau ada apa2 soklan boleh je tanya di sini ye.............


btw....lupa nak add.....produk ni bukan MEAL REPLACEMENT & boleh makan mcm biasa, tak perlu sekat2 makan....tapi automatik makan tak banyak sebab akan terhenti dgn sendirinya coz cepat kenyang..... tapi yang penting....kena minum air banyak2......2.5-4 litre sehari mengikut size badan masing2.....tapi tu tak jadi masalah sebab tekak sentiasa dahaga so akan minum banyak tanpa disedari..
Maz 013-2941101
Shapeplus & E.V.E
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 8-6-2010 04:08 PM |All posts
Reply 7# homemom2


    mom campur nagn mb kak lana bole kan tp orang jarakkan la nak makan during confinement nanti
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 8-6-2010 04:11 PM |All posts
Reply  homemom2


    mom campur nagn mb kak lana bole kan tp orang jarakkan la nak makan during ...
emyena Post at 8-6-2010 16:08



  boleh....mom pun telan gak mb kak lana tu.....tapi after dinner. SP pulak ambik after breakfast.
Maz 013-2941101
Shapeplus & E.V.E
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 8-6-2010 04:20 PM |All posts
berapa hengget & ada berapa sachet dlm 1 kotak?
i love satay very much....
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 8-6-2010 04:29 PM |All posts
berapa hengget & ada berapa sachet dlm 1 kotak?
sajer Post at 8-6-2010 16:20


1 kotak ada 10pkt untuk 10 hari.......info sent.....check it out.....
Maz 013-2941101
Shapeplus & E.V.E
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 8-6-2010 05:01 PM |All posts
Post Last Edit by homemom2 at 8-6-2010 17:16

suffah....jawapan kepada soklan suffah tadi kat thread sebelah.....(mom pun dah ada post kat atas tuh...copy & paste balik je laa...hehe..)

produk ni bukan MEAL REPLACEMENT & boleh makan mcm biasa, tak perlu sekat2 makan....tapi automatik makan tak banyak sebab akan terhenti dgn sendirinya coz cepat kenyang..... tapi yang penting....kena minum air banyak2......2.5-4 litre sehari mengikut size badan masing2.....tapi tu tak jadi masalah sebab tekak sentiasa dahaga so akan minum banyak tanpa disedari...
Maz 013-2941101
Shapeplus & E.V.E
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 8-6-2010 05:15 PM |All posts
oooo tapi tu arr penah jumpa customer loose inci je guna shape plus ni ... Kira sama gak ngan hak meal replacement tu erk
Web : www.suffahbeautyshop.com
FB : Suffah Beauty Shop
Phone : 019-6199811
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 8-6-2010 05:16 PM |All posts
mom dh turun bape kg ngan shape plus??
Web : www.suffahbeautyshop.com
FB : Suffah Beauty Shop
Phone : 019-6199811
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 8-6-2010 05:21 PM |All posts
oooo tapi tu arr penah jumpa customer loose inci je guna shape plus ni ... Kira sama gak ngan hak me ...
suffah Post at 8-6-2010 17:15


inci dan kg gak. mom ni mmg jenis lemak liat tepu...tak tahu nak gambarkan....sebelum ni ambik yg lain2...loose inci je....kali ni, after 8pkts (itu pun skip 2 hari masa cuti wesak coz ada wedding) lost 1.3kg....1.5kg after abis 10pkts.....itu yg mom teruja nak meneruskan.....last weekend stop jap coz pi bercuti....makan mmg tak beringat laa.....dgn buffet breakfast lagi kat hotel......balik timbang....lega tak naik pun.....hari ni dah start kotak ke-2.....dah stop hak yg lain2 tu dulu.....
Maz 013-2941101
Shapeplus & E.V.E
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 8-6-2010 05:24 PM |All posts
mom dh turun bape kg ngan shape plus??
suffah Post at 8-6-2010 17:16


1.5kg - kotak pertama of 10pkts....today start 2nd box....nanti mom update lagi ye....together with my food intake....
Maz 013-2941101
Shapeplus & E.V.E
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 8-6-2010 05:25 PM |All posts
hmmm banyak sgt produk diet lam listing ni ... . Nanti wat istikharah dulu ...
Web : www.suffahbeautyshop.com
FB : Suffah Beauty Shop
Phone : 019-6199811
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 8-6-2010 05:28 PM |All posts
1.5kg - kotak pertama of 10pkts....today start 2nd box....nanti mom update lagi ye....together w ...
homemom2 Post at 8-6-2010 17:24


btw....mom ni tak laa berat sgt....cuma tak sesuai dgn ketinggian....so kiranya berat lah tu.....kalau tgk testi yg lain2 tu...turun lagi byk tapi rasanya waterloss dulu tu yg hilang....diikuti dgn fatloss dan inches loss.
Maz 013-2941101
Shapeplus & E.V.E
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 8-6-2010 05:29 PM |All posts
hmmm banyak sgt produk diet lam listing ni ... . Nanti wat istikharah dulu ...
suffah Post at 8-6-2010 17:25


betul tu....mmg byk.....suffah dah stop ke supermaxx5??
Maz 013-2941101
Shapeplus & E.V.E
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 8-6-2010 05:49 PM |All posts
hmmm banyak sgt produk diet lam listing ni ... . Nanti wat istikharah dulu ...
suffah Post at 8-6-2010 17:25



insyaallah suffah produk ni mmg bagus.. so far alhamdulillah...kalau lemak degil giler pun leh turun sebulan 5kg tu kalau degil nak mampos eheheh tapi kalau yg just lemak2 air ka angin ka...mmg dalam 10hari ja leh turun 5kg...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 8-6-2010 06:24 PM |All posts
SHAPE PLUS SAME LIKE D TONE & D GREEN ERKK...REGE SAME MAHAL KE??
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 8-6-2010 07:05 PM |All posts
SHAPE PLUS SAME LIKE D TONE & D GREEN ERKK...REGE SAME MAHAL KE??
eisyawanna Post at 8-6-2010 18:24



tak sama la dear... pada i rege dia mmg ok sesgt...coz resulst dia pun mmg marveles...ramai yang dah kecewa ngan produk2 b4 this mencuba shape plus ni..n mmg proven alhamdulillah
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 8-6-2010 08:20 PM |All posts
mrs rizal....mcm kenai saje kamu...ai tuan tanah mu disinun..jeng jeng jeng
klo silap ampunnnn
http://sihatanggun.com/    https://www.facebook.com/sih ...
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 8-6-2010 09:41 PM |All posts
wahhh..dh ada thread ni ye..x perasan pun..
shape plus ni mmg bagus..my sis consumed product ni..

dia kata besssssttttttttttt sgt. rasa mcm apple juice!!
choq tgk dia mkn mcm biasa je, tp mmg nmpk makin slim la.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 8-6-2010 10:53 PM |All posts
betul tu....mmg byk.....suffah dah stop ke supermaxx5??
homemom2 Post at 8-6-2010 17:29


Sekarang mmg tengah stop. wat detox dulu ... Saya dh cuba mcm2 kak liat cam akak gak .... Checkup doktor ari tu hard core toksin, tu sy wat detox ngan patch. Tambah doktor kata asid urik tinggi. Detox patch leh tarik asid urik, tu amik patch dulu. Ok la turun 2kg ngan patch. Now kuat berpeluh tak cam dulu, rasa berat senang turun sikit walhal tk amik slimming, diet sendiri je ...

Tgok  arr pasni nak start mana balik. Super Maxx still killer product. Tinggi permintaan tu ...
Web : www.suffahbeautyshop.com
FB : Suffah Beauty Shop
Phone : 019-6199811
Reply

Props Report

12345678910... 100Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 18-4-2014 10:57 AM , Processed in 0.153167 second(s), 24 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top