CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: kaklala_lost_id

SEMUA BERKAITAN GLUTA MASUK SINI

   Close [Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-11-2010 02:18 PM |All posts
Kb Glutha how much??kalo Gluta prime lak brape??
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 18-11-2010 08:30 AM |All posts
ada produk gluta baru plak...1500mg.. pe komen?sape2 pnh try?


FORMULA TERBAIK:GLUTATHIONE+SERBUK MUTIARA+COLLAGEN(FROM SOY,GRAPE EXTRACT AND COQ10)

Product from USA

L-GLUTATHIONE 1500MG
PEARL POWDER 800MG
VITAMIN C 2000MG


Active Ingredients:

L-Glutathione,Pearl Powder,CoQ10,Soy Extract,Grape Extract,Collagen,Vitamin C & E,Safflower Oil,Perilla Leaf Oil,Refined Oil ,Plant Gelatin ,Glycerol,Distilled Water.

Dibuat khas untuk vegetarian.Halal.Gelatin tumbuhan.
Tak perlu beli vitamin C lagi.Kandungan vitamin C 2000mg.plg banyak



~Pil Gluta pertama di pasaran dalam bentuk softgel.Pil ini juga diproses menggunakan teknologi nano.Jadi,kandungan pil ni akan cepat diserap kerana kandungan molekulnya yang lebih kecil.Kandungan gluta 1500mg,pil gluta yang lain paling tinggi pun 1000mg.Ada kandungan serbuk mutiara 800mg.Vitamin C ada 2000mg.Plus,ada active ingredients mcm collagen,vitamin E &lain2 untuk kcantikan kulit
MATI itu PASTI
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 18-11-2010 03:15 PM |All posts
Kekonfiusan ulung masih terjadik:

mmg nak amek...cuma...KB or SYNQ or SW?ade yg leh tlg nasehat t ...
mssG Post at 16-11-2010 15:51



    boleh pilih nak try yg mana satu..

then share testimonial kat sini.....

selamat mencuba...
FB : MIA SUPER , 016-2200936
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 18-11-2010 03:16 PM |All posts
Kb Glutha how much??kalo Gluta prime lak brape??
zu_nia Post at 17-11-2010 14:18



    k..nanti chooce yg mana ya..
FB : MIA SUPER , 016-2200936
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 18-11-2010 04:37 PM |All posts
ada produk gluta baru plak...1500mg.. pe komen?sape2 pnh try?


FORMULA TERBAIK:GLUTATHIONE+SERB ...
insantertekan Post at 18-11-2010 08:30



macam best jah....dah cuba kah?
FB: Lid Beauty Mall
Blog / Web: LidBeautyMall.Com / .My

IMPIAN SEMAKIN JAUH DARI GAPAIAN. PASRAH
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 18-11-2010 06:59 PM |All posts
yg the latest nie brape pulak ek..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 18-11-2010 07:04 PM |All posts
macam best jah....dah cuba kah?
sayawifenikmie Post at 18-11-2010 16:37



blm...skrg tgh guna supplement lain..so xnk campur2..nnt xtau bkesan ke x
MATI itu PASTI
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 18-11-2010 10:20 PM |All posts
blm...skrg tgh guna supplement lain..so xnk campur2..nnt xtau bkesan ke x
insantertekan Post at 18-11-2010 19:04




yep...habiskan satu2 produk dulu...and kalau boleh cuba at least 2 bulan..baru tahu berkesan atau tidak....;)
FB: Lid Beauty Mall
Blog / Web: LidBeautyMall.Com / .My

IMPIAN SEMAKIN JAUH DARI GAPAIAN. PASRAH
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 18-11-2010 11:51 PM |All posts
yep...habiskan satu2 produk dulu...and kalau boleh cuba at least 2 bulan..baru tahu berkesan ...
sayawifenikmie Post at 18-11-2010 22:20



btl3...hehe..arini br hari ke-3...nk try tgk dlm 2bln dulu...br leh rembat bnda lain plak klu xpuas hati...
MATI itu PASTI
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 19-11-2010 11:08 AM |All posts
TESTI YG TERBARU DARIPADA CUSTOMER TETAP:

Xda..lg cun kulit sy ada la..kulit nmpak jernih jer..lbh2 lh klau brada kt luar ada chy mthari..**********, *****, ***** semua tu xjln dgn kulit sy ni. Wlpn ***** tu latest  punya, dealer ckp the best n dh try jgk but xbrp bkesan. 1 set kb mmg xcukup utk sbln.. hehe
G/king, r/glow, la bourse. soulduoplasa.blogspot.c
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 19-11-2010 11:12 AM |All posts
TESTI LAGIK:

Tp kan..hehe..kulit sy nmpak lg cantik klau mkn 3 kali shari compare mkn 1 kali. pil putih yg lain xbrp ngam dgn sy wlupun mkn 3kali. sy dah buat xperimen.. hehe.. wlpn sy tau xblh lbh skali shari
G/king, r/glow, la bourse. soulduoplasa.blogspot.c
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 19-11-2010 11:14 AM |All posts
due testi kat atas tuh merujuk KB gluta, beliau lebih suke kb.. myb lebey sesuai dgn beliau..  :-) so, gluta ni depend kite gak lah sebenarnye, ade customer sy suke produk pemutih lain mcm prime gak.. selamat mencuba hehehehee....

nak pencerahan hebat, tambahlah dgn whitening gluta soap.. bnyk testi mengujakan hehee
G/king, r/glow, la bourse. soulduoplasa.blogspot.c
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 19-11-2010 11:19 AM |All posts
boleh pilih nak try yg mana satu..

then share testimonial kat sini.....

selamat menc ...
cmf_kinna Post at 18-11-2010 15:15


halooo kak kinna.. kak, superwhite tuh ade sijil halal x..

mcm besh je tgk testi2.. rs nak nerai gak ni.. kot lg cepat lg bagus.. permintaan menggalakkan x? lg prefer ill drpd sachet, xrajin nak ngacau2, rjin ngacau ms nak detox aje. hehee
G/king, r/glow, la bourse. soulduoplasa.blogspot.c
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 19-11-2010 01:24 PM |All posts
macam2 jenis bran produk glutha....ada yang murah...ada yang agak mahal......bergantung pada mg dan kualiti gluthathion-nya...........
FB: Lid Beauty Mall
Blog / Web: LidBeautyMall.Com / .My

IMPIAN SEMAKIN JAUH DARI GAPAIAN. PASRAH
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 19-11-2010 01:33 PM |All posts
Post Last Edit by cmf_kinna at 20-11-2010 10:25
halooo kak kinna.. kak, superwhite tuh ade sijil halal x..

mcm besh je tgk testi2.. rs nak ne ...
jojot Post at 19-11-2010 11:19




SUPERWHITE GLUTA 1000mg dan Miracle Gluta SOAP..


                                 
      Originally Posted by ftn821                                                                        
                                dah 2 minggu ambik swhite & ni testi dari saya..

kulit jadi semakin lembut, licin dan berkilat...
kulit tak putih sepenuhnya dan tak sekata lagi tapi memang nampak cerah terutamanya bahagian tangan...
parut2 baru cepat pudar dan parut2 lama pulak dah pudar dalam 50%...
bibir pun nampak more pinkish...
dapat result macam ni dalam masa 2 minggu dah kira bagusla..belum lagi selepas 2 bulan ke...mesti lagi marveles kan

yang sabun miracle gluta tu saya pakai seluruh badan setiap hari...kulit rasa tegang je lepas mandi...yang spa salt tu pulak pakai 2 hari sekali...saya gosok dekat siku dan lutut sbb gelap kawasan tu...hasilnya siku dan lutut yg gelap nampak cerah sket..


btw, kak saya nak reserved satu botol swhite ni untuk bulan depan...hehehe...saje nak order awal2 takut habis stok pulak...nak continue ambik swhite ni sampai kulit jadi macam amoi

hehehehe... tQ. Posted : 19NOV 2010




utk forumer yg bagi testimonial mebeles..utk Superwhite Gluta 1000mg...
VIT C DARI USA ( HALAL)  dah ready utk free gift...tanda penghargaan....


kalau share gambar sebelum n selepas... kita bagi gift lagi mabeles.... sapa nak..angkat mouse...
FB : MIA SUPER , 016-2200936
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 19-11-2010 01:36 PM |All posts
Originally Posted by ftn821                                                                        
                                dah 2 minggu ambik swhite & ni testi dari saya. ...
cmf_kinna Post at 19-11-2010 13:33



berkilat kilat putih gigi kinna............


testi yang memukau............
FB: Lid Beauty Mall
Blog / Web: LidBeautyMall.Com / .My

IMPIAN SEMAKIN JAUH DARI GAPAIAN. PASRAH
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 19-11-2010 01:38 PM |All posts
Reply 162# jojot


    Hi JOJOT..

Superwhite Gluta ada sijil halal. Capsule dia dari fish..

permintaan mmg hot n cepat licin...

yg apply agent hari tu pon Q baru masuk waiting list...

skrg tgh deal utk  qatar/singapore/brunei/indo.. tgh ding dong...
FB : MIA SUPER , 016-2200936
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 19-11-2010 01:43 PM |All posts
Reply 162# jojot

tadi dapat info dari sumber sgt otai gluta kat malaysia..
KB nanti x leh supply dah sbb dah ada org register kat sini..
sapa yg jual tanpa no MAL , company yg register tu berhak mengambil tindakan undang2 terhadap individu tersebut.

dia suruh tunggu lagi 6bulan dari sekarang...just wait n see... sapa yg dpt right KB...Tahniah atas usaha di BPFK..

terpaksa lepaskan KB......
FB : MIA SUPER , 016-2200936
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 19-11-2010 04:49 PM |All posts
Reply  jojot

tadi dapat info dari sumber sgt otai gluta kat malaysia..
KB nanti x leh supply da ...
cmf_kinna Post at 19-11-2010 13:43


mcm tau aje.. dapat mal? menarik huhu... rsnye kan, ade sorg je yg dptkan hak distributor kat malaysia.. akak itukah? aduuuhhh so nanti2 xley dah jual KB? xpelah, xhbs sendirik telan aje..makin memutih2 haaha...
G/king, r/glow, la bourse. soulduoplasa.blogspot.c
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 19-11-2010 04:49 PM |All posts
Reply  jojot

tadi dapat info dari sumber sgt otai gluta kat malaysia..
KB nanti x leh supply da ...
cmf_kinna Post at 19-11-2010 13:43


mcm tau aje.. dapat mal? menarik huhu... rsnye kan, ade sorg je yg dptkan hak distributor kat malaysia.. akak itukah? aduuuhhh so nanti2 xley dah jual KB? xpelah, xhbs sendirik telan aje..makin memutih2 haaha...
G/king, r/glow, la bourse. soulduoplasa.blogspot.c
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 19-11-2010 07:07 PM |All posts
Reply  jojot

tadi dapat info dari sumber sgt otai gluta kat malaysia..
KB nanti x leh supply da ...
cmf_kinna Post at 19-11-2010 13:43


uiksssssssssssss...sib baik tak amik lagi stok KB.....kalau gitu habiskan yang ada kat tangan sahajalah.......kalau tak nanti..kena saman ... tapi...bukankah produk yanga da "glutha" susah nak dapat kelulusan KKM?
FB: Lid Beauty Mall
Blog / Web: LidBeautyMall.Com / .My

IMPIAN SEMAKIN JAUH DARI GAPAIAN. PASRAH
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 19-11-2010 07:07 PM |All posts
mcm tau aje.. dapat mal? menarik huhu... rsnye kan, ade sorg je yg dptkan hak distributor kat ma ...
jojot Post at 19-11-2010 16:49


kalau putih sangat..pelik lak jot...............
FB: Lid Beauty Mall
Blog / Web: LidBeautyMall.Com / .My

IMPIAN SEMAKIN JAUH DARI GAPAIAN. PASRAH
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 20-11-2010 01:58 PM |All posts
hey sis kinna..

bunga rsa berminat lak dgn gluta2 ni...sebelum ni xpenah try lgpun..ingat nk try...yg gambar kat atas tuh,satu set ker sis??vitamin C tu yg 5000mg tu ker??sis inbox kita yer utk SW & Vitamin C tu yer....Insyaallah nk cuba....nk putihkan skin.. :-)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 21-11-2010 12:01 PM |All posts
hehehehehe..saye nie student lagi biasiswa pun tak masuk lagi..tapi dah bodek tunang cuz ari2 ngadu kat die kulit dah sunburn...padahal asal kulit saye nie cerah..lame2 die fed up kot tue yg agree nak belikan..tapi kene tggu gaji la..tangan dah gatal nak order nie.. lagi pulak 29hb nie nak ke korea 6 days...adoi...tangan memang gatal dah nie gaji masuk 29hb..huhuhuhu
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 21-11-2010 01:40 PM |All posts
hehehehehe..saye nie student lagi biasiswa pun tak masuk lagi..tapi dah bodek tunang cuz ari2 ngadu  ...
zu_nia Post at 21-11-2010 12:01


siapa yang nak gi korea....zunia ke si dia?


kirim silk dan brooch boleh............
FB: Lid Beauty Mall
Blog / Web: LidBeautyMall.Com / .My

IMPIAN SEMAKIN JAUH DARI GAPAIAN. PASRAH
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 1-10-2014 10:14 PM , Processed in 0.149776 second(s), 23 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top