CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: ivan11

kitchen cabinet & wardrobe

  [Copy link]

Rank: 4

Post on 23-7-2010 12:11 PM |All posts
klu mcm ni barape kos nyer..?
seri_mawr Post at 22-7-2010 16:48



    sorry,lambat reply u.kalau ni macam punya design aga saya angkat RM3000 sahaja,thank you.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 23-7-2010 12:12 PM |All posts
ivan, i dah pm u... tq
mama2b Post at 22-7-2010 18:58



    sorry,saya tak nampak u punya PM,boleh send sekali lagi?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-7-2010 06:56 PM |All posts
saya punya kitchen cabinet,saya memang puas hati,thanks ivan.
share with you all,thanks.


[/URL ...
leechoi Post at 20-4-2010 22:58



    berapa harga ni dan ap materialnye.... harga termasuk accessory ke
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 25-7-2010 11:58 AM |All posts
berapa harga ni dan ap materialnye.... harga termasuk accessory ke
hnsyoong Post at 23-7-2010 18:56



material tu 3G,harga kena nak tengok u punya KC punya size dulu,boleh u kasih u punya KC size?saya boleh kasih quotation,kalau simple punya accessory saya ada freegift juga thank you.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 25-7-2010 05:31 PM |All posts
material tu 3G,harga kena nak tengok u punya KC punya size dulu,boleh u kasih u punya KC size? ...
ivan11 Post at 25-7-2010 11:58



    kc ize x tau lg...masih plan for renovation...maybe table top L shape 8' x 10' or 8' x 8'
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 26-7-2010 04:18 PM |All posts
Reply 230# hnsyoong
sorry,u nak pakai concrete top,concrete top pun saya buat?or solid surface/granite,u boleh kasih saya tahu?sebab harga tak sama,thank you.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 26-7-2010 08:14 PM |All posts
Reply  hnsyoong
sorry,u nak pakai concrete top,concrete top pun saya buat?or solid surface/granite ...
ivan11 Post at 26-7-2010 16:18


table top munkin buat dengan kontraktor renovate tu...kalau dah ada table top masih perlu letak top ke ...sebenarnya dah ckap dengan kontraktor suruh pasang granite tp dia kata tebal sangat jd dia suggest tiles je...  mcm nak kelentong je....perlu ke buat table top dulu atau tunggu pasang kc dulu.....x kotor ke kitchen nanti kalau buat tabletop kemudian..
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 29-7-2010 09:04 AM |All posts
Post Last Edit by ivan11 at 29-7-2010 12:08
table top munkin buat dengan kontraktor renovate tu...kalau dah ada table top masih perlu letak  ...
hnsyoong Post at 26-7-2010 20:14



sorry,lambat reply.kalau u sudah pasang concrete table so tak payah letak granite lagi,kalau u ingat nak pakai granite top better u pasang cabinet terus,tak payah buat concrete table sudah.pasang granite top tak kan kotorkan u punya cabinet,kita ada bersihkan u punya cabinet.thank you.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 5-8-2010 09:51 AM |All posts
Post Last Edit by cyra at 5-8-2010 09:52



sangat suka yg nihhhh.. kalau 7' berapa nih ivan?
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 5-8-2010 09:53 AM |All posts
hisk.. tak keluar gambar lak.. nih link:

http://img708.imageshack.us/i/dsc00072cu.jpg/

Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 5-8-2010 01:42 PM |All posts
Reply 231# ivan11


    hi... conrete top n solid granite mane lagi mahal??

then, which one better utk heavy duty.. i minat solid granite.. nmpk class gtu..
tp now tgh survey which one yg tahan lasak cantik at reasonable price..
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 5-8-2010 05:27 PM |All posts
Reply 234# cyra

7' wardrobe i hanya jual 2450,full height
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 5-8-2010 05:30 PM |All posts
Reply 236# miss_oreo14

granite lebih mahal sikit kalau berbading dengan concrete.kalau pasang granite memang cantik,tapi concrete top lebih tahan daripada granite top
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 7-8-2010 08:28 PM |All posts
Ivqn..tolong check PM
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 8-8-2010 05:22 PM |All posts
Ivqn..tolong check PM
Shamkul Post at 7-8-2010 20:28



shamkul,i dah reply u.u boleh check nanti,thank you.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 8-8-2010 07:03 PM |All posts
hello ivan...may i have your email?...i ada bg email kat you tapi maybe alamatnya salah..so may i have your email sbb saya teruja tgk your furnishing dan harap you boleh quote utk saya punya kc and wardrobe..ok, tq
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 8-8-2010 09:53 PM |All posts
Reply 241# alyatini

everskill_design@hotmail.com,ni saya punya email address.thank you.
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 8-8-2010 10:23 PM |All posts
Reply 169# leechoi


leechoi/ivan ,
berapa rm ye mcm ni
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 9-8-2010 12:48 PM |All posts
Reply  leechoi


leechoi/ivan ,
berapa rm ye mcm ni
miss_maya Post at 8-8-2010 22:23


sorry,ivan dengan leechoi tak sama orang.tu macam punya saya baru kira leechoi RM5000 sahaja,tapi kena nak tengok size berapa panjang,thank you.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 11-8-2010 08:43 PM |All posts
Reply 244# ivan11
baru confirm sama ivan,hati happy je.harap dia boleh cantikkan saya punya rumah,he...he...tapi nampak ni orang very nice,i think should be ok lah......he....he.....
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 15-8-2010 10:24 PM |All posts
hi may,terima kasih u puji.jangan risau,saya mesti buat cantik u punya rumah,he...he...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 15-8-2010 11:32 PM |All posts
ivan... selain kitchen cabinet / wardrobe / tv console u ada pasang grill, wiring lampu kipas n buat paint job tak?

i nak masuk rumah baru september.. ingat nak hire satu contractor aje buat semua (kitchen cabinet, pasang lampu kipas girll and cat rumah

pastu ingat nak renovate tiles, toilet bowl n sinki kat toilet
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 16-8-2010 07:21 AM |All posts
ivan... selain kitchen cabinet / wardrobe / tv console u ada pasang grill, wiring lampu kipas n buat ...
mesmerize Post at 15-8-2010 23:32



    better u asingkan kontraktor reno rumah dan perabot sebab x ada kontraktor yang mahir semua bidang ni. kalau mengaku boleh wat semua tu dia sub kat orang2 yang slalu deal dengan dia dan sudah semestinya harganya lagi tinggi. Tp u boleh minta nasihat kontraktor wat perabot kat mana nak pasang punca lampu. plug dan sebagainya sebelum keja2 reno dilakukan supaya wayar x berselirat
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 16-8-2010 08:46 PM |All posts
Reply 247# mesmerize

minta maaf,saya tak ada buat grill,wiring or painting.saya hanya ada buat kabinet saja,thank you.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 18-8-2010 12:58 PM |All posts
hi ivan,

nak minta u quotation la for my kitchen..

my kitchen size : 8ft x 21ft

table top dah ada : 8ft x 11ft
- yang 8ft tu base only
-yang 11ft tu base and wall ( ada hod )
-and 1 tall unit

kalau bole i nak wat 3g.. harap u boleh bg best price ye...
brape lama ye ambil masa drpd confirm sampai siap pasang?
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 25-4-2014 02:24 PM , Processed in 0.142811 second(s), 25 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top