CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return Post new threads
Author: medangmru

Yamaha Jupiter Z a.k.a Lagenda 115Z

[Copy link]

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 2-6-2010 05:02 PM |All posts
aku tak rasa model ni boleh celen lc..

lc dok dlm kelas tersendiri..
http://cetusan-elastik.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 2-6-2010 05:50 PM |All posts
minyak moto lagenda ni kuat berbanding kriss 110
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 2-6-2010 06:19 PM |All posts
yg 115ZR tuh cun gak siap rim sukan
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 2-6-2010 06:38 PM |All posts
aku tak rasa model ni boleh celen lc..

lc dok dlm kelas tersendiri..
Alt-F4 Post at 2-6-2010 05:02 PM


suda semestinya...
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 2-6-2010 06:39 PM |All posts
Mod Ryo boleh kasik merge dgn benang sedia ada..
Reply

Props Report

Zep Phone Verified User 

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 2-6-2010 08:06 PM |All posts
Skali imbas tingat modenas CT110. bape harga ni? 6k gak kan?
Life Was Like A Box Of Chocolates
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-6-2010 12:31 AM |All posts
kalo dia pakai injection mcm F150 lg best.

x jd la nak angkat moto ni sbb minyak kuat....
No more loneranger. In relationship.
otai_g is fully owner by N** A*** K********
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 3-6-2010 07:53 AM |All posts
cun gak model baru ni....
Ability is what will get you to the top if the boss has no daughter ;-p
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 3-6-2010 09:27 AM |All posts
Skali imbas tingat modenas CT110.  bape harga ni? 6k gak kan?
Zep Post at 2-6-2010 20:06


despatch aku aku gi kedai tanya... katanya RM5700++ tapi tak tahu le aku model mana... 115Z atau ZR
biar betul....??
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 3-6-2010 09:39 AM |All posts
Mod Ryo boleh kasik merge dgn benang sedia ada..
medangmru Post at 2-6-2010 18:39


ok med.. udah merge..
biar betul....??
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-6-2010 10:59 AM |All posts
ada jumpa dah dekat besraya semalam,
tapi tak sempat nak snap la..
hehe..
If you closed your eyes... :3
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 3-6-2010 08:41 PM |All posts
kasi angkat satupppp.................mesti hot sales pasnehh
AnDa SuDaH pOtOnG ???
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 4-6-2010 12:02 PM |All posts
ok med.. udah merge..
ryo_takahashi1 Post at 3-6-2010 09:39 AM


TQ Ryo...
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 4-6-2010 12:09 PM |All posts
Bg aku la...kalau reganya dlm RM5700++...better beli LC je....kene topap tak byk lagi tu....design pun dah nampak mcm lebey kurang...tp dr segi CC tu je yg berbeza ( faktor penting ni )...

Kalau Jupiter Z ni wat 125cc atau 130cc....mmg agak berbaloi tuk dibeli la...
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 4-6-2010 12:10 PM |All posts
kasi angkat satupppp.................mesti hot sales pasnehh
tuan_wu Post at 3-6-2010 08:41 PM


Hot sales dan bakal jadik motor plg panas...
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 4-6-2010 12:11 PM |All posts
ada jumpa dah dekat besraya semalam,
tapi tak sempat nak snap la..
hehe..
dune1989 Post at 3-6-2010 10:59 AM


Wahhhhhhhhhh...laju bangat ke motor ni dune sampai tak sempat snap...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 4-6-2010 12:12 PM |All posts
Wahhhhhhhhhh...laju bangat ke motor ni dune sampai tak sempat snap...
medangmru Post at 4-6-2010 12:11 PM


ahaha..jumpa dekat trafic light yang nak keluar ke bangsar tuh..
lupa hp kat poket..tapi seluar ketat,..
terkial2 nak bawak kuar..
last dia dah pi jauh dah..
huhu..nnt ada rezeki teman kasi snap peyorr punye depan mate heehe
If you closed your eyes... :3
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 4-6-2010 12:16 PM |All posts
ahaha..jumpa dekat trafic light yang nak keluar ke bangsar tuh..
lupa hp kat poket..tapi seluar ...
dune1989 Post at 4-6-2010 12:12 PM


apa komen ko pasal design motor ni Dune...nengok dalam gambar dan secara live mmg lain kan???

Warna apa Dune???kalauwarna merah tu konpem merelit2 kan warna dia??
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 4-6-2010 12:33 PM |All posts
apa komen ko pasal design motor ni Dune...nengok dalam gambar dan secara live mmg lain kan???

...
medangmru Post at 4-6-2010 12:16 PM


ermm..teman nengokkan design dia memang radical..for a kapchai sure terasa lain tau..kalau kita tengok pandang pertama..wah, looks like why this kapchai so weird? sebab design dia lain dari yang lain.. and yet teman akui ada kuasa tarikan bila tengok motor nih.. head light seems to be besar dan jelas.. tambahan lampu seakan-akan LC pada body depan dia..very nice I see.. and yet lampu belakang memang marveles..tak penah lagi nengok dia punye design dan tone serta rekaan mmg ngam..complexity rekaan dia mmg mengena la..teman rasa klu malam mesti nampak cantik dari belakang..

teman nampak aritu klu tak silap warna biru..kurang sket la ngancam..sebab faktor warna memainkan mood bila kita lihat sesuatu..
ermm..klu merah teman ghase memang ngancam...

teman expect this motorcycle nih will replace his predecessor Lagenda 110..
tapi yang tak best..harga dekat RM5700?
teman nengok kat internet dekat hong leong yamaha cuma area RM4900 aje..huhhu..tak tahu la..
If you closed your eyes... :3
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 4-6-2010 03:12 PM |All posts
Reply 40# medangmru

lagenda 110 dah stop production kan
AnDa SuDaH pOtOnG ???
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 4-6-2010 04:57 PM |All posts
Stop production ..mungkin....cuma nak menghabiskan stok2 sedia ada....

So..terpaksalah turunkan rega kan....kalau x konpem kurang laku..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 4-6-2010 07:06 PM |All posts
Kalo kategori kapchai aku masih menunggu belang facelift mcm si Nik tepek ari tu...bila laa nak kuar nie??
Live to Ride
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 4-6-2010 08:14 PM |All posts
Kalo kategori kapchai aku masih menunggu belang facelift mcm si Nik tepek ari tu...bila laa nak kuar ...
danedzya Post at 4-6-2010 19:06



    maksud ko yg ni ke

AnDa SuDaH pOtOnG ???
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 6-6-2010 09:58 PM |All posts
Reply 48# tuan_wu

Haa..betul...yg nie laaa...

Aku rasa boleh bungkus LC kalo model nie kuar...
Live to Ride
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 7-6-2010 09:05 AM |All posts
Reply  tuan_wu

Haa..betul...yg nie laaa...

Aku rasa boleh bungkus LC kalo model nie kuar...
danedzya Post at 6-6-2010 09:58 PM


beza antara Yamahal dan Suzuki...

walau suzuki kuar motor lebih power dr Yamahal...dan lebih cantik....tp mcm takder market je Suzuki ni...pembeli masih tetap pilih YangMahal walaupun mahal...
Reply

Props Report

1234Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 21-4-2014 02:24 AM , Processed in 0.148032 second(s), 26 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top