CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return Post new threads
Show: 6178|Reply: 60

Sesetengah pemandu kereta semakin kurang ajar

[Copy link]

Rank: 6Rank: 6

Post on 17-11-2009 01:37 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Sebelum memasuki hiway aku kena tempuh jln bandaran lebihkurang 5 km. Ada lane laju ada lane slow. Aku macam biasa bawak kt lane slow. Bila ada kereta slow atau lori aku pon potong la. Pagi tadi berlaku la kejadian yg membuat aku bengang dan hampir membuat aku tergolek. Aku potong satu lori dan memang line clear masa tu. Tetiba aje datang satu kereta waja dgn lajunya sambil menghon dan kasik lampu. Dlm situasi aku yg sudah kedepan lori dan cuba masuk balik ke lane slow namun kereta mangkuk ini terus masuk kelane kiri dan menghimpit aku. Nak tk nak aku terpaksa masuk sikit ke lane bertentangan dan pada masa sama ada la 2 3 bijik kereta yg mendatang. Mujurla aku dpt mengawal dan stay kt garisan putih tengah dan membiarkan waja mangkuk hayun tu melepasi aku. Aku apa lagi angkat tangan dan suruh dia berenti kt depan. Memang aku nk maki hamun je kalo dia berenti.

Nampaknya dia nampak tgn aku tu dan dia pon berenti kt depan. Aku berenti di sebelah dia. Sebelom sempat aku bukak mulut dia dulu yg sumpah seranah. Dia kata aku dah masuk lane laju dan sepatutnya kasik laluan kt kereta. Aku cakap aku baru je potong lori dan memang dh sedia nk masuk lane slow balik. Yg aku bengang tu dia cakap aku tetap stay kt lane laju selepas memotong dan suruh aku ikut undang2. Undang2 konon.

Adakah jalan raya itu bapak dia punye? Dia ingat motor tk payah ambik lesen atau cukai jalan/insurans? Memang kurang ajar sungguh la. Selepas aje dia belah ada sorang mamat motor yg berenti dan beritau aku memang mamat mangkuk tu dr mula lg buat kurang ajar dgn memotong kiri dan kanan.

Entahlah. Aku mintak biar dia pulak yg kena ngan lori atau bas. Atau mana tau satu hari dia pulak bawak motor dan kena spt mana aku kena. Sebelom ini memang dh selalu kena himpit ngan kereta tp yg ni la paling kurang ajar sekali. Dh la kurang sivik..mulut pon macam cilakak.
1

View rating log

Aman Makmur
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 17-11-2009 02:19 PM |All posts
aku pompuan pon selalu kena dengan keta kalau bawa moto. org macam tu memaNG KURANG AJAAR
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 17-11-2009 02:52 PM |All posts
dia tahu yg muto ni tak braper nak pergi laju ( esp Kapchai )....tu yg derang pemandu2 kete ni buat pedajal....cuba buat pedajal kat penunggang SBk ke haper.........

Aku ada byk pengalaman pasal pemandu2 kete kurang asam ni kat Highway Saga tu....duk ciluk kiri kanan ....last2 dia nak wat terrer duk cilok2 kat lane plg slow yg byk muto.... :@
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 17-11-2009 06:06 PM |All posts
Kebanyakkan pemandu yg bengong ni, diorang tak pernah bawak motor atau dah terlalu lama sangat tak bawak motor...jadi diorang tak paham bikers cam kita...
aku tgk, kalau driver tu biasa bawak motor, diorang akn tgk betul2 motor yg ada kat kiri kanan jalan sebelum diorang nak tukar lorong ke, memotong ke dsb...tapi kalau jenis yg tak pernah ride motor, diorang wat cam bikers ni takde nilai jek...cam kes tuan tanah ni, mamat waja tu rasa kete dia bagus sangat ke?
kalau nak dikirakan yg laju je boleh masuk lane kanan, waja pon tak layak nak dok lane kanan...lane kanan kena reserve untuk superbike & supercar je la...

dan di pihak bikers sendiri pun, kita kenala jaga diri sendiri...nak memotong, tgk betul2 kenderaan dari belakang...sebab kita ni naik motor...salah kita ke, salah driver ke, salah jalan ke, yg dapat sakit kita jugak....kekadang tu pon ada gak bikers kapcai yg perasan motor laju...dok lane kanan dalam speed 120km/j pastu tak reti2 nak bagi jalan kat orang lain...mungkin sebab ada sesetengah kapcai ni meter ringan, jadi meter dia dah 160km/j padahal meter kete baru 120-130km/j...jadi cuba elakkan perangai sebegini....
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 17-11-2009 06:14 PM |All posts
penjelasan padat dr brutal..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-11-2009 07:17 PM |All posts
buat penunggang motor..korang tu timun...yang kenderaan 4 tayar tu durian..

kau salah ke tak salah ke..mmg tetap kena lenyek..

kes tuan tanah kat atas melibatkan penunggang yang berpengalaman..cuba kalau disituasi tu, org tua, pompuan ke..mau satu kes kemalangan akan didaftarkan..

nak ajar pemandu macam tu, cara kasar boleh.cara halus boleh..
GGH - 041
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 18-11-2009 10:14 AM |All posts
fuhh.. nak pulak mamat waja tu berenti erkk..
aku ingatkan keter laju tak hinggat ni sebab memang nak cepat or nak gi jamban jerrr.

btw, aku kalau nak potong keter kat lane sebegitu.. memang aku pastikan aku dapat memotong pada kelajuan 118km/h dan berada di lane kanan tu dlm masa 2.86seconds gitew.. side mirror memang tak lps pandang laa..
insyallah selamat laaa..

sekiann penjelasan separuh padattt.. hihii
気分上々だ
~GGH 860011~
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 18-11-2009 12:53 PM |All posts
dia tahu yg muto ni tak braper nak pergi laju ( esp Kapchai )....tu yg derang pemandu2 kete ni buat pedajal....cuba buat pedajal kat penunggang SBk ke haper.........

Aku ada byk pengalaman pasal pe ...
medangmru Post at 17-11-2009 14:52


kt jalan biasa tu. bukannya hiway.
potong lori yg slow bukannya lama mana masa nk ambik.
memang cilakak la. kalo kena kt diri sendiri atau anak beranak dia..
Aman Makmur
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 18-11-2009 12:57 PM |All posts
Kebanyakkan pemandu yg bengong ni, diorang tak pernah bawak motor atau dah terlalu lama sangat tak bawak motor...jadi diorang tak paham bikers cam kita...
aku tgk, kalau driver tu biasa bawak motor,  ...
Brutal Post at 17-11-2009 18:06


ttg moto yg dok lane laju tu tkde excuse la. itu sendiri cari pasal.
ni kita cuma nk motong sekejap. jalan biasa mana ada lane kecemasan. kena la potong ikut lane laju.
itupon dh tengok cermin memang line clear. mangkuk tu je yg dtg dgn tetiba.
aku pon dah berhati2 tu.

mujo la tk jadi apa2..alhamdulillah..
Aman Makmur
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 18-11-2009 01:00 PM |All posts
buat penunggang motor..korang tu timun...yang kenderaan 4 tayar tu durian..

kau salah ke tak salah ke..mmg tetap kena lenyek..

kes tuan tanah kat atas melibatkan penunggang yang berpengalaman..c ...
kawasakininja Post at 17-11-2009 19:17


itu yg betol2 kena jaga tu. salah atau tidak kita yg kena lenyek.

mujo lah tk jadi apa2. tp akan ku ingat sampai bila2 mamat mangkok ayun tuh.
Aman Makmur
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 18-11-2009 01:03 PM |All posts
fuhh.. nak pulak mamat waja tu berenti erkk..
aku ingatkan keter laju tak hinggat ni sebab memang nak cepat or nak gi jamban jerrr.

btw, aku kalau nak potong keter kat lane sebegitu.. memang aku p ...
takumi86 Post at 18-11-2009 10:14


bukannya ada apa2 pon yg buat dia laju tu.
kalo idak mesti dia tk berenti punya.

mak bapak datok nenek dia ambik tender buat jalan kot. itu yang perangai macam setan tu.
aku memang berharap dia akan kena satu hari nnt. w/pon aku tk tau tuhan tau.

p/s utk pengetahuan..mangkuk ayun tu seorang mamak.
Aman Makmur
Reply

Props Report

t0m  

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 19-11-2009 10:04 PM |All posts
urm..kalo boleh kita beralah je la...kita 2 tayar...dia 4 tayar..dia gesel sikit je kita yg susah..

aku sbb ari2 rempit2..mcm2 kene..sedih gak..panas ape tah lagi..ade siap bergesel siap buat bodo je...

ade bnyk gak aku kejar tahan ajak bertumbuk..dah sakit ati sgt..tp bukan berani pun dorg berhenti..cit..hik2..tapi asalkn selamat pergi n balik..amin
hidup ini hanya pinjaman..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 20-11-2009 01:41 AM |All posts
aku hari tu lain pulak cerita dia..

dok kat jalan lama.. bukan highway.. nak potong belah kiri mana boleh.. so dok mengintai nak potong belah kanan la..

dok ushar cermin pandang belakang 2 3 kali.. aku tak sedar lori dok depan aku tu nak berhenti.. sikit lagi nak cium bontot lori tu.. kalo tak berterabur gigi aku tang situ..
http://cetusan-elastik.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 20-11-2009 01:46 AM |All posts
pandangan aku la.. kalo geng2 mat keta yg dok cilok sana sini tu.. boleh dikatakan driver tu still driver baru.. cause dok seronok pegang steering.. selalunya drivers tu baru drive under 5 years.. tambah2 modified ekzoz prang..

so aku ada satu tips yg dah lama aku buat pengamatan dan ujian secara peribadi.

kalo korang nak judge driver keta tu secara luaran atau secara singkat.. korang tgk condition keta tu... kalo kemek sana sini.. calar sana sini.. fiber pecah sana sini.. mmg driver tu jenih cuai.. so utk riders hati2 dengan driver camni.. jenih buta perut buta hati..
http://cetusan-elastik.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 20-11-2009 09:06 AM |All posts
perghh.. mantap betoi penjelasan abe Alt F4 ni..
memang betoi tu.. kalau nak mencelah or cilok or apa apa laa.. tengok jenis keter or kenderaan gakk...
aku selalu pay more attention kat driver ekjos kuat/pakai cap terbalik dan kenderaan lori hantuu...
気分上々だ
~GGH 860011~
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 20-11-2009 02:54 PM |All posts
pandangan aku la.. kalo geng2 mat keta yg dok cilok sana sini tu.. boleh dikatakan driver tu still driver baru.. cause dok seronok pegang steering.. selalunya drivers tu baru drive under 5 years.. tam ...
Alt-F4 Post at 20-11-2009 01:46


tak juga... ramai gak yg aku jumpa otai2 ni drive mcm gamfang....
biar betul....??
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 20-11-2009 11:46 PM |All posts
16# ryo_takahashi1
setuju...selalu sangat time kitorang ronda2 bandar, tetiba kena himpit ngan kereta2 modified nih...diorang cam nak "mencabar" kitorang jek...selalunya kitorang tak layan sangat, cuma masa kat traffic light, pakat2 susun motor depan kete dia, pastu rem kuat2 & ramai2...semua ekzoz easyrider yg dah modi....suka gak tgk diorang tutup telinga...HAHAHA
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 21-11-2009 10:34 PM |All posts
Post Last Edit by pintubesi at 21-11-2009 22:35

aku selalu kena mcm ni....... aku punya stail make sure dalam raga ada lock yang panjang tu........ selalu kalu aku hangkat jerr lock tu... akan ok punye.... semua diam.... waima sekeliling.....yang membuli tu slow bergalah2x kat belakang...... pssttt.... aku nasihatkan jangan tiru gaya nih kalu tak cukup ilmu di tangan & kaki
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 11-12-2009 01:37 PM |All posts
perhhh...kuraNG AJAR.....aku pon ader pengalaman...tp time tu aku mmg dh kne langgar ngn kete bodo...aper lg..aku pon tegolek la cm nangke jatuh dr pokok.....fuh...dgn hati yang membara...dan tangan yg rengan.....aku pon mengambil fok lock aku dn hanyunkn ke mke dier tp ader brade kt tp jalan smpt halang aku......dier kate masalah bole settle ngn care baek....mmg pon...tp aku pon panas la....salah dier yg msuk smpang ngn laju pstu x bg lampu signal....perhhh.....mcm nk pngsan aku tgk moto aKU...dh mcm tenggiling kne sapu ngn lori balak.....panas btull....moto tu la yg bntu aku cari rzeki..tp dh di langgar oleh pemandu cina mabuk....tp nsib baek ader brade ni tolong aku..tunde moto aku smpi bengkel...ade jgk ahli2 belia yg baek ati tolong aku....fuh alhamdulillah...aku xde pape...tp care eksident agak bahaye kerana aku ingtkn aku dh patah kaki ke patah tangan ...tp allah dh selamatkan nyawe aku...allhamdulillah...tp moto aku masuk bengkel 2 hari....dan aku berterima kasih kepada abg2 mat rempit ni....ingt ...aku bkn aper...smua mat2 rempit ni xla jaat pon...aku sndiri kawan ngn mat rempit....melalui ape yg aku dgr slame ni diowg bkn bawak moto laju untuk mnjahanamkn diowg..tp untuk memuaskn nafsu diowg...tp yg peliknyer..mat2 rempit ni tau plak g surau atau masjid solat sme2....alhamdulillah...jaat2 diowg tu ingt jgk kt tuhan.....kite2 ni yg prasan baek ade ke ingt kt tuhan...aku bkn mgte korg....tp aku nk bg tau smua mt rempit ni x jaat,ader yg sesetengah tu x maen pompuan...tp aku bkn mat rempit...bwk pon moto kriss capok...hehe....aku pon wt moto tu transport aku untuk g kje
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 11-12-2009 10:22 PM |All posts
19# hakim_srt
sebut pasal mat rempit ni, tak pernah ada definisi yg tepat...siapa mat rempit?
orang yg bawak motor? abis tu, tok imam kampung aku pun kira mat rempit la?
orang yg bawak motor laju? laju mana sangat motor mat rempit tu? kalau dibandingkan dengan superbikers, makan asap pun tak sempat...tapi superbikers tak pulak dipanggil mat rempit...
orang yg bawak motor beramai2? geng easyriders pun selalu bawak motor ramai2...kekadang sampai tahap penuh jalan....tapi tak jugak dipanggil mat rempit....
peragut bermotor? perompak bermotor? perogol bermotor? tak jugak rasanya...sebab ramai gak yg mengaku diri sebagai mat rempit, tapi tak pernah meragut...nak merompak, pegang parang pun tak betul...nak merogol, suruh cakap dengan pompuan pun terketar2...
so, siapa mat rempit sebenarnya???

ok...berbalik kepada cerita kebodohan pemandu kereta...
semalam aku dapat berita sedih...geng easyriders dari johor (rasanya muar) seramai 7 orang dalam perjalanan ke kuantan terlibat dalam kemalangan kat muazam shah (jalan segamat-kuantan)...sebuah kereta yg dipandu oleh seorang akak/makcik berumur 40-an telah memotong lori tapi tak lepas, pastu sapu konvoi berkenaan...4 orang berjaya mengelak, 3 orang kena sapu...seorang meninggal di tempat kejadian, seorang meninggal di hospital dan seorang masih lagi dalam rawatan....
mmg la dah ajal diorang, cuma aku rasa sedih...kenapa disebabkan kecuaian makcik yg perasan kete dia laju boleh potong lori, 2 orang bikers terkorban....si pemandu ni, cuma cedera...pas dapat rawatan, nanti naik makhamah, maybe kena saman sikit...pastu bebas berkeliaran di jalan raya, mengancam nyawa orang2 lain sekali lagi...sedangkan, ada 2 keluarga yg dah kehilangan ketua...kehilangan "bread winner"...kehilangan suami...kehilangan ayah..........................
damnnnnn..............bila dapat sms dari kawan aku semalam, aku rasa cam nak ride gi muazam & ikat je driver tu kat motor aku, then ride keliling Pahang....walaupun aku tak kenal allahyarham berdua tu, tapi aku betul2 rasa geram bercampur sedih....
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 12-12-2009 07:00 PM |All posts
aku x mo komen lg...
tp skarang ni...

aku da start wat kurang ajar pada pemandu kereta yg wat kurang ajar kat aku...
Geng Gagak Hitam (GGH) 013
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 13-12-2009 01:19 PM |All posts
pinjam posting bro nasrider @ MBC...

Petikan dari Pengerusi Muar Bikers Club..........En Raof.........

Pertama-tamanya, terima kasih yg tidak terhingga kepada semua bikers yang membantu. Terima kasih sekali lagi.

Pekaranya spt ini :
7bikers dlm perjalanan dr Muar, Segamat, Muadzam, Pekan, Rompin dan keMersing, menurut rancangannya. Berlaku 10km selepas Muadzam hala PalohInai dan hendak ke Pekan.

Sebuah kereta wira dipandu seorangperempuan keluar memotong secara tiba2 dari arah Paloh inai ke Muadzamdan bikers ini dr Muadzam ke Paloh Inai. Memandangkan ianya keluarsecara tiba2, 2 bikers yg di depan sekali dgn kelajuan 110km sempatmengelak hingga terbabas ke bahu jalan, tetapi tidak jatuh. 2 bikersyang menyusul juga mengelak tetapi terjatuh di bahu jalan. Dan 3 bikersyang di belakang tidak dapat berbuat apa2 dan mereka bertiga inimerempuh kereta tersebut.

Cikgu Roslan, meninggal di tempatkejadian. Abg Rosli meninggal di hospital Muadzam dan Ustaz Hamzahpatah kaki dan tangan dan sekarang berada di hospital Kuantan.

JenazahAbg Rosli sudah disemadikan di Bukit Gambir jam 6.30ptg tadi. Sayasempat lihat arwah. Kakinya patah, Darah keluar dr hidung dan mulutmungkin kerana luka dalaman. Jenazah cikgu Roslan dalam perjalanan dandijangka tiba Bukit Gambir, Muar jam 9.30mlm. Saya akan ke sanasebentar lagi nanti.

Terima kasih kepada member di Muadzam,Rompin, Segamat, Gemas dan Kuantan yang membantu dan terus ke tempatkejadian. Berdoalah kepada sahabat kita yang telah pergi awal darikita. Moga mereka aman dan dibarkati olah Yang Esa. Amin

Al-Fatihah.......


Jenazah Cikgu Lan juga telah selamat dikebumikan 12.30 mlm........

Semoga beliau dan rakannya dirahmati Allah hendaknya.......

Sama2 kita sedekahkan Al Fatihah dan Yassin jika tidak keberatan........
1

View rating log

Geng Gagak Hitam (GGH) 013
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 13-12-2009 01:21 PM |All posts
pinjam skali lagi...

Driver kereta tu perempuan dan ada bawa 2 org anak.

Sya g tengoktempat kejadian tadi, lokasi sebenarnya 20 km dari petronas muadzamshah, 5 km nak sampai projek tengah buat jambatan, snap banyak gambar2tempat kejadian sambil menangis n gigil kaki dan tangan, tengok brg2motor, brg2 rider berkecai2 bercampur aduk dgn serpihan bahagian depankereta, pelepah kelapa buat tutup mayat arwah serta kain, sarung tanganserta tompokan darah betul2 menyayat hati sya.

Tengok keadaanjalan memang tak patut boleh terjadi sebab dari kuantan ke muadzam ditempat kejadian jalan korner memanjang ke kanan, memang sepatutnyadriver boleh nampak semua rider2 sebelum buat keputusan nak memotong.

Hampeh betul driver tu, sampai hati dia bunuh orang.

Gambar diambil dari muadzam hala ke kuantan.
Plet kereta, konfem kereta wira sebab bumper pecah tu ada lagi kat situ.











Adamotor yg tersasar dan meredah tebing tanah n pokok tumbang tu pas tutersasar semula ke tepi jalan, berhampiran tempat mayat arwah CikguLan, mungkin motor Cg Lan.



Geng Gagak Hitam (GGH) 013
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 13-12-2009 01:23 PM |All posts
23# nik2121

Petikan ketika kejadian oleh salah sorang yg terlibat......Cg Man atau Mr Os


Salam kepada semua warga sbm.Disini saya ingin menceritakan bagaimana kemalangan itu berlaku.

Kamibertujuh,Arwah Cikgu lan,arwah Rosli Bunching,utz Hamzah,sdrMohidin,sdr Padil,menunggang virago 1100,Cikgu Nazarudin shadow 600 dansaya menunggang V8 dari Bukit Gambir dalam perjalanan untuk ride santaike Kuantan,Pekan,Rompin dan balik semula melalui jalan RompinMuazam.Kami bertolak pada pukul.9.00 pagi.Kami tiba di Muazam lebihkurang jam 10.30 pagi,isi minyak,minum.rehat dan bagi yang merokok,kenala sedapur dua.Kemudian kami meneruskan perjalanan.Saya dihadapan,diikuti oleh sdr Padil,Cikgu Naz,Arwah
Cikgu Roslan,Utz Hamzah,ArwahRosli dan belakang sekali sdr Mohidin.Kami bergerak dalam kelajuan90-110 kmj.Tiba ditempat kejadian sebuah kereta dari arah bertentangansecara tiba-tiba masuk masuk kelaluan kami.Saya terus mengelak ketepijalan,begitu hampir bumper kereta itu dengan lutut saya,mujur sayamerapatkan kaki ke tank dan terus terbabas ke bahu jalan.Mujurlah sayadapat mengawal motor saya,tak berani nak brek hanya tutupthrotle,control dan naik semula ke jalan raya.Ketika itu baru sayateringat kawan kawan yang dibelakang.Bila saya toleh,dari jarak lebehkurang 100m,saya nampak motor dan manusia bergelimpangan diatas jalan.
Menurutkata sdr Mohidin, Cikgu naz berjaya mengelak dari dirempoh,motor takdapat dikawal dan terus terjatuh.Pemandu terus membrek dan keretamenuju ketepi jalan dan terus melanggar Arwah yang sudah cuba mengelakketepi jalan.Utz Hamzah yang berada di belakang arwah cikgu terusmelanggar kerete itu. Ketika ini kereta sudah melintang,arwah Roslicuba mengelak ketengah,tapi tak sempat dan terus melanggar bhgpintu.Sdr mohidin yang berada dibelakang sekai terus memaut motorkekanan,mengelak motor arwah Rosli,paut kekiri semula untuk mengelakkeret dari hadapan terus terjatuh dan menggelungsur.Beliau tidakluka,tetapi bahunya terseliuh.

Yang menyedihkan,ambulance hanya sampai selepas kira-kira 45 minit dari panggilan 999 yang saya buat.

Sayabagi pihak kawan2 dan keluarga mereka,mengucapkan jutaan terima kasihkepada semua yang telah memberi pertolongan secara langsung atau tidaklangsung terutamanya Sdr Jefri dai Muazam,sdr naemat dan samurai7BikersKuantan yang sentiasa mngupdatekan keadaan terkini utz Hamzah yangbersendirian .Bikers dari Bahau,Rompin dan lain2 yang saya tak ingat.
Terimakasih juga kepada Tuan DO Muar, PPD Muar,YB Hamim Samuri dan semua yangtelah memberi pengormatan terakhir kepada kedua dua rakan kita.Kamisemua sungguh terharu dengan semangat "WE ARE BROTHERS" yang telahditunjukkan.
Pukul 2 tadi saya dan sdr Padil telah melawat utzHamzah dan beliau telah ditemani oleh isteri dan abngnya.Keadaan beliaustabil.Setakat ini tiada kecederaaan lain yang dapat dikesan keualipatah pergelangan tangan,lengan kiri,4 tulang rusuk juga patah.

Sdr Mohidin pula,pagi tadi bahunya dah mula membengkak,nak gi urut katanya.
Cikgu Naza pun katanya sakit seluruh badan.Dah pun gi urut tadi.

Syukur kehasrat Ilahi yeng telah melindungi saya dan yang lain yang terselamat.
Setakatini dulu report dari saya.Dah mengantuk,esok (hari ni )nak baliksarawak,flight pukul 8 pagi,nak kena bangun pukul 4.00 pagi.


Pemandu kereta tu......cikgu mengajar di pontian.............tapi kerja part time bunuh org kat jalanraya..

Ramlah bt endut
680530-11-XXXX
no9 jalan Pulai Indah 1/16
Taman Pulai Indah
81110 Johor Baru
Geng Gagak Hitam (GGH) 013
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 14-12-2009 11:43 AM |All posts
23# nik2121
Pemandu kereta tu......cikgu mengajar di pontian.............tapi kerja part time bunuh org kat jalanraya..
nik2121 Post at 13-12-2009 13:23

orang camni, patut kena dakwaan membunuh tanpa niat...........baru padan dengan jenayah yg dia lakukan.....
Reply

Props Report

123Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-4-2014 08:25 PM , Processed in 0.144569 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top