CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return Post new threads
Author: outLAw

Anime VS Manga

[Copy link]

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 30-10-2009 04:22 PM |All posts
42# Kia_picanto

mintak izin off topic japs

pernah baca beast master tu .. kinda cute gak aa .. ala2 pure gituh

pasal anime skip beat tu .. memang aa agak kejung sket (esp ren) ..
pastu .. ntah? aku rasa cam watak lelaki dalam anime dia : badan sasa, tapi kepala kecik
mungkin perasaan aku je kot .. tapi rasanya memang kot? ntah .. ahaha

tapi ok aa .. sbb takde filler .. sonok tengok demonic kyoko & demon kecik2 tu
suara kyoko pun ok gaks .. pastu dapat dengar suara saber (fate/stay night) utk watak ruriko

apapun, aku rasa ada 'something wrong' .. pasal mak kyoko tu .. nape ek? misteri sungguh ..

ok .. abeh off topic .. tompang lalu ye tuan umah
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 30-10-2009 05:56 PM |All posts
51# naen
mintak izin off topic japs
=>aku pon..

pernah baca beast master tu .. kinda cute gak aa .. ala2 pure gituh
=>kan?? cute la...

pasal anime skip beat tu .. memang aa agak kejung sket (esp ren) ..
pastu .. ntah? aku rasa cam watak lelaki dalam anime dia : badan sasa, tapi kepala kecik
mungkin perasaan aku je kot .. tapi rasanya memang kot? ntah .. ahaha
=>aku bengang pasal si ren tu kaku sangat.. sungguh tak ade gaya king of the night.. :@

tapi ok aa .. sbb takde filler .. sonok tengok demonic kyoko & demon kecik2 tu
suara kyoko pun ok gaks .. pastu dapat dengar suara saber (fate/stay night) utk watak ruriko
=>dasat gak ko ni.. leh tau plak suara sape.. aku tak leh beza pon.. yg aku paling cam suara uji rashid dalam citer ultraman tiga ngan maya dalam card captor sakura.. hahaha...

apapun, aku rasa ada 'something wrong' .. pasal mak kyoko tu .. nape ek? misteri sungguh ..
=>itu kan masih tak terbongkar lagi.. aku pon tak sabar nak tau sape parent kyoko nih..

ok .. abeh off topic .. tompang lalu ye tuan umah

skang ni on topic manga dan  anime.. korang dah tgk ke anime Fairy Tail? Best tak? aku mmg baca manga dia.. stail lebih kurang cam OP.. tapi tak tgk pon anime nye.. nak tanye pendapat je.. kalau best.. layanz...
Reply

Props Report

J  

Survivor

~MountainNymph~

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 30-10-2009 06:09 PM |All posts
aiyah!!!! semua orang offtopic termasuk me!!!
semua post diatas sesuai masuk thread borak....
~CMAC fanfic contest : credits up for grab!~
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 30-10-2009 09:25 PM |All posts
X de org yg tgk anime Katekyo Hitman Reborn ke..?? Aku nak tau anime dia mcm mne... Aku bru start bca Manga dia... Ok je, nak tau la mcm mne anime ni...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 30-10-2009 09:35 PM |All posts
Ni aku just nak share skit... Spe2 yg suka Romantic Comedy tgk la anime Toradora... Ni anime Romantic Comedy yg aku rsa plg best... Tpi manga toradora ni mcm kurang skit la... Ni salah satu anime yg aku rsa Anime nya lgi best dri Manga...
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 1-11-2009 02:10 AM |All posts
skang ni on topic manga dan  anime.. korang dah tgk ke anime Fairy Tail? Best tak? aku mmg baca manga dia.. stail lebih kurang cam OP.. tapi tak tgk pon anime nye.. nak tanye pendapat je.. kalau best.. layanz...
Kia_picanto Post at 30-10-2009 17:56


ummm .. aku baru tengok takat 3rd ep .. kat animecrunch .. ada 3 ep je pon kat situ

takat ni .. ok aa bagi aku .. sonok tengok magic ring masa deme nak guna magic tu
sfx pun ok gaks .. sonok tengok
aku mmg sker bab2 sfx ni .. tu main reason nape aku tengok anime

boleh aa layan .. takde aa kejung sangat wewatak dalam anime tu
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 1-11-2009 09:35 PM |All posts
ummm .. aku baru tengok takat 3rd ep .. kat animecrunch .. ada 3 ep je pon kat situ

takat ni .. ok aa bagi aku .. sonok tengok magic ring masa deme nak guna magic tu
sfx pun ok gaks .. sonok tengok
aku mmg sker bab2 sfx ni .. tu main reason nape aku tengok anime

boleh aa layan .. takde aa kejung sangat wewatak dalam anime tu
naen Post at 1-11-2009 02:10


heee.. mmg sfx memainkan peranan penting..
kekadang leh siap bayangkan motion sekali kalau ade wat bayang2 tuh...
anyway.. banding manga ngan anime.. is it totally same? jalan citer la..
kira ko kata tak kejung meaning animation dia orait la..
aku tgh pk nak tgk ke tak.. maybe bila free kot.. sebab citer ni mesti pjg kan..
aku skang tgh carik anime pendek je... so tak la terhangguk nak menunggu ep baru upload.. cukup la bleach, naruto and OP..
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 1-11-2009 11:29 PM |All posts
57# Kia_picanto

special effect - tu salah satu sebab nape aku tengok anime

ye aa kan .. slalu baca + bayangkan jek .. nak aa gak tengok camne rupanya dlm anime

macam aku .. aku minat giler ngan pokemon .. game pokemon ..
so aku minat tengok anime + movie pokemon .. gempak gilaaa aa dia nya sfx!!
+segala pokemon2 yg kawaiiii tu kan

anime panjang2 macam op, bleach & naruto tu mmg aku elakkan aa (setakat ni)
cukup aa dulu aku tengok yuyu hakusho (beli boxset! masa tu manade rapidshare segala lagik)
tu pun dah panjang sangat dah bagi aku

macam ada yg kata awal2 thread ni - pasal filler kan - tu salah satu sebab lagik
nyampes sesangat kat anime2 yg banyak sangat filler ataupun drag too much
cthnya : dragonball .. goku vs someone .. aku on tv tengok goku baru nak lawan .. ok fine aa kan
2 bulan kemudian - aku tengok lg tv - goku masih lagik dok lawan orang yg sama?! adoyaii~
Reply

Props Report

J  

Survivor

~MountainNymph~

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 2-11-2009 08:18 AM |All posts
sayang sayang sekelian....
i noticed ramai yang guna perkataan 'kejung

apa benda kejung tu sayang sayang oi
~CMAC fanfic contest : credits up for grab!~
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 2-11-2009 09:22 AM |All posts
sayang sayang sekelian....
i noticed ramai yang guna perkataan 'kejung

apa benda kejung tu sayang sayang oi
J Post at 2-11-2009 08:18


kejung = kaku??
YURISISTABLE~noONEcanRESISTher!
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 2-11-2009 03:26 PM |All posts
59# J
Kejung dlm English 'Stiff'....
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 3-11-2009 02:09 AM |All posts
or you kan say.. kejung bahasa pasar for kejang..
e.g:

die hard = mati kejung (macam tak caya jer.. tapi betul gak.. mati keras.. fufufu)
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 3-11-2009 02:13 AM |All posts
58# naen

aku naen infected ngan anime ni sejak dulu.. adik aku la nye keje.. jadi dah tak leh ubat.. tgk la sampai beruban kot.. hahaha.. tobat aku tak mo deh... la ni aku tak tgk dah citer baru yg pjg2 berjela.. kalau nak pon yg pendek2 nih..

ko tgk eh dragon ball tu dulu? nasib baik aku tak ikut.. bpk aku plak yg sebuk nak menengok..
cuma bagusnye dragon ball ni dia tak filler pon.. cuma pjg sgt tempoh berlawan dia.. tak leh blah...
Reply

Props Report

J  

Survivor

~MountainNymph~

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-11-2009 10:17 AM |All posts
Kia... anime Skip Beat dimana nak download?
kalau tak best me tak nak tengok la
ada Reno tak?
hahahahha
~CMAC fanfic contest : credits up for grab!~
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-11-2009 11:05 AM |All posts
64# J
J, kalau u nk download, aku dah sediakn link direct download (LQ) kat thread skip beat tu
ape lagi... slamat menyedut!! :pompom:
YURISISTABLE~noONEcanRESISTher!
Reply

Props Report

J  

Survivor

~MountainNymph~

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-11-2009 12:21 PM |All posts
hoho arigatou.. sankyu...  
:pompom::pompom::pompom:
~CMAC fanfic contest : credits up for grab!~
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 3-11-2009 12:54 PM |All posts
64# J

reno takde dalam season 1 .. jauh lagi tu nak kena kayuh
season 1 - sampai kyoko try nak figure out watak ntuk mio ..
sampai .. chapter 60 manga kot?
jom jom sambung kat thread sana .. ahaksss

63# Kia_picanto

aku tengok dragonball first2 dulu yg tayang kat tv metrovision (skang dah takde dah aa kan)
pastu bila deme ulangtayang kat tv2, aku dah malas nak folo dah
koser aa aku nak tengok balik semua

pastu layan animax @astro lak .. bila animax dah kena bayar, aku tak dapek tengok dah
ingat lagik - aku nye gila kat fate/stay night kat animax .. ahahahaha!!!

aku pun rasa aku layan anime sampai ke tua kot .. ni pon umo dah tak cukup jari nak bilang
tapi anime panjang2, aku takmo start layan .. seksa!!! bagi aku kalau 80ep pon dah panjang giler
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-11-2009 03:08 PM |All posts
Post Last Edit by outLAw at 6-11-2009 15:10

baru lepas layan anime lucky star....
anime ngan manga die quality lebih krg je... ok la...
dua2 pon nice...


YURISISTABLE~noONEcanRESISTher!
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-11-2009 06:49 PM |All posts
67# naen
Dragonball dkat metrovision dlu2 tu dlm bhs cina kan...?? AKu follow msa kecik2 dlu tgk dkat metrovision jgak...
Anime panjang2 ni menyeksa skit... Mcm Bleach dgn Detective Conan... Detective Conan ni pun x tau ble nak habis... Manga da 712 chapter da...
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 7-11-2009 10:56 AM |All posts
68# outLAw

eh yg ni beshhhh

bagi aku, ni contoh anime yg besh .. rilek je tengok anime lucky star

mmg puas tengok watak konata & tsukasa dalam anime tu
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 7-11-2009 11:02 AM |All posts
69# danialarif

a'ah .. kat metrovision dulu dalam bahasa cina .. mandarin kot?
(OT : aku tingat citer "chinese x-files" bila sebut metrovision .. takley blah! hahaha)

tapi lama gak tayang kat metrovision dulu kan? sbb tiap2 hari
pastu pindah ke tv2/tv1, dia ulang lagi sekali dari mula
pastu ada pindah lagi & ulang lagi sekali kan? adehhh .. sangat aa kureng ..

huh~ aku takkan tengok anime bleach .. cukup2 aa ngan manga dia .. 1piece pun sama
(aku tak minat sangat naruto .. baca manga dia pun sbb nak isi masa - tak minat sangat)

detective conan tu .. 1st buku komik dia kuar masa aku darjah 5 .. terbitan tora aman
tapi pastu stop lamaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat .. sampai aku .. form 2 kot? ke form 3?
pastu baru aa sambung balik .. tapi sejak dah leh baca online ni, aku dah tak beli dah

gosho aoyama patut amek pengajaran & rasa insaf ngan kematian yoshito usuii (crayon shinchan)
kang roh tersangkut kat muka bumi sbb ada 'unfinished business' & 'kemeroyanan conan-fan'
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-11-2009 03:36 PM |All posts
71# naen
Klau x silap aku Mandarin... Sbb aku bleh paham apa yg dia org ckp...
Aku tkt je Gosho Aoyama ni mati sblm dia sempat tamat kan conan...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 8-11-2009 03:48 AM |All posts
eh.. aku ingat shin chan nye creator tak mati lagii.. dah takde rupanya.. nasib baik doraemon sempat habis.. ending pon puas hatii... cuma anime je aku tak tgk..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 8-11-2009 10:41 AM |All posts
73# Kia_picanto
Doraemon ada ending ke..?? X silap aku ending ada tpi bkn official pny... Mangaka dia x buat pun ending utk doraemon....
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 27-8-2010 08:49 AM |All posts
outLAw
Best tgk dia org pny Character... Byk moe factor... [1] Aku suka anime ni sbb, lawak, x ada unsur2 ecchi,hentai,harem(Aku x suka sgt anime yg ada unsur2 ecchi,hentai,harem),bebas dri unsur2 LOVE(Jarang anime yg bebas dri unsur2 love ni)demographic Seinen tpi [2] aku rsa anime ni sesuai utk smua golongan, mmg aku rsa anime ni agak unik la... Utk spe2 yg nak tgk anime yg bebas dri ecchi,hentai,harem,cinta/ai/love... Aku suggest kan korang tgk anime ni...
Character plg best Yui-chan dgn Mio-chan...
danialarif Post at 16-10-2009 09:49

1. Haku pun sama juga. Nyampah ngan anime/manga yang ada unsur-unsur ecchi/hentai juga.
2. Betul tuh.
Reply

Props Report

1234Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 25-7-2014 11:37 AM , Processed in 0.139437 second(s), 25 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top