CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: peachlily^

[Hoyehh!! Kahwin]Dekorasi Hantaran, Pelamin & Bilik Pengantin

[Copy link]

Rank: 5Rank: 5

Post on 20-10-2009 03:17 PM |All posts
73# Ice_Q

tq dear..
memang puas hati ambik ngan kak zai..tepek la pelamin u..nak tgk
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 20-10-2009 03:29 PM |All posts
mini...sya book nama je dulu.. takut org lain nak ke kan...
cuma deposit je blum byr takut nanti sok2 dapat tempat yg lagi ok ke kan...

my sister suh kat KPGA ada satu dewan tuu boleh muat 200 org sekali masuk..
tp x pi tgk lagiii....
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 20-10-2009 04:26 PM |All posts
riena

kat KGPA pon okey jugak... ader my friends wat kat c2... servis diaorg pon better klu nak compare kat risda...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 20-10-2009 04:33 PM |All posts
eeemmm cantik x dewan diaa?
anak buah saya kawin kat taman dia bulan 3 ni... kalau nk tgk dewan kecik tu dh x sempat kalau bulan 3... makan dia kena ambik org dalam tu jugaa kan?
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 20-10-2009 06:09 PM |All posts
okey dewan dia...  zai tak taulah guess dia berapa ramai... tp masa malam tuuu, nmpk tak sesaklah...

makan kita boleh amik dari luarnyer caterer...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 20-10-2009 07:32 PM |All posts
itu lah...mula2 misz mcm xpercaya nape murah rinssuzana nie...maybe sb dorg mmg buat n amek tempahan utk org yg nak beli pelamin kot...insyaAllah nnt misz pg,misz update

lg satu,mak misz suh survey kuziecatering...misz tkt walao nak survey2 jea kan..dh la artis2 jea slalu...nak call pun aku cuak...sape tau price rate pak ngah nie..pening pale memikir...

For attractive lips, speak words of kindness.
For lovely eyes, seek out the good in people.
For a slim figure, share your food with the hungry.
For beautiful hair, let a child run his fingers through it once a day.
For poise, walk with the knowledge you'll never walk alone ...
Reply

Props Report

Defender

~bZ mODe~

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 20-10-2009 08:20 PM |All posts
itu lah...mula2 misz mcm xpercaya nape murah rinssuzana nie...maybe sb dorg mmg buat n amek tempahan utk org yg nak beli pelamin kot...insyaAllah nnt misz pg,misz update

lg satu,mak misz suh survey ...
cmf_misz1883 Post at 20-10-2009 19:32

nanti misz tolong update ye pasal rinssuzana..
www.gorjeslah.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 20-10-2009 09:56 PM |All posts
korang, mmg la nas punya pelamin very grand. dan sume yg buat majlis sery aritu, sampai skang masih sms tanya khabar lps kawen. so after service dorang pon bagus la..

tp nowadays dah byk org yg buat pelamin ala2 nas.. korang kene pandai carik je la..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 20-10-2009 09:58 PM |All posts
75# rienafaiz

riena, 2 bln insyaAllah cukup. sery pon buat prep 2 bln before majlis. yg plg penting kalo buat last minit ni, dpt je date tros carik tempat. dah byr je booking tros buat kad. ni yg terpenting.

baju, mekap, dulang hantaran berlambak bole carik. tp tempat kalo dah dpt kat org lain, mmg susah la. dun worry ikotla tips ni. tarikh, tempat n kad yg terpenting sekali..
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 21-10-2009 12:22 AM |All posts
82# Ice_Q

UBE catering ni asal mane sbnrnye.
sbb byk kenduri kat bangi ni pkai UBE.
yeps,mknn sedap.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 21-10-2009 07:57 AM |All posts
UBE Catering ni asalnya dari Bangi, pengurus UBE ni dulu keje di UKM sekarang dah berhenti dan buat business catering bersama En. Jef, 2 minggu lps anak sedara tia pun amik catering UBE .Alhamdulillah setakat ni tak pernah dgr rungutan tentang masakan dan servis mmg tip top.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 21-10-2009 08:29 AM |All posts
cmf.. thanks for the tips... eemm sangat berguna..
for now just start survey je dulu mna tau thun dpn ada yg lagi baru kang menyesal plak..ehehe

emmm Ube catering asal bangi.. thats why rmai yg area2 sana ambik dia..
servis ok sure rmai org ambikk...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-10-2009 10:25 AM |All posts
pening peningg.... nak cari pelamin mana nieeeeeeeeeee
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-10-2009 11:11 AM |All posts
skrg ni trend pelamin camne erk??
chubby ske yg simple jek..
takde sape ke sudi tepek gambo pelamin..??
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-10-2009 11:20 AM |All posts
Post Last Edit by rienafaiz at 28-10-2009 11:22

trend yg ada 3-5 panel tu... cantikk..
fresh flower lagiii.... rmai org buat mcm tu skrg..
kalau 5 tu pandai2 la kuar duit byk2...


Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-10-2009 11:22 AM |All posts
trend yg ada 3-5 panel tu... cantikk..
fresh flower lagiii.... rmai org buat mcm tu skrg..
kalau 5 tu pandai2 la kuar duit byk2...


http://farm4.static.fli ...
rienafaiz Post at 28-10-2009 11:20 AM


cantik nye...
duit pun mesti cantik kan??
hehehhehe...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-10-2009 11:29 AM |All posts
chubby ske pelamin2 camni...







Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-10-2009 11:29 AM |All posts
itu ahhhhh.....
cantik kan...duit pon cun jugaaa....
Reply

Props Report

Defender

~bZ mODe~

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 28-10-2009 11:50 AM |All posts
berapa rate pelamin zaifie nie? peach penah tanya sher design about pelamin..dia terus ckp pakej 10k! wah peach tanya pelamin je bukan sekali ngan centrepiece. then when I told bout my budget for pelamin inc aisle, arch, dia ckp nak bincang ngan hubby dulu.

then esok ckp sorry, with that budget we cant cater u sbb pakej kita bermula dr 5k
www.gorjeslah.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-10-2009 11:54 AM |All posts
berapa rate pelamin zaifie nie? peach penah tanya sher design about pelamin..dia terus ckp pakej 10k! wah peach tanya pelamin je bukan sekali ngan centrepiece. then when I told bout my budget for pela ...
peachlily^ Post at 28-10-2009 11:50 AM


kak zaifie nye chubby penah dpt quotation dari dia..
tp tu utk tunang..
dia depends pada bajet kita..
leh bincang..
cuba peach email kat dia..
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-10-2009 11:57 AM |All posts
sher punya mmg mahal.... zaifie punya yang ari tu dpt quot rm5k....
mahal juga la kalau pelamin untuk rumah....
rumah x perlu pelamin besar2.. x sesuai....

peach.. ko ambik kat sapa pelamin?
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-10-2009 11:59 AM |All posts
sher punya mmg mahal.... zaifie punya yang ari tu dpt quot rm5k....
mahal juga la kalau pelamin untuk rumah....
rumah x perlu pelamin besar2.. x sesuai....

peach.. ko ambik kat sapa pelamin?
rienafaiz Post at 28-10-2009 11:57 AM


mcm ice nye ari tu ice kata 3k kan??
rasa nye 5k utk fresh flower kot...
huhuhuhu..
tp mende cantik duit pun kna cantik gak...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-10-2009 12:02 PM |All posts
riena pnah tanye sher nye pakej erk??
huhuhu..tp hasil kerja tangan dia mmg superb pon..
sbb kebanyakan nye dia pkai fresh flower..
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-10-2009 12:09 PM |All posts
haaa... riena x pernh tnya syer...tp tau dia punyaa mahal mana..
rmai yg ckp ....

zaifie pon riena puas hatiiii x mahal sangat ....
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 28-10-2009 12:20 PM |All posts
haaa... riena x pernh tnya syer...tp tau dia punyaa mahal mana..
rmai yg ckp ....

zaifie pon riena puas hatiiii x mahal sangat ....
rienafaiz Post at 28-10-2009 12:09 PM


ooo...
tp kak zaifie nye mmg berbaloi baloi...
hehheheh..
chubby pun ngah berkira2 nak amek kak zaifie..
tp lama lagi ni..
byk masa nak fkr..
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 28-7-2014 06:19 PM , Processed in 0.131985 second(s), 24 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top