CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return Post new threads
Author: dexa

Untuk Sesiapa Yang Perlukan Guru Tution / Atau Perlukan Students -

[Copy link]

Rank: 5Rank: 5

Post on 21-1-2011 10:39 AM |All posts

PERSONAL CIKGU TUISYEN DIKHENDAKI

area : tikam batu, kedah.
mengajar seorang student yg sgt lemah, english, bahasa malaysia, mathematics
mengajar di rumah saya

gaji : reply here, then discuss masa n etc. TQ
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 21-1-2011 01:03 PM |All posts
tikam batu kedah..?kt alor star ekk..sy kt penang..kalau dkt leh je..
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 21-1-2011 05:31 PM |All posts
Reply 2# kasihdansayang

tikam batu, kedah. dkt pala batas jugak. so u from where? student ni form 1 tp sgt weak in all subjects i can say.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 21-1-2011 05:34 PM |All posts
Reply 3# Merah_Lulu


    i from bukit mertajam..brp kali seminggu kelas ni??
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 21-1-2011 05:36 PM |All posts
Reply  Merah_Lulu


    i from bukit mertajam..brp kali seminggu kelas ni??
kasihdansayang Post at 21-1-2011 17:34


u bole dtg kira camna? n u real teacher or what? sbb u jauh so i ask u. gaji? u tell me 1st.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 21-1-2011 06:25 PM |All posts
i'm just gstt..dh 2 thn mengajar kt sek mnengah kt penang ni..u boleh bg berapa?based on hour or mcamana..?brp u boleh kasik?
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 26-1-2011 07:51 PM |All posts
wow nice chance..
Lands~~ Genki!!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 31-1-2011 03:14 PM |All posts
Saya sedap mencari English tutor yang boleh assist saya dalam English writing. Saya akan menulis essay dan pos pada tutor tersebut untuk memeriksa kesalahan.Sesudah diperiksa tutor tersebut hendaklah pos kan kepada saya.Bayaran pos semua saya akan bayar. Tajuk terpulang kepada tutor . Tetapi kalau boleh tajuknya mesti banyak kepada current issue,business letter.

Sila pm saya jika ada.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 7-2-2011 09:33 PM |All posts
area : tikam batu, kedah.
mengajar seorang student yg sgt lemah, english, bahasa malaysia, mathemat ...
Merah_Lulu Post at 21-1-2011 10:39



   sy berminat...
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 8-2-2011 10:25 AM |All posts
Reply 8# qaSehRaNia

stay mana?
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 8-2-2011 08:17 PM |All posts
Sapa yg berminat utk tuisyen (sekolah rendah bahasa melayu)dan (sek men bahasa Melayu dan sejarah tingkatan 1,2,3 & 4) kawasan Shah Alam. Pengalaman 3tahun mengajar di SMK. Sila hubungi sheeda1102@yahoo.com. .Bayaran boleh dirunding.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 9-2-2011 10:27 PM |All posts
Reply 9# Merah_Lulu


    sg.lalang...sy x-gstt...2 thn mengajar tp thn nie xtau lg dpt sambung kontrak atau x...
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 18-5-2011 11:28 PM |All posts
ada pusat tuisyen area ampang/cheras nak ambil guru tuisyen sambilan???
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 18-5-2011 11:36 PM |All posts
ada pusat tuisyen area ampang/cheras nak ambil guru tuisyen sambilan???
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 18-5-2011 11:38 PM |All posts
ada pusat tuisyen area ampang/cheras nak ambil guru tuisyen sambilan???
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 24-5-2011 12:40 PM |All posts
graduate from UITM in Bachelor of Mechanical Engineering (Hons) (Manufacturing)

area sg petani
ajar Sains, Maths, Add Maths, Fizik, Kimia

contact hafishah.h@gmail.com
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 24-5-2011 12:50 PM |All posts
Reply 51# Merah_Lulu


    contact saya : hafishah.h@gmail.com
graduate from UITM
Bachelor of Mechanical Engineering (Hons) (Manufacturing)
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 5-6-2011 09:47 AM |All posts
area Miri sarawak
subjek Prinsip Perakaunan
sapa berminat untuk tuisyen leh contact 0179295087
harga boleh runding
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 6-6-2011 06:48 PM |All posts

nak buat teguran sedikit, eh...
(though saya bukan lagi moderator di board ini..)
kalau boleh - yang nak mengajar tution tu -- terutama nak ajar students yang
nak kena ambil exam besar macam SPM or even PMR - biarlah someone yang berpengalaman
mengajar -- bukan nak ngajar just cuz masa SPM dulu dapat 10A+ dan
fikir -- kalau you dapat A+ subject tu maknanya you are qualified nak ajar
dan students yang you ajar boleh dapat grade yang sama - --

nak mengajar students yang ambil peperiksaan ni kena ikhlas dan biar kita tahu
tips2 cara untuk menjawab soalan etc --- dan macamana sistem pemarkahan itu -

nak tegur secara general -- bukan tuju kepada sesiapa --
kalau kita ada degree in engineering ke or economics ke --
dapat 4 flat CGPA - or SPM 11A+ - not necessarily kita boleh mengajar students
yang nak ambil periksa2 besar ni  -
jangan mengajar kerana nak dapat wang semata -- yup - earn $$ memang bagus
tapi biarlah kita buat sesuatu tu kerana kita tahu kita boleh menolong dan
mempunyai pengalaman dalam mengajar subjects yang kita nak ajar --

jangan sesiapa berkecil hati --
dan pada yang memang biasa buat tution dan dah berpengalaman
mengajar -- bagus lah advertise kat sini -
semoga dapat students dan beri knowledge dan sampaikan ilmu
dengan ikhlas --

- salam -
~ ~ what does not kill me only makes me stronger ~ ~
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 6-6-2011 06:49 PM |All posts
ada pusat tuisyen area ampang/cheras nak ambil guru tuisyen sambilan???
nikida5104 Post at 18-5-2011 23:36



    of course ada -
dan mereka nak someone yang berpengalaman mengajar
dan kalau boleh seorang guru  already -
tengok kat google nama2 pusat tution di ampang dan cheras
plenty of them --

good luck -
~ ~ what does not kill me only makes me stronger ~ ~
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 21-8-2011 06:58 PM |All posts
Reply 51# Merah_Lulu


    aslkm sy berminat dgn tawaran awk.. sy dok di kota kuala muda.. sy bru trbaca post awk.. sy graduan dr uitm.. merupakan guru bhsa inggeris sekolah agama daris. berpengalaman mengajar bhsa inggeris dan math untuk sklh rndh dan pmr students..if awk blm dpt guru hope awk blh bg pluang pd sy
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 2-10-2011 02:22 AM |All posts
Khas untuk pelajar-pelajar yang lemah maths....

Tuisyen secara online

http://jomtuisyenonline.com
Panduan Belajar Matematik...http://jomtuisyenonline.com
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 8-2-2012 10:39 PM |All posts
Sebuah Pusat Tuisyen Di Kajang / Bandar Baru Bangi memerlukan guru-guru tuisyen yang berkelayakan utk mengisi kekosongan bagi subjek UPSR/PMR/SPM

Jika anda berminat, sila hubungi Cikgu Dollah @ 013-3661828 / 03-87373678

Terima kasih.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 6-3-2012 01:53 PM |All posts
Pusat Tuisyen Genius Bistari, Jalan Medan Ipoh 3, belakang Old Town White Coffee, Tesco Ipoh, sebelah TM Net.

Tahun 1-3 (RM60=5subjek), Tahun 4&5 (RM70=5subjek), Tahun 6(RM90=5subjek)
Ting1(RM110=6subjek), Ting2(RM120=6subjek), Ting3(RM140=6subjek),
Ting4(RM170=6subjek) & Ting5(RM180=6subjek)

Kelas setiap hari, kecuali Jumaat. Kelas kurang 15pelajar/kelas, jadi darftar segera.!!
Hubungi Cik Masitah (0175659072) @ email masitah.ptgb@gmail.com untuk maklumat lanjut.

PROMOSI PEMBUKAAN!! REBET RM25+RM10 UNTUK KEMASUKAN SEBELUM 31 MAC 2012!!
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 23-3-2012 12:41 PM |All posts
Tuisyen BM, BI, PENDIDIKAN SENI UNTUK SEKOLAH RENDAH, MATHS, TAMIL ,SAINS (UTK TAHUN  1 HINGGA 3 SHAJA)blh runding...thn apa nak ajar...
bandar sri permaisuri, cheras
masa 2 jam seminggu...
hari n jam boleh ditetapkan
harga boleh dirunding
email kirhmuru@gmail.com
Reply

Props Report

1234Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 25-4-2014 06:17 AM , Processed in 0.132337 second(s), 30 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top