CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: Mas916

MERGED : Cameron Highlands, Pahang

   Close [Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 3-9-2009 03:53 PM |All posts
boleh saper2 suggest accomodation yg ok, tak mahal sgt..ingat nak p time lepas raya nanti..the following week after raya...g bertiga je..with hubby and my dotter 1 year ++..
any  recommended place to stay..?? xla yg mahal2 sgt...thx yer
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 4-9-2009 09:56 PM |All posts
177# ch09

tu yg tanya tuh....sekali dgr nama Jurina tu cam nama melayu..sekali dgr cam ala-ala2 ja....
Diam bukan lg tanda setuju...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 4-9-2009 09:59 PM |All posts
201# ms_dd

bgtau la bajet u berapa....
kalau kata tak mahal ni payah sket....kadang2 RM500 bg org lain still murah...tp pada yg taraf pipit ni, dh kira mahal dah...
Diam bukan lg tanda setuju...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 4-9-2009 11:28 PM |All posts
203# Mas916

MAS,
nak cari yg dlm range rm100-150 je per nite...td dok browse2, tgk jurina tu mcm murah..tp ok tak condition bilik dia..?? maksud i bilik full carpet tak..?? ader air panas x..?? and yg penting bersih x..?? any other advise...??
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 5-9-2009 07:11 PM |All posts
204# ms_dd

tatau la keadaan Jurina tu cemana, x penah dok. kalau Strawberry Park tahu la....mmg ok sesgt. tp di luar bajet awak la....

cuba masuk blog yg saya paste kt page 1 tu. blog ch, mcm2 info ada. mebi bole membantu.
Diam bukan lg tanda setuju...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 5-9-2009 09:54 PM |All posts
URGENT SALE!

Sapa2 nak beli my voucher: Strawberry Park studio for 2nites (11/9-13/9). sila PM saya ASAP.
Harga jual RM250.No breakfast.

I bought for RM320. last last minute changes dan malas nak reschedule lagi my trip. anggap bukan rezeki nak stay kat Strawberry Park
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 6-9-2009 10:22 AM |All posts
Ada sesapa pernah duduk Villa Dahlia tak? CUma nak tau cmana ler keadaan villa ni .. duk utk berapa org?
Jae Hee, Hee Chul, Toma & Eun Ji Won, Kim Min Jong .. Saranghae (^@^)
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 8-9-2009 09:07 AM |All posts
203# Mas916  

MAS,
nak cari yg dlm range rm100-150 je per nite...td dok browse2, tgk jurina tu mcm murah..tp ok tak condition bilik dia..?? maksud i bilik full carpet tak..?? ader air panas x..?? ...
ms_dd Post at 4-9-2009 23:28


Saya cadangkan star regency hotel, tengah bandar brinchang dan 50meter je dari pasar malam.

Selain tu hotel Tudor in, Rainbow. Kalau kat tanah rata, cubalah BB In (dulu hotel highlanders).

http://indahnyacameronhighlands.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 8-9-2009 09:17 AM |All posts
commerun higland..sejuk ka
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 8-9-2009 09:18 AM |All posts
bape tambang naik bas dari K.L
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 8-9-2009 09:18 AM |All posts
banyak pilihan nak satay kat sana
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 8-9-2009 11:14 AM |All posts
bape tambang naik bas dari K.L
nizamjogja Post at 8-9-2009 09:18


Unititi ekspress, 35 hinggit.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 8-9-2009 11:15 AM |All posts
banyak pilihan nak satay kat sana
nizamjogja Post at 8-9-2009 09:18


Satay cameron kat foodcourt brinchang sedap gak.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 8-9-2009 01:45 PM |All posts
Satay cameron kat foodcourt brinchang sedap gak.
ch09 Post at 8-9-2009 11:15


rasanyer, maksud dia 'stay' kot heheheh... cam tak kena ler plak, naper naik atas cari satay. satay endut kat bawah tak best ker?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 8-9-2009 02:29 PM |All posts
alamak...sorrylah...aku rasa pon macam tu. Puasa nie ingat makanan je aku nie.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 8-9-2009 02:51 PM |All posts
kat tanah rata kot hotel n belanja murah sket.
but still me pun tak pasti.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 8-9-2009 11:34 PM |All posts
kalau bukan peak season gi cameron walk in je banyak kosong...blh survey2
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 11-9-2009 12:09 PM |All posts
208# ch09


heritage hotel ok tak..?
+1    
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 11-9-2009 07:14 PM |All posts
dah kaotim ngan en hamid... raya kedua naik cameron highlands hehehe
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 12-9-2009 12:26 AM |All posts
219# magnolia

Bersedia untuk mengalami kesesakan jalan raya dari Brinchang - Kea Farm ......

salah satu penyebab aku bosan kat sana.....
www.teejayphoto.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 13-9-2009 06:59 AM |All posts
Eh, Cameron Highland pun ada traffic jam ?
Jae Hee, Hee Chul, Toma & Eun Ji Won, Kim Min Jong .. Saranghae (^@^)
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 13-9-2009 08:33 AM |All posts
221# im_comey
Memang Cameron Highland bila jamed sama mcm kat KL. Terutama bila cuti sekolah dan cuti umum bertembung. Pas tu pelancong dari Singapore pun byk.. Yang paling best pergi hari biasa.. nyaman dan indah. Best sekali minum teh sambil melihat ladang teh.. angin sejuk bertiup..nikmatnya.
Anak-anak tak sempat nak larang, dah terjah ladang teh.. berlari-lari celah pokok teh..seronok.. yalah budak KL asyik tengok games comp, dan bangunan..Dapat menuruni bukit dan pemandangan cantik.. tak ingat dunia..
Memang seronok pi Cameron Highland..  Banyak tempat yg boleh dilawati.
Makan Strawberry celup coklat kat pasar.. seedaap Keledek kukus, jagung rebus, cendawan goreng..pun sseedaap..ada lagi, makan aiskrim strawberry..asli punya..yg tak seronok masa nak naik dan turun ..
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 14-9-2009 08:35 AM |All posts
222# norim

Teringin nak pergi Cameron raya ke-7 (26hb) Sabtu. Rasa2 masa tu jem tak, x book lagi hotel nak wali-in je
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 14-9-2009 11:47 AM |All posts
cameron ada waktu/bulan yg tak best pegi tak...?
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 14-9-2009 02:59 PM |All posts
dah kaotim ngan en hamid... raya kedua naik cameron highlands hehehe
magnolia Post at 11-9-2009 19:14




pergi time raya en hamid bagi rate biasa ka?
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 25-4-2014 02:22 PM , Processed in 0.142411 second(s), 30 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top