CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: kirawang

UNIT TRUST PUBLIC MUTUAL; MACAMANA NAK UNTUNG CEPAT DAN BANYAK?

  [Copy link]

Rank: 8Rank: 8

Post on 31-1-2009 09:25 PM |All posts
Hari ni terima my Quarterly Accounts Summary, dated 31/12/08.
banyaknya rugi...
malas aku nak tengok total value..aku focus kat unit balance ..sbb unit balance aku ada gak yg bertambah..walopon nav nya berkurangan...

my agent pon dah lama tak contact..buat-buat lufer kat aku kot..:@

aku blur tak tau nak buat apo kat akaun-akaun aku tu....
camner nak menambah kan nilainya..
nak buat RCA pon aku risau, takut market tak recover langsung..cam dah nak kiamat kekdahnya...
Reply

Props Report

Post on 31-1-2009 10:58 PM |All posts
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 31-1-2009 11:03 PM |All posts
aku pun agent da lame tak contact..mase suruh joint bukan main kejar aku..bile aku banyak tanye dan investment rugi terus die pun lupe kt aku..asyik email je..cube le call,tanye kabar berite...mase senang bersama mase susah patutnye bersama..baru fair..
1Malaysia..1Cari
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 31-1-2009 11:05 PM |All posts

Balas #127 mrbelalang

untung melampau takpe tp biar ler berbaloi dgn servicenyee

just my 2cents.
1Malaysia..1Cari
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 31-1-2009 11:48 PM |All posts
dah mai dah...cukup2 le perang kat gaza tu...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 1-2-2009 12:44 AM |All posts

Balas #130 goal_hunter

tak paham ???
1Malaysia..1Cari
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 1-2-2009 01:29 AM |All posts
[quote]Originally posted by kirawang at 30-1-2009 10:09 PM


memang kau silap.......banyak belajar lagi..

Takan jadi begitu........................
Klaau jadi begitu, Investor saman company. [/quote

selalupun belajar dari agent yg baik hati..... dan understanding.....
hujung minggu belajar kat forum cari......
byk lagi kena balajar.....
biarlah dia sakiti aku
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 1-2-2009 02:44 AM |All posts
belajar umpama mencincang air takkan putus makin dicincang makin tak putus2..da pandai kongsi kt org lain,moga berkat ilmu yg kita pelajari.
1Malaysia..1Cari
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 1-2-2009 08:51 AM |All posts
Originally posted by ridd at 31-1-2009 11:02 AM


ade mase tak en kirawang lepak dgn kitaorg..kalau ok kita buat gathering..lepak ramai,bual2...amcam geng?


kalau kena masa dan tempat....
tak de masalah kot..

Tapi kami forumers cari.com yang dah jadi agents, setiap minggu bergather masa training svery tuesday...

GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 1-2-2009 09:03 AM |All posts
Originally posted by Swift at 31-1-2009 09:25 PM
Hari ni terima my Quarterly Accounts Summary, dated 31/12/08.
banyaknya rugi...
malas aku nak tengok total value..aku focus kat unit balance ..sbb unit balance aku ada gak yg bertambah..wal ...


Cuba anda refer kat graph KLCI...
Kalau anda tak switch / investment  masa market/klci 1500 awal 2008, mmg anda akan tengok negative investment .

Secara jujurnya, saya  advise ni bukannya nak kutip komisyen dr anda,,Anda bukkanya my clients ..
Tapi,
Tak rugi anda menambah, tambah dan tambah...
Atau buka akaaun baru,,new agent,..dimana cari yang reliable..

Agent agent tongong ni mmg ramai..
masa market rendah, mereka menyembunyikan diri....takut nak berdepan dengan realiti..
masa karket naik nanti, sibuk suruh kau beli...

lagi satu,,,cuba kau tengok masa kegawatan 1997/1998...KLCI serendah 200 something...
tahun 2000, dah cecah 1000..

Kalau tak naik....Itu impossible...Kita carikan ubat....

GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 1-2-2009 09:14 AM |All posts
Originally posted by mrbelalang at 31-1-2009 10:58 PM
tumpang lalu..

>>"Rakyat Malaysia mesti sedar so-called UT consultants mendapat keuntungan melampau"



Untung melampau ke....?
bestnya jadi UT consultants UT....

Tapi kenapa aku rasa sikit melampau je...
2-3 percent je..dr investment...
Agent insurans dapat 30 -35 percent..
Kalu berniaga, dapat untung min 30- 60 percent,,,..

kalau kau invest 1000, dapat 20 ringgit je,...
kalau kau tambah 100 ringgit....dapat 2 ringgit je...
Nak cover handpone bill bercakap dengan kau, pon tak lepas...
tapi nak convince pelabur tambah 100 senang, meleleh air liur sesetengah consultants..
Bukan mereka penting 2-3 ringgit komisyen..
Tapi pentingkan basic rule yang betul...

tapi kalau melabur...100k, dapat lah 2-3 ribu.....Tp kalau epf inv...dapat kurang 2500.

Tapi disebabkan nak mendidik kaum melayu menabung dlm UT...
mereka nak invest 1000, ttp consultant layan...
sesetengah tu, minta statement every month,...mengalahkan org invest 1 juta,..

[ Last edited by  kirawang at 1-2-2009 09:48 AM ]
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 1-2-2009 09:37 AM |All posts
Originally posted by mrbelalang at 31-1-2009 10:58 PM
tumpang lalu..

>>"Rakyat Malaysia mesti sedar so-called UT consultants mendapat keuntungan melampau"


belalang, kau suruh mamat yg kononnya baru buka mata baru balik USA tu....datang kesini..nak sekolahkan dia secara practical sikit..

Kat sini, ada fund yang tak perlu bayar cost...dan ..ada cost 0.5% aje..
ada fund yang cost 3%, dan ada yang 5.5%...

Dan competitors Public masih mengcharge 6.5% lagi...

Tapi pelabur masih sukakan  equity yg charge 3% - 6.5% ...kenapa?
Sekarang ni, some co ada buat online UT, dengan charge double kurangnya..
Tapi pelabur masih mencari consultants..kenapa..?

lagi satu, financial expert mana dia maksudkan dia follow...pertikaikan kena bayar fee, dengan  uncertain result..?
Azizi ali ke...or irfan...

kalau dia sakit.. nak jumpa bomoh  or nak jumpa doktor ...untuk berubat...
Dia bayar fee  sebelom or selepas sembuh....?
Kalau dia pegang kata financial expeet dia tu, jangan bayar doc fee, selagi sakit dia belom pulih...

macam saya tulis sebelom ni...mmg ramai mentaliti primitif...
ASB return...7%, tak de fee..so, bangga gila walopon kena kambus dengan inflasi,...

UT ada fee....so jangan sesekali invest, even PIOF bagi return lebih 50% net setahun sebelom ni....

Patutlah gov sekarang susah nak bagi student belajar oversea ...tak macam zaman kami tahun 90an dulu yg cukup senang,.
Result dan quality ..hempeh.

[ Last edited by  kirawang at 1-2-2009 09:40 AM ]
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 1-2-2009 09:43 AM |All posts
Originally posted by ridd at 31-1-2009 11:03 PM

aku pun agent da lame tak contact..mase suruh joint bukan main kejar aku..bile aku banyak tanye dan investment rugi terus die pun lupe kt aku..asyik email je..cube le call,tanye kabar berite...mase senang bersama mase susah patutnye bersama..baru fair..




Jiwang lah kau ni...

tapi....realistik.....

Mungkin agent anda tengah cooling period kot...
Dia sendiri terkejut dengan kejatuhan market klci...

dan..dia sendiri tak tahu nak buat apa...
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 1-2-2009 09:45 AM |All posts
Originally posted by cintasakti at 1-2-2009 01:29 AM
[quote]Originally posted by kirawang at 30-1-2009 10:09 PM


memang kau silap.......banyak belajar lagi..

Takan jadi begitu.................. ...



saja nak test kau,..cinta sakti,,nak tengok kau melenting...
tapi, since kau cool..kalau saya singgah PM kuantan nanti,,,saya akan say hai kat kau..
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 1-2-2009 10:06 AM |All posts


Ini posting terdahulu...

Jika anda melabur 10k pada 3 December 08, harga masa tu untuk PCIF ialah 0.1403 sen
Unit anda ialah 71275.84 unit

Selepas seminggu, 10 december 08, harga meningkat ke 0.1515 sen.
Yr investment value dah jadi RM 10,798.28

Dlam seminggu, sudah meningkat dalam 8%.
Tolak service charge charge 5.5%, net bersih  2.5% dalam seminggu.
Klaau EPF inv, yg perlu dicharge 3%, untung dah reach  5% seminggu..(bukan setahun macam EPF..)
tak puas hati lagi ke...?  

Untuk consultant..what happen jika market turun besoknya..
Macam dalam graph tu..

10 december ..U all park kat islamic money market or bond jap..
Kalau  U all dah parking kat Money market , biarkan untung utk cash investment yang ditolak dengan charge 5.5% tadi , iaitu 2.5%. (realised profit) kat situ.

switching fee..
kalau anda bukan Mutual Gold member yg hnya dapat free, U all akan dikenakan charge sebanyak rm25.00.
So, yr net untung  ialah rm10, 773

market tengah menurun...dan birkan dia turun, U all dah boleh tidur nyenyak..

Pada 12 Dec (2 hari slps tu) price jatuh ke 0.1452.
Kalau anda tak switch tadi, yr GROSS PROFIT  akan drop jadi 3.5%, (refer pd graph) growth..Toalk service charge, that means masih negative.

Disebabkan anda telah park tadi kat M market..
pd 12 dec, anda masuk balik kat PCIF dengan harga rendah...0.1452
so apa yang berlaku..?

Your unit akan bertambah..
kerana value dalam m market tadi RM 10 773, switch back kat PCIF dengan harga 0.1452
unit anda dah jadi...
74194.21

Refer pada 17 dec pulak.

Price dah meningkat jadi 0.1516
Your value dah jadi Rm 11,247.84

bersamaan 11.24%, kalau tolak dengan service charge 5.5, untung net dah 5.74% dalam masa 14 hari.....

walobagaimanpon...utk consultants..
U all bukannya malaikat yang boleh  tahu, bila tahap highest or bottom..
tapi u all kena justify base on pemahaman dan kecerdikan or kebijaksanaan anda..
Jika anda buat 2-3 kali setahun, kalau pelabur anda lari ke agents lain..
pelabur2 anda tu mmg bodoh. unless mereka tu buat lg kerap lg dr u all..
tapi buat dengan dengan betul..silap switching, lintang pukang...
jadi lebih rugi ada le..bukan lagi untung...

Untuk investors..
U all jangan expect yr consultant switch sokmo sokmo bese on market movement.
senang tengok diatas kertas, tapi sukar untuk sesuatu yang kita tak tahu apa yang berlaku dimasa depan..

bersambung........

[ Last edited by  kirawang at 1-2-2009 10:10 AM ]
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 1-2-2009 10:13 AM |All posts
sambungan ...
?t=1233453942
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 1-2-2009 10:27 AM |All posts
Inv anda pada 3 december  sampai 17 dec..

Tanpa berbuat apa apa..investment U all tanpa berbuat apa apa sudah mencapai...8%, tanpa tolak service charge..

Dengan switching, Investment anda pada 17december sudah pon mencecah 11.24%, tolak service charge sudahpon net return 5.5%.

apa yang berlaku sampai 29 jan...?

Kalau tak buat apa apa dulu...investment anda akan menjadi 0 percent untung..harga balik 0.1403 sen..

kalau anda switch ke PIMMF...saya tak perlu ambil penambahan dalam PIMMF...yr investment masih lagi dilock dengan value RM 11247.00...

kalau anda switch balik ke PCIF pada 29 jan dengan harga 0.1403 , unit anda telah bertambah menjadi 80, 163 unit....


so, kita tunggu harga naik balik............

kalau harga naik balik 0.1516...invetment anda akan menjadi RM 12, 152...bersamaan gross profit 21.% percent..Kita tunggu.............

[ Last edited by  kirawang at 1-2-2009 10:32 AM ]
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 1-2-2009 10:28 AM |All posts
Originally posted by mrbelalang at 31-1-2009 10:58 PM
tumpang lalu..

>>"Rakyat Malaysia mesti sedar so-called UT consultants mendapat keuntungan melampau"


Kesian, kesian......Sis rasa simpati kat u atas sbb2 yg berikut:

1. Perasaan iri dan hasad dengki wujud dlm diri u. Cuba bersihkan diri dan menjadi umat yg di cintai Allah.

2. Anda bukan golongan UT Investors yg mendapat 'keuntungan melampau'(pinjam yr words).
Mereka yg bijak telah melabur dlm UT seawal tahun 2000 atau sebelum 2000. Pelabur2 bijak ni dah pun mengaut 'keuntungan melampau'. Pelabur yg melabur masa mkt down zaman 2003 dah mndpt keuntungan melebihi 100%. Yg melabur ms mkt up tahun 2000-2001, pun make near 100%. Regular investing dan no. unit meningkat melalui distribution. Mrk telah mengambil advise Sis utk realise profits.  Malahan Sis mendengar keluhan mrk, " Should have invested a lot more",...... " Kalau tau mkt nak recover, patut buat more frequent regular investment...., " Rugilah ....tak masuk byk, kalau I withdraw byk fr EPF, sure GEMOK my EPF bila I masukkan balik my investment".....

Trust me, I have seen many market UPs and DOWNs. Do I feel down??? NO.   
Opportunity, opportunity, opportunity

There is Opprtunity in every Crisis.

Jadi, ambillah peluang. Melabur ms harga rendah. Melabur utk masa depan. Nnt bila mkt recover, boleh tersenyum panjang.
Bagi mrk yg dah melabur tp pd harga tinggi, tambah lagi dan buat regular investment. Bila mkt recover nnt, jgn pulak kira Opportunity Loss.
                     
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 1-2-2009 10:31 AM |All posts
Originally posted by frapamocha at 1-2-2009 10:28 AM


Kesian, kesian......Sis rasa simpati kat u atas sbb2 yg berikut:

1. Perasaan iri dan hasad dengki wujud dlm diri u. Cuba bersihkan diri dan menjadi umat yg di cintai Allah.

2. Anda buka ...



sis...si belalang ni terbang membawa maklumat je kot....



GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 1-2-2009 12:09 PM |All posts
aku dah baca thread tue..

mentaliti org melayu yg lupa daratan...balik dr US berlagak expert. buat general comparison dgn emerging country' system dgn developed country punya system..marahkan nyamuk, "unit trust" di bakar...


[ Last edited by  amirul_nazri at 1-2-2009 12:11 PM ]
"Market" has "memory" to repeat "history"
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 1-2-2009 12:34 PM |All posts
Originally posted by kirawang at 1-2-2009 09:43 AM



Jiwang lah kau ni...

tapi....realistik.....

Mungkin agent anda tengah cooling period kot...
Dia sendiri terkejut dengan kejatuhan market klci...

dan..dia sendiri tak tahu na ...


>jiwang kah aku??mayb aku beremosi sikit je.
1Malaysia..1Cari
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 1-2-2009 04:35 PM |All posts
Originally posted by amirul_nazri at 1-2-2009 12:09 PM
aku dah baca thread tue..

mentaliti org melayu yg lupa daratan...balik dr US berlagak expert. buat general comparison dgn emerging country' system dgn developed country punya system..marahkan  ...


Dia ingat, dia lah hebat....
Dia tak tahu, dia celik celik mata didunia ni, sis Frapamocha dah buat MBA kat USA dah..

Nanti, kalalu dia check qualification UTC UTC P Mutual yang full time kat bangsar dan dah dapat gaji manager dgn umur less han 30 tahun, tapi sanggup berhenti kerja, start dengan zero...baru dia tahu...dia tu sapa...

Nak berceramah, suruh dia belajar local UT dalam dalam dulu...

Btw, humaidi, mamat lazim, dan beberapa consultant dah suruh comment. tulisan dia...
Tapi, aku tak sanggup nak merendahkan diriku untuk nak argue dengan dia...
GENG CONSULTANT UNIT TRUST..
Kirawang, GROUP AGENCY MANAGER,  UNIVEST GROUP, PUBLIC MUTUAL BHD.
www.univestgroup.com.my.. 012 381 1974, shaari71@gmail.com

PORT KAMI BERSTRATEGI UTK PRODUCE WANG DI CARI.COM
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=375319&extra=page%3D1

KISAH BENAR GENG CARI.COM YG DULU SIBUK  BERFORUM,  LA NI SIBUK CARI WANG
http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=1
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 1-2-2009 05:36 PM |All posts
Originally posted by kirawang at 1-2-2009 04:35 PM


Dia ingat, dia lah hebat....
Dia tak tahu, dia celik celik mata didunia ni, sis Frapamocha dah buat MBA kat USA dah..

Nanti, kalalu dia check qualification UTC UTC P Mutual yang full time ...


up to u kirawang, u nak argue ke tak but sometime when u confront..byk benda yg kami di sini dpt belajar..we all enjoy to read it
"Market" has "memory" to repeat "history"
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 1-2-2009 10:50 PM |All posts
maaf ct tak baca depan2,
apa perkembangan UT skrg? dana ittikal aritu jatuh teruk, kan?
sbb beli aritu tak silap 22sen, skrg 14sen

nak tanya, utk pelaburan UT pbank, selamat ke skrg utk buat belian baru? atau kena switch yg sedia ada?
jualan runcit TUDUNG BAWAL Asli shj,  di online sejak 2003,butik nyata di Kelantan
:: http://ctredzuan.com ::
di FB blh search "ctredzuan.com"
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 2-2-2009 09:53 AM |All posts

Balas #149 ctredzuan\ catat

bukan itikal kot kak ct
harga ittikal masih pd 0.68 seunit
akak cakap psal china ittikal kot...

kalau yg PCIF tu akak bleh refer explanation bro kirawang kat atas
walopon yg tu utk short term
tp rasanya sedikit sebnyk dpt membantu
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 25-4-2014 06:16 AM , Processed in 0.136365 second(s), 25 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top