CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234567Next
Return Post new threads
Author: RED 666

Alasan Awak Terlalu Baik Untuk Saya

[Copy link]

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 4-11-2008 04:47 PM |All posts
Originally posted by hitamputih at 4-11-2008 03:48 PM
alasan jer kan

cam freemen ckp kat atas laa

takkan nak ckp
tanak laa kat awak, sy jumpa laki laen, encem woooooooooooooooooooo


aku pun pernah kena tinggal dgn lelaki. kalau lelaki tu ckp mcmtu.. mau pengsan aku kat tempat kejadian...
dia bg statement I tak sesuai utk u... tak setaraf...dia maksudkan diamiskin la konon... tapi yg gf baru dia anak DAtuk apa ke hae nyer...asik mintak duit kat aku.. pastu banjer anak datuk tu... dia keje parttime, duit dia se sen pun tak pernah banje aku...
aku tak kisah sgt pun.. time tu umur baru 20.. aku tgh study, so dia nkpinjam RM50 tu aku ingatkan dia sesak apa... rupanya nk banje orglain.... so aku tak amik serius sgt hal ni.....tapi terasa gakk la biladpt tau hal sebenar... now dia cari aku balik & dia kata dianyesal... tapi aku dah ada anak sorang nk masuk 2 dah skrg ni.... kes 8tahun yg lalu... aku mmg buat tak kenal & pernah jln dgn hubby laludepan dia..lantak la.. aku happy dgn hubby ku...huhhuh....
http://inhousecakes.blogspot.com
http://prettyinluv.blogspot.com
http://edibleimageprint.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 4-11-2008 04:55 PM |All posts
selalu gak dengar alasan ni..
alasan yang susah nak diterima gak la..

tapi, aku penah gak la bagi alasan camni
sebab memang aku rasa rendah diri sangat kalau kawan ngan dia..
siyes..bukan alasan semata-mata..
aku rasa cam dia tu baik sangat..n tak layak la
ngan aku yang suka kureng sket nie..
I'M A GOOD GIRL GONE BAD
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-11-2008 06:28 PM |All posts
hrmmm.... aku sendiri pun tak penah kena reject dgn alasan ni, biasanya kalau awek tu reject aku, diorang buat2 bo layan aku, tipon x angkat semua2 tulah, member aku penah kena..... dier bengang giler.....

kalaulah awek reject aku alasan macam tu, aku maki hamun dier cukup2 suruh dier blah jauh2 dgn pakwe baru pujaan hati dier yg 'jahat' sgt tue....
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 4-11-2008 07:00 PM |All posts
so next time kalau korang nak kekal bahagia ngan kapel korang.. korang kene la selalu romen2 ye.. so xde korang ni 'baik' sangat.. ambik le nasihat aku yg sangat berguna ni.. hik hik hik..
You'll Never Walk Alone.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 4-11-2008 07:41 PM |All posts
"Awak terlalu baek untuk saya?"

Hek eleh, alasan tak bolih blah.. Ahankxzs...

Buat geli perot je mendengarnya...

Takmo cakap je takmo...

Bagi alasan camtue pulak...

Hahahahahaha....

[ Last edited by  Gunner at 4-11-2008 07:42 PM ]
YAA-HOO!!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 4-11-2008 07:51 PM |All posts

Reply #30 Gunner's post

ade oi yg bg alasan mcm tu...huhu...kang tuko stail br lak.." aku x suke ko bek blah kalo x aku tikam ko :@  "..huhu..lg haru
Senarai Homestay di Langkawi
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-11-2008 10:31 PM |All posts
perempuan ckp cmtu mybe sbb

1.dia dah jumpe org lain.. tp tak sampai hati nk lukakan hati bf dia ,dan tak dapat cari keburukan bf dia, so dia bg alasan cmtu..
2. dia rase dia tak sepadan dgn bf dia.. mgkn dia ni agak nakal2 ..tp bf dia baik la sgt...

takpe, kalo korg tak nak yg baik tu.. bg kat aku jelah..

[ Last edited by  limauais at 4-11-2008 10:53 PM ]
aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
di setiap langkah yg meyakiniku
kau tercipta untukku..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 5-11-2008 01:39 AM |All posts
hehehe...kalau dah jumpa yang terbaik...takkan le diorg nak cari yang lain...ye tak?

jadi statement 'awak terlalu baik untuk saya' adalah alasan utk orang yang tamau komitmen....hehe...
There is no profit in peace, so we must fight some more
Reply

Props Report

Conqueror

no more doubt...

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 5-11-2008 08:40 AM |All posts
Originally posted by RED 666 at 4-11-2008 02:06 PM
alasan mereject orang 'awak terlalu baik untuk saya'. aku banyak dgr pasal awek reject org pakai alasan ni.....

pelik jugak aku awek tu taknak lelaki yang baik dalam hidup dierr, dah baik tu t ...


tu jek ayat merijek yg paling sesuai...
ayat berlapik....

(padahal dlm hati.....aku nk carik yg LEBIH sgl segi. terumata DUIT )
Imran Plaster Ceiling and Hardware, Bdr Saujana Putra
Reply

Props Report

Defender

~...sooo sweet!!!...~

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 5-11-2008 11:23 AM |All posts
Originally posted by budakcikangcute at 4-11-2008 04:55 PM
selalu gak dengar alasan ni..
alasan yang susah nak diterima gak la..

tapi, aku penah gak la bagi alasan camni
sebab memang aku rasa rendah diri sangat kalau kawan ngan dia..
siyes..bukan alasan semata-mata..
aku rasa cam dia tu baik sangat..n tak layak la
ngan aku yang suka kureng sket nie..


itu la yg kite rase..

blom lagi la putus ngan die, sbb bile pk2 blk..ari2 kite doa utk dpt yg terbaik, bile dh dpt yg baik, kenapa pulak timbul rase x padan ni, rasa rendah diri sgt2..
~If OnLy I CoULd Get WhAtEveR I Wish~
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 5-11-2008 05:03 PM |All posts

Reply #1 RED 666's post

bukan apa...............
ayat tuh adalah terjemahan dari statement nih:



             "saya tak dpt bersama awk lagi sb sy dah ada pompuan lain yg lbh ganas dr awk"




fikirlah!
logik wat
Insya-Allah we'll find the way...
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 5-11-2008 10:18 PM |All posts
Originally posted by RED 666 at 4-11-2008 02:06 PM
alasan mereject orang 'awak terlalu baik untuk saya'. aku banyak dgr pasal awek reject org pakai alasan ni.....

pelik jugak aku awek tu taknak lelaki yang baik dalam hidup dierr, dah baik tu t ...


lelaki pun sama jek
Nama Siapa? Nak Kenal Boleh? ;)
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 6-11-2008 08:49 AM |All posts
Originally posted by dragon_tears at 4-11-2008 02:13 PM
maksudnye pempuan tu dah ada lelaki lain le tu.
yang lain tu alasan je...


Setuju. Anggap jer la dah tak ada jodoh.
Bunga bukan sekuntum.
Reply

Props Report

Survivor

~~ Kyaaaaa ~~

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 7-11-2008 11:50 AM |All posts

Reply #22 Prettylady's post

Kenapa manusia ni,kan? Senang2 je dia rejek org sebab org ke-3...pastu bila putus ngan org ke-3, boleh plak wat muka x malu nak kembali ke kekasih lama.....kenapa x cari org lain, kenapa nk jugak rujuk kat kekasih pertama? tak malu ek? Kita tinggalkan dia, kita terhegeh2 nak balik kat dia
E-Shop for Baby
http://kawai-baby.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 7-11-2008 09:44 PM |All posts
slalu je ak gune alasan nie
sbb die da b'sedia nk b'sama sdg kn ak xready lg nk bg komtmn pd spe2
niat nk jge prasaan org tu la kunun
n hopefully die jmpe org yg septotnye
x ptot ke huh?
.
Reply

Props Report

Post on 7-11-2008 10:03 PM |All posts

Balas #1 RED 666\ catat

aku penah pakai ayat tuh dulu mase kenal ngn 1 awek tuh...

"awak terlalu baik buat saya.." dalam ati aku...nak putus! nak putus!

ntah ape kabo laa gaknye awek tuh skang nih
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 7-11-2008 10:12 PM |All posts

Reply #41 southern_wheel's post

kijam anda
haha
.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 8-11-2008 04:01 PM |All posts
soal hati dan perasaan sukar dimengertikan....
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 8-11-2008 04:06 PM |All posts
hehe... tu the exact same thing my ex said to me when he left me. that i'm too good for him. bley blah le...




tp mmg btol pun... aku mmg like terlalu bagus le utk dia. kenyataan, nih... wakakaka...
God's delay is not God's denial
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 8-11-2008 05:07 PM |All posts
huhu..die mmg da ada lain da...jgn kompius..
(^_^)v
++++
Reply

Props Report

Post on 29-12-2008 09:33 PM |All posts
Originally posted by RED 666 at 4-11-2008 02:06 PM
alasan mereject orang 'awak terlalu baik untuk saya'. aku banyak dgr pasal awek reject org pakai alasan ni.....

pelik jugak aku awek tu taknak lelaki yang baik dalam hidup dierr, dah baik tu t ...



semua pmpn nak seekor beruk bukan laki baik.


bile die ckp ko terlalu baik MAKSUDnya kau ni membosankan dan predictable.

ini common knowledge la....adohai...
Reply

Props Report

Post on 29-12-2008 09:34 PM |All posts
Originally posted by enchantedlurve at 8-11-2008 04:01 PM
soal hati dan perasaan sukar dimengertikan....



nak muntahhhh aku baca ayat ko nih......

tak tahu kenapa....
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 31-12-2008 09:55 PM |All posts
Originally posted by postgrad at 29-12-2008 09:33 PM
semua pmpn nak seekor beruk bukan laki baik.


apeke maksud ayat ko ni
::: A New Me :::
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 1-1-2009 12:19 AM |All posts
Originally posted by postgrad at 29-12-2008 09:33 PM

semua pmpn nak seekor beruk bukan laki baik.


awak ni dah 'ter'overdose siri sex & the city ker?
skrg ni musim L Word daa. statement tu dah kene tukar kpd -> seme pmpn nak pmpn baik bukan laki baik

bile die ckp ko terlalu baik MAKSUDnya kau ni membosankan dan predictable.
ini common knowledge la....adohai...


yg ni saye setuju.
~ My name is Shen ~
Reply

Props Report

Defender

KING of LeGenD of KURGASTUA ..

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 2-1-2009 08:32 AM |All posts
aku pun pernah kena daa ayat camnie... huhuhuhu... ayat yg menyedor kan diri tidak diperlukan...
~~http://bukuskrap-aku.blogspot.com/~~
Reply

Props Report

1234567Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 2-9-2014 12:11 PM , Processed in 0.180097 second(s), 39 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top