CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: CikPuan

MIXER

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 26-3-2009 09:13 PM |All posts
Originally posted by DARSITA at 20-3-2009 12:38
Mine

http://farm4.static.flickr.com/3425/3214325502_48eaf4023e.jpg

kek yang dihasilkan

http://farm4.static.flickr.com/3434/3214969027_ccf9e68795.jpg


wak kak darsita.. tu hok profesional nyer.. baper rega us tuh?
duit rm naik je nih mcm mana nak beli kitchen aid nih   kat aussie aud 799 retail price   mahai..
be ur self...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 26-3-2009 10:29 PM |All posts
beli kat amazon memang murah. yang 5 quart boleh dapat dalam $200++.

tapi kena fikir bab shipping pulak, certain items amazon tak ship overseas (i think i've checked this policy out). macam setakat books tu, they ship lah.

then, warranty is void. apa2 kerosakan u have to source yourself kat sini.

unless, unless... you have someone in the US, beli guna alamat dia, then have them help to ship it back here, dan apa2 masalah, kena mintak tolong kawan tu lah contact KA, mintak ganti parts ke apa. hassle lah, unless someone tu, rapat dengan kita.

kalau beli direct from KA dealers kat msia ni, warranty is 3 yrs. so any problems, katakan gear rosak ke apa, they will replace lah for free within that period (if bukan kerosakan sengaja macam suami isteri gaduh, suami tu dapat tenaga incredible hulk, pergi ambil KA baling kat isteri sampai pecah )

lagi satu, i was told, kat msia ni, KA only comes in 5 quart sizes (2 models - the bowl lift, & the other one lupa term dia yang we have to lift the head to remove the bowl tu). the bowl lift tu is more expensive by rm200+ macam tu.

nak beli 6 quart pro600, memang tak dijual kat sini, kata dealer.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 26-3-2009 10:31 PM |All posts
beli kat amazon memang murah. yang 5 quart boleh dapat dalam $200++.

tapi kena fikir bab shipping pulak, certain items amazon tak ship overseas (i think i've checked this policy out). macam setakat books tu, they ship lah.

then, warranty is void. apa2 kerosakan u have to source yourself kat sini.

unless, unless... you have someone in the US, beli guna alamat dia, then have them help to ship it back here, dan apa2 masalah, kena mintak tolong kawan tu lah contact KA, mintak ganti parts ke apa. hassle lah, unless someone tu, rapat dengan kita.

kalau beli direct from KA dealers kat msia ni, warranty is 3 yrs. so any problems, katakan gear rosak ke apa, they will replace lah for free within that period (if bukan kerosakan sengaja macam suami isteri gaduh, suami tu dapat tenaga incredible hulk, pergi ambil KA baling kat isteri sampai pecah )

lagi satu, i was told, kat msia ni, KA only comes in 5 quart sizes (2 models - the bowl lift, & the other one lupa term dia yang we have to lift the head to remove the bowl tu). the bowl lift tu is more expensive by rm200+ macam tu.

nak beli 6 quart pro600, memang tak dijual kat sini, kata dealer.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 27-3-2009 09:17 AM |All posts
Originally posted by yumna at 26-3-2009 21:13


wak kak darsita.. tu hok profesional nyer.. baper rega us tuh?
duit rm naik je nih mcm mana nak beli kitchen aid nih kat aussie aud 799 retail price mahai..



dah turun sket $725

i pun tgh skodeng KA..
Reply

Props Report

Master

M E R D E K A ! 1957- 2005

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 27-3-2009 10:05 AM |All posts
Originally posted by ayu213 at 3/25/09 20:55

kak dar..katakan ayu beli online, eg: ikut ebay or amazon, mcmana dengan
dia nyer power tu? kalo kat mesia cemana kita nak guna ek?
kena guna satu benda tu kan, apa nama dia ntah..

pastu  ...



Hi Ayu -- harap your bisnes maju jaya

Masalahnya dia oragn tak ship to Malaysia. Kalau you all nk why dont you try Singapore. Power voltage sama dgn Malaysia.

Kalau order online takut dlm proses penghantaran barang jatuh ke apa ke .. nak hantar balik banyak prob.
◄Assalamu-'alykum wa-rahmatullaahi-wa-barakatuh. Satu Agama Berbeza Pendapat, Matlamat Akhir Ke Jannah Jua. Insya-Alla
Reply

Props Report

Master

M E R D E K A ! 1957- 2005

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 27-3-2009 10:11 AM |All posts
Originally posted by yumna at 3/26/09 05:13


wak kak darsita.. tu hok profesional nyer.. baper rega us tuh?
duit rm naik je nih mcm mana nak beli kitchen aid nih   kat aussie aud 799 retail price   mahai..


Akak beli dgn attachment mengisar daging, buat pasta dll. Keliling dia tu ada pouring sheild. +-350.
◄Assalamu-'alykum wa-rahmatullaahi-wa-barakatuh. Satu Agama Berbeza Pendapat, Matlamat Akhir Ke Jannah Jua. Insya-Alla
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 2-4-2009 01:25 AM |All posts
mekasih mcLaren n kak Dar...
TQ kak dar wish biz ayu

insyaAllah survey2 dulu..kalo tak dpt KA dpt yg lain2 pn
takpe janji ok, tahan lama n bleh kerja..
terima kasih skali lg!
delicious cakes, cupcakes n dessert....
www.ayulicious-cakes.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-4-2009 12:15 PM |All posts
hai kawan2...

Kat Jalan Meru Klang, ade supplier KItchen Aid...
nak warna apa.. cakap je...
kalo nak tasya tanyakan.. leh pm tasya ek...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 12-4-2009 11:02 AM |All posts

Reply #133 tanjung80's post

Hi tanjung80,

Supplier kt meru tu,jual KA brapa RM?
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 12-4-2009 02:16 PM |All posts

KA supplier

ni KA sole distributor kat malaysia ni. yang lain2 tu dealer KA lah, ambik KA from here. may be good to contact them to ask anything about KA ni dulu.

Selangor Darul Ehsan
Ultimate Circle Sdn Bhd
2 Jalan TPK 1/2
Taman Perindistrian Kinrara
47100  Selangor Darul Ehsan  Puchong Malaysia
tel: 60-3-8076-2930
fax: 60-3-8076-2932
email: sales@ultimatecircle.com.my

[ Last edited by  mclaren at 12-4-2009 14:18 ]
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 13-4-2009 08:55 PM |All posts
Originally posted by aryn_mz at 12/404/2009 11:02
Hi tanjung80,

Supplier kt meru tu,jual KA brapa RM?


lama tak masuk sini... sorry lambat reply..
rege RM2450
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 14-4-2009 08:51 AM |All posts

Reply #136 tanjung80's post

klau kt supplier, kena beli cash lah yekkk? Tk da easy payment ke? sorry byk lak soklan...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 14-4-2009 11:12 AM |All posts
Originally posted by mclaren at 12-4-2009 14:16
ni KA sole distributor kat malaysia ni. yang lain2 tu dealer KA lah, ambik KA from here. may be good to contact them to ask anything about KA ni dulu.

Selangor Darul Ehsan
Ultimate Circle Sd ...


mc.. wa memang mengidam mixer satu..
so wa angkat itu phone and tanya itu kedai lohh..
dia kata buleh bagi RM2300-2400. harga in between tu la leh nego..
tp kena bayo cash la..
ayoyo.. kalo bayo cash, nanti biji mata hubby terbeliak tgok plak huhu..
tp wa memang mengidam.. nanti aaaa nak mintak hubby antar lohh kat itu kedai..
ujung bulan ni mesti nak dpt satuuuu
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 14-4-2009 11:55 AM |All posts

Reply #138 water_lily's post

memang gigil skit ler...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 16-4-2009 10:58 AM |All posts
Originally posted by mclaren at 11-4-2009 18:16
ni KA sole distributor kat malaysia ni. yang lain2 tu dealer KA lah, ambik KA from here. may be good to contact them to ask anything about KA ni dulu.

Selangor Darul Ehsan
Ultimate Circle Sd ...

wow...good info...thanks mclaren..
delicious cakes, cupcakes n dessert....
www.ayulicious-cakes.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-4-2009 09:58 PM |All posts
KA nie kat Ireland harganya 700euro. Kalau sale dapatlah dalam 550 euro. Itupun warna putih aje. Di US, KA nie memang murah tapi tak boleh nak guna di Malaysia sebab penggunaan Watt yg berlainan. Dan warranty dia tak termasuk ke Malaysia. Mac Su dah pernah contact KA di   US, so dia kata beli je kat Malaysia. Pengedar KA bagi negara ASIA ada kat Singapore.
http://hishamnor.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 18-4-2009 07:55 AM |All posts
KitchenAid di Singapore boleh check this site...... http://www.mayer.sg/
go to products' tab; small appliances......
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 18-4-2009 11:03 PM |All posts

kitchen aid mixer

tingin jugak tpi budget tarak
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 20-4-2009 01:25 PM |All posts

Reply #141 mac_su's post

bab wattage tu tak pe lagi, sebab boleh pakai transformer utk convert wattage.

bab warranty tu yang tak best kaalu tak covered here kan. apa2 kerosakan, kena lah keluarkan duit beli spare part baru walaupun baru beli sebulan.
kalau kat US, warranty within the US is 1 year.

but kalau beli kat malaysia ni, KA punya warranty is 3 yrs. apa2 kerosakan dalam 3 tahun tu, is covered lah. selalu nya KA ni, yang problem dia is the gear casing. gear KA is good, tapi casing dia dibuat dari plastik, tu yang senang pecah.
kalau KA zaman dulu, gear casing dibuat from metal jugak, so memang puluh tahun tahan.
tak silap KA dah addressed this issue, cuma tak sure yang jual kat malaysia ni, yang dah tak akan ada problem dengan gear casing, atau yang masih can cause problems.

lagi satu, kat malaysia tak banyak choice, only 5 quarts je (4.8liter). nak yang besar sikit ke, lebih powerful ke, tak dijual di sini. kalau masuk website KA US, meleleh air liur tengok macam models ada kat situ.
kat sini 2 models je, both same size, satu yg murah sikit yang tilt-head (mcm kenwood tu), satu lagi mahal sikit, bowl-lift tu.
yg tilt-head datang dengan berbagai warna, tapi yang bowl -lift tu 2 warna aje kot tak silap.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 4-6-2009 02:15 PM |All posts
Mclaren nak tanya..

apa makna nyer tilt-head (mcm kenwood tu) dan bowl-lift tu? tak reti laaa....
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 21-6-2009 02:26 PM |All posts
salam, nak nyampuk pasal mixer ni, tp brand kenwood, bleh ker??
raya dah hampir ni, tak sampai 3 bulan .. so tahun ni, ai plan nak buat kuih raya sendiri jer... ai dah survey harge mixer ni, mmg nak paw kitchenAid ler, tp harga paling murah jer,$999, macam mahal jer, dah tu memandangkan, keadaan dapur rumah ai yg kecik, niat nak berkreativiti ngan masak kek tu terbantut ler.. dan ai ada berkenan ngan kenwood KM336 Classic White Chef harga $435 lepas discount, rasanya mmg cukup ler utk ai buat kek ..
apa pandangan akak2 seniority ngan brand tu?? bagus ker??  klu bagus, mmg besok ai nak terus chop mixer tu...
I.L.A.H-- I'm vogue gedavas!!
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 21-6-2009 03:50 PM |All posts
146# reddots


brand ok....... model almost sama dengan my mixer, mine Kenwood Chef Classic KM410........ best untuk buat kek lapis, butter, sponge & chiffon cakes (kalau ada duit lebih I suggest you beli extra bowl or beater).

tapi kalau untuk cookies or cake yang volumenya sikit tak berapa sesuai sebab bowlnya agak besar....... susah nak beat butter dan sugar.... better use yang handheld mixer dan pakai small bowl saja.......
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 21-6-2009 08:40 PM |All posts
thanx chemp... tp masalah ai lak, kalau guna handheld tu, letih plak..hehe...
I.L.A.H-- I'm vogue gedavas!!
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 22-6-2009 10:34 AM |All posts
Off topic jap ye...just nak tau...ada tak sesiapa yang dah beli Berjaya mixer?...elok tak?...berbaloi tak?...maksudnya...tahan lama tak?....kalau nak beli mixer untuk kegunaan di rumah...kalau 7 litre tu kira besar dan ok tak?...blur lah pasal mixer ni...tapi rasa nak sangat beli...nak yang murah je...tapi jenis macam kenwood dan kitchen aid tu...thanks...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 7-8-2009 10:38 AM |All posts

Heavy Duty Mixer

Salam & Very good morning kepada kakak2 ku sekalian...

Alhamdulillah, bisnes nisha melalui impressedcakes.blogspot.com semakin mantap. Dh mula dpt order dlm skala yg sederhana besar...hehehe.

So, skrg dh decided nak beli mixer besar sikit. Jenuh guna hand mixer biasa... Dh survey beberapa brand seperti Berjaya, Kenwood & Elba. Now, nak mintak pendapat kakak2 yg ade pengalaman guna mixer ni x kisahlh brand selain dari atas tu pun xpe...klu blh nk tau:-

1. RM
2. Kapasiti
3. Tempoh dh guna
4. Kebisingan (kuat ke bunyi die)

Harap sifu2 dpt membantu ku membuat pilihan.....Thanking u all in advance ........
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-4-2014 02:39 PM , Processed in 0.162149 second(s), 31 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top