CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234567Next
Return Post new threads
Show: 16021|Reply: 152

[Penulis] Ahmad Patria Abdullah ~ Saga Artakusiad

[Copy link]

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-7-2007 06:42 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by attokz at 21-4-2012 02:41

Novel yang terdapat dalam siri saga artakusiad ni :

1. Permata Aurorius (1987)
2. Kota Arialun (1988)
3. Kembar Artakus (1988)
4. Petua Azkram (1991)
5. Puteri Alindalia (1991)
6. Pedang Aurora (1991)
7. Legenda Numerius (2004)
8. Cabaran Lodra (2012)

dan 1 buku lain, Bunga Arianur


dawama @ RM6 - kehabisan stok


masih ada stok di dawama. harga : RM4.80 selepas diskaun 20%


dawama @ RM6.80 - kehabisan stok


dawama @ RM6.50 - kehabisan stok


dawama @ RM6 - kehabisan stok
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-7-2007 06:49 PM |All posts

permata aurorius

sinopsis:

rizal telah dibawa oleh suatu kuasa ghaib ke alam aurora yang penuh misteri. oleh kerana pada dirinya terdapat tanda-tanda kebesaran seperti yang tercatat dalam kitab-kitab kaum aurora, dia telah diangkat sebagai pemimpin atau artakus puak armorikus. sebagai artakus, dia diharap dapat mengembalikan keagungan kaum aurora dan membebaskan mereka daripada kezaliman morrok - musuh armorikus yang ganas. dia juga terlibat dalam pertentangan arasis (siang) terhadap osria (malam) yang cuba memusnahkan alam.

untuk menyekat rancangan jahat osria, dia harus pula membantu merkia (makhluk yang terhasil daripada cahaya) merampas permata aurorius yang ebrada di kota arialun dalam genggaman herakos (makhluk yang terhasil daripada kegelapan). dalam usaha untuk merampas permata itu, dia terpaksa menempuh berbagai-bagai peristiwa yang ngeri, mendebarkan, mencemaskan, menyedihkan dan kadangkala melucukan.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-7-2007 07:36 PM |All posts

Reply #1 silencez's post

ko gi dawama beli koleksi ni ke...aku ada 3 rasanya tapi dah ingat yg mana..beli kat jualan gudang dawam dulu...bess aku suka buku2 ni
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-7-2007 07:38 PM |All posts
dbp patut promo buku2 ni....n dah habis stok tu buat la cetakan semula...ni tak, dari dulu kehabisan stok...pastu cakap takde pembeli walhal derang yg tak promote
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-7-2007 07:52 PM |All posts

Reply #3 mantan's post

tak lah mantan. dawama tu manjang takde stok. beli yg no 3 tu je kat dawama (itu je pun yg ada stok). tu pun beli online. sbb kedai diorg tak bukak sabtu ahad. yg selebihnya tu beli kat ujana ilmu. tapi copy je. yg ori, takde. mantan.. ada buku yg mana? ori eh? jelesnya. best kan cerita ni. sekarang susah dah nak cari.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-7-2007 08:06 PM |All posts

Reply #4 mantan's post

diorg tu macam nak tak nak je jual barang   hari tu bila tanya 1 buku ni, diorg kata boleh beli online @ pegi kat mana2 galeri ilmu dbp. dah tu bila check kat website dbp, ada la tulis, waktu urusniaga isnin-jumaat : 1.30pg - 5ptg. sabtu, ahad & cuti kelepasan am: 9pg - 3 ptg. bila tanya kat dawama tu, dia balas;

Puan,

Untuk pengetahuan, galeri Ilmu Dbp hanya dibuka pada hari bekerja isnin hingga khamis (5 hari seminggu) sahaja di semua Galeri ilmu Dbp.

malas nak tanya lelebih, beli je online mana yg ada stok. yg takde, cari kat tmpt lain. tapi mmg lah harga yg kat dawama tu (termasuk yg dah habis stok tu) jauh lebih murah.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-7-2007 09:28 PM |All posts

Reply #5 silencez's post

aku ada kembar artakus, petua azkram ..yg lagi satu tak sure antara pedang aurora atau kota arialun, tapi berdasarkan kulit buku tu, aku rasa pedang aurora tu ...dah lama beli dalam thn 2000 kot sampai dah tak ingat...mmg buku ori...bayangkan dari thn 2000 lagi 2 buku yg aku tak dapat beli tu kehabisan stok...sampai sekarang tak reprint...tak tau apa derang buat kat dbp tu :@
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-7-2007 09:31 PM |All posts

Reply #6 silencez's post

takde ke org dbp kat sini ek tensen aku ngan derang ni ...dulu penah gak cari kamus istilah teknikal..berbulan2 habis stok

btw aku suka cerita n nama2 watak dia sedap je kan....kata ahmad patria ilham dia dpt dari LOTR...tu yg nama pun ala2 gitu gak tu
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-7-2007 10:04 PM |All posts

Reply #8 mantan's post

aku baru je baca balik lepas berbelas tahun tak baca . baru masuk bab 4. terbayang nazril tu mcm gandalf. dengan janggut putihnya ehehe. mmg lah mantan. nama dlm ni best2. laira, fera, merkia, adonis, atinius.. ehehe.

bab dbp tu, mcm tak larat dah. bagus jugak eh kalau ada org dbp kat sini. kurang2 boleh disampaikan kat org2 atas yg jaga hal2 terbitan ni.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-7-2007 08:19 AM |All posts

Reply #1 silencez's post

sis, jun dh baca Permata Aurorius (1987) & Petua Azkram (1991), best citer2, masa tu pinjam buku ni dari library sekolah...pastu carik2 kat kedai buku takde...tu la bila sis bukak thread ni ingat2 lupa...pastu baru teringat la buku ni la jun carik selama ni....
tapak sulaiman celup tpng
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 4-7-2007 08:32 AM |All posts

Reply #10 jujun's post

sis, best kan?   malam tadi bersengkang mata habiskan permata aurorius. geramnya kat babusya - jin yg pura2 baik, sebenarnya jahat. kat library ada kot eh?
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-7-2007 08:39 AM |All posts

Reply #11 silencez's post

tu la kat library sekolah masa tu baca buku nie....pas tu nak carik la buku2 lain, hrmmm ampeh tak jumpa kat mana2 kedai buku...

memang best citer2 ni....babusya hehheh alamak rindu la ngan citer2 ni

mesti carik smua buku2 tu buat koleksi
tapak sulaiman celup tpng
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 4-7-2007 08:55 AM |All posts

Reply #12 jujun's post

sis, kalau u nak buat koleksi.. order dulu kat dawama tu utk buku no 3 (kembar artakus) sementara stok masih ada. sebab harganya murah amat. tu pun kalau tak terjumpa kat miri tu lah
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-7-2007 09:20 AM |All posts
memang tak kan jumpa punya la, potong jari ayam punya...
sis mintak add dawama nak order ni
tapak sulaiman celup tpng
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 4-7-2007 09:59 AM |All posts

Reply #14 jujun's post

sis, u kena beli online baru boleh dapat harga tu kot. ni add dawama.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-7-2007 10:58 AM |All posts

Reply #15 silencez's post

ok thanks ek sis, yelah kena order on line....takpe no hal punya
tapak sulaiman celup tpng
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-7-2007 11:07 AM |All posts

Reply #2 silencez's post

aduh Sil.... jelesnya aku
.." Sebab aku kan kicap.. kau tu baru soya.."'

Kicap is Strong and Soya Ain't Heavy

Kicap Basikal Sulaiman bagus utk kesihatan
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 4-7-2007 11:45 AM |All posts

Reply #17 NickyAzrai's post

fuyoo,... bestnya... banyak betul koleksi si silencez ni... dia ni anak abdullah hussein ye... tak der yg ada simpan gambar penulis ni... kalo ada jomle tempek kat sini. nak jugak kenal yg mana... pernah baca satu dua koleksi dia..lama dah..ala ala lord of the rings lah... cayoklah patria... eh, dia ni lah ni farmasi punye orang ye?
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 4-7-2007 11:56 AM |All posts

Reply #17 NickyAzrai's post

meh la mengumpul gak nick. mmg tak bosan baca walau lepas berbelas2 tahun. nanti free sikit, aku buat review pasal buku 1. tu je pun yg baru habis dibaca. malam ni nak sambung buku 2.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 4-7-2007 01:00 PM |All posts

Reply #18 minahleter's post

minah, pernah terbaca yg ayahnya juga penulis. betullah mcm apa yg minah kata tu.

sebenarnya mula2 tak terlintas nak buat koleksi semua ni dalam jangka masa terdekat. sebabnya susah nak dapatkan kat pasaran. tapi sejak berbulan2 lepas, seolah terdengar2 suara artakus memanggil-manggil. tu yang bekerja keras nak dapatkan kesemua siri
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-7-2007 02:01 PM |All posts

Reply #20 silencez's post

sis, dh dpt smua ke koleksi buku2 ni....

alamak jeles tahap otroman mabuk ni:@
tapak sulaiman celup tpng
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 4-7-2007 02:06 PM |All posts
dah sis. semalam buku2 tu sampai
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 4-7-2007 02:21 PM |All posts
mana nak dapat no.7. Legenda Numerius ? sapa2 ada please PM aku.
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 4-7-2007 02:32 PM |All posts

Reply #23 bzzts's post

bzzts, check pm. hari tu order kat ujana ilmu.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 4-7-2007 02:48 PM |All posts
Originally posted by silencez at 4-7-2007 01:00 PM
minah, pernah terbaca yg ayahnya juga penulis. betullah mcm apa yg minah kata tu.

sebenarnya mula2 tak terlintas nak buat koleksi semua ni dalam jangka masa terdekat. sebabnya susah nak d ...



alamak terpost dua kali lak

[ Last edited by  minahleter at 4-7-2007 03:03 PM ]
Reply

Props Report

1234567Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 2-9-2014 02:32 AM , Processed in 0.141118 second(s), 22 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top