CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: muslyn

MERGED : ALL ABOUT BIRTHDAY PARTY

[Copy link]

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 3-7-2007 11:05 AM |All posts

Reply #25 siefay21's post

gud suggestion .....why dun u start first

nanti me paste mine...server nie slow sgt

[ Last edited by  my-alja at 3-7-2007 11:52 AM ]
The road to success is always under construction.
Reply

Props Report

Highlander

Ici avec mes amours

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-7-2007 05:46 PM |All posts
Ni my daughter punya 6th birthday party kat McDo
  
  

[ Last edited by  Caliméro at 3-7-2007 05:48 PM ]
Driver picks the music - shotgun shut his cakehole
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-7-2007 05:49 PM |All posts

Party Favor...

My son belum birthday lagi. This coming weekend baru nak buat. So takde gambar lagi. Ni gambar invitation card dia. The rest decoration yang I nak buat I will paste gambar later. Sekarang ni tengah cari Birthday candle yang nombor 1 tu. Tak tau nak cari kat mana. Any mummy here got idea where I can get this candle?

Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-7-2007 05:56 PM |All posts
Wow Cali, your daughter is so adorable! Nampak meriahnyer your daughter's birthday party.
Reply

Props Report

Highlander

Ici avec mes amours

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-7-2007 07:14 PM |All posts
Originally posted by siefay21 at 3-7-2007 05:56 PM
Wow Cali, your daughter is so adorable! Nampak meriahnyer your daughter's birthday party.

TQ, your son pun apa kurangnya, like the way he smile. Party tu memang meriah pun..yang datang lebih kurang 25 kids. Ni dia punya party invitation


[ Last edited by  Caliméro at 3-7-2007 07:26 PM ]
Driver picks the music - shotgun shut his cakehole
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-7-2007 07:19 PM |All posts
Originally posted by Caliméro at 3-7-2007 05:46 PM
Ni my daughter punya 6th birthday party kat McDo
http://famillebenziane.noosblog.fr/./photos/uncategorized/2007/03/14/pict0268.jpg  http://famillebenziane.noosblog.fr/./photos/uncategorized/2007 ...


wah comelnya anak dara...
i have celebrated 2 of my kids' birthdays kat McD ni.. tp skrg ni dah tua masing2 tu
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-7-2007 07:23 PM |All posts
Originally posted by siefay21 at 3-7-2007 05:49 PM
My son belum birthday lagi. This coming weekend baru nak buat. So takde gambar lagi. Ni gambar invitation card dia. The rest decoration yang I nak buat I will paste gambar later. Sekarang ni teng ...

i created sendiri aje guna powerpoint.. oklah tapi tak secantik invitation card ini
Reply

Props Report

Highlander

Ici avec mes amours

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-7-2007 07:28 PM |All posts
Originally posted by putumayam at 3-7-2007 07:19 PM


wah comelnya anak dara...
i have celebrated 2 of my kids' birthdays kat McD ni.. tp skrg ni dah tua masing2 tu

Bestkan buat kat restaurant. Tak pening kepala nak kemas rumah. Though bilik party tu kecik, tapi bolehlah muatkan kanak-kana ribena ni semua..
Driver picks the music - shotgun shut his cakehole
Reply

Props Report

Highlander

Ici avec mes amours

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-7-2007 07:29 PM |All posts
Originally posted by siefay21 at 3-7-2007 05:49 PM
My son belum birthday lagi. This coming weekend baru nak buat. So takde gambar lagi. Ni gambar invitation card dia. The rest decoration yang I nak buat I will paste gambar later. Sekarang ni teng ...

Pergilah ke  PartyWorld kat ikano tu. Hari tu i tengok ada. Kalau at oversea i know senang nak cari.

[ Last edited by  Caliméro at 3-7-2007 07:31 PM ]
Driver picks the music - shotgun shut his cakehole
Reply

Props Report

Highlander

Ici avec mes amours

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-7-2007 07:30 PM |All posts
Eh sorry baru ternampak your add kat perak...
Driver picks the music - shotgun shut his cakehole
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 3-7-2007 08:12 PM |All posts

Reply #27 Caliméro's post

wahhh....comel nya anak dara u cali....

dia igt my son lagi tak...yg kongsi picture jadi harry porter tu...wakakakak...

p/s...tapi my son dah hitam melengit sekarang nie, mesti tak laku....
The road to success is always under construction.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 3-7-2007 08:13 PM |All posts

Reply #28 siefay21's post

rajinyer mak nie...1 yr celebration
The road to success is always under construction.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 3-7-2007 08:15 PM |All posts

Reply #32 putumayam's post

nie lagi mak2 rajin...guna powerpoint tuuuuu.....

paste lah gambar puttt...nak tengokkkkkkk
The road to success is always under construction.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 4-7-2007 09:46 AM |All posts
Originally posted by Caliméro at 3-7-2007 07:30 PM
Eh sorry baru ternampak your add kat perak...


Cali, Perak tu my hometown. I stay Bandar Baru Ampang. My mum yg nak sponsor birthday party the only grandson dia ni. Sebab tu buat kat sana. Lagi pun my parent buat catering business, so nak buat apa buat kat restoran or panggil caterer kan.

Jauh jugak nak pegi Ikano ni.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 4-7-2007 09:52 AM |All posts
Last Sunday I pegi Carefour and jumpa la this party paper plate dan seangkatannya. Ada promotion masa tu, tapi tak tahu lah mahal ke tak harga asalnya. Rasanya mahal jugak tapi setahun sekali nak buat birthday party ni and I nak gambar birthday dia nampak colouful sikit so kira ok lah.

Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-7-2007 10:35 AM |All posts

Reply #40 siefay21's post

last yer masa beday my dote yg pertama i guna party pack yg ni ler..ceria kan?

next month her second besday..so ingat nak cari theme Jojo Circus..tapi kat kl ni manalah nak cari party pack yg camtu kan? so far gi toy r us xder..partyworld ikano tu kat belah mana eh? kot lah ada..cadang nak panggil catering jer senang..so i leh tumpu pada dessert+air+goodie bag+deco.

~http://emh-cupcakes.blogspot.com/~
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 4-7-2007 01:59 PM |All posts
[quote]Originally posted by bLUe_jaMBu at 4-7-2007 10:35 AM
last yer masa beday my dote yg pertama i guna party pack yg ni ler..ceria kan?

next month her second besday..so ingat nak cari theme Jojo Circus..tapi kat kl ni manalah nak cari party pack yg  ... [/quot

yg anj jumpa kat sogo n jusco...
tp cup n plate cdelah....
yg goodie bag n tiup2 tu semua ada....

my doter 2nd bday next mth....
theme elmo.....
dah survey...
mahal gak goodie bag elmo... rm.60 per piece....

pastu my best cousin nak sponsor clown....
so clown akan dtg umah n bw gift n mainan gak....
clown mcd.....
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 4-7-2007 02:08 PM |All posts
Originally posted by my-alja at 21-6-2007 10:07 PM
http://www.sandarts.com.my

nie website , bolehlah cuci mata


alja....
u dah tanya ker price range mcm mana???
sbb tmt ni dkt jer dgn my house.....
if murah...
blhlah beli bt letak dlm goodie bag....
tq
Reply

Props Report

Highlander

Ici avec mes amours

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 4-7-2007 02:24 PM |All posts
Originally posted by bLUe_jaMBu at 4-7-2007 10:35 AM
last yer masa beday my dote yg pertama i guna party pack yg ni ler..ceria kan?

next month her second besday..so ingat nak cari theme Jojo Circus..tapi kat kl ni manalah nak cari party pack yg  ...

Partyworld ni kat lower ground, deret-deret Teppanyaki restaurant. Macam-macam party pack ada (bob the builder, winnie the pooh and so on). For my son hari tu i guna winnie the pooh, beli kat situ jugak.

[ Last edited by  Caliméro at 4-7-2007 02:26 PM ]
Driver picks the music - shotgun shut his cakehole
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 4-7-2007 02:26 PM |All posts
Anj, kat mana U beli goodie bag tu?
Reply

Props Report

Highlander

Ici avec mes amours

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 4-7-2007 02:27 PM |All posts
Originally posted by siefay21 at 4-7-2007 09:46 AM


Cali, Perak tu my hometown. I stay Bandar Baru Ampang. My mum yg nak sponsor birthday party the only grandson dia ni. Sebab tu buat kat sana. Lagi pun my parent buat catering business, so nak ...

Oh  I see, ingatkan you memang kat sana. Alah, hujung minggu ni sempat kalau pergikan. So far i tau kat situ je this partyworld. Nanti bolehlah menyinggah ke Ikea..heheheh
Driver picks the music - shotgun shut his cakehole
Reply

Props Report

Highlander

Ici avec mes amours

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 4-7-2007 02:28 PM |All posts
Originally posted by my-alja at 3-7-2007 08:12 PM
wahhh....comel nya anak dara u cali....

dia igt my son lagi tak...yg kongsi picture jadi harry porter tu...wakakakak...

p/s...tapi my son dah hitam melengit sekarang nie, mesti tak laku....

I don't think so she still remember. Kawan sekelas dia tahun lepas (sekolah lama) pun dia dah tak kenal...Louisa pun apa kurangnya, dah semakin tanned sejak seminggu ni. Asyik ke swimming pool.
Driver picks the music - shotgun shut his cakehole
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 4-7-2007 04:00 PM |All posts
anj, tetiap tahun sama jer timing kita nak celeb besday anak kan?   wah nak panggil clown yer? kalau rumah ada tanah oklah..my house lom leh masuk lagi..so tis time still wat kat apartment tu..tadi dah dapat cater dari member 1 rice 1 lauk 1 sayur dia offer rm5 sekepala..ok dah rasanya tu..

sogo tu tak pergilah jauh..partyworld kot coz dekat..

btw tq cali!

~http://emh-cupcakes.blogspot.com/~
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 9-7-2007 01:38 PM |All posts
Originally posted by anj2208 at 4-7-2007 02:08 PM


alja....
u dah tanya ker price range mcm mana???
sbb tmt ni dkt jer dgn my house.....
if murah...
blhlah beli bt letak dlm goodie bag....
tq



sorry anj for late reply...

sand art yg harga rm5 utk prepack...boleh dapat dlm rm2.20 aje/prepack...kalo anj biasa dgn sun catcher pun bagus jugak.....memang murah sgt berbanding kat retail price...
The road to success is always under construction.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 9-7-2007 01:43 PM |All posts
me nak ambik kesempatan kat sini nak tegur sikap mak/ayah ...yg dapat jemputan ke majlis anak2 dr sekolah....TOLONGLAH BUAT RESERVATION if needed...

ramai yg pandang ringan benda nie tapi pada empunya majlis...ianya menyusahkan...sebab dia perlu utk buat budget utk majlis tersebut...

ada yg sgt kurang prihatin...bawak satu batalion ke majlis tertutup cam McD.....kalo majlis utk anak2 saja, jgnlah mak/ayah menempek dlm tu siap bawak sepupu sepapat...org gaji pun dia angkut...whaaaa...whaaa

me berpengalaman tgk org sebegini dlm majlis bebaru nie....sakit jiwa oooiii!
The road to success is always under construction.
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 20-4-2014 04:25 AM , Processed in 0.134422 second(s), 21 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top