CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 88Next
Return Post new threads
Show: 193929|Reply: 2189

[Merged] Kongsi cerita - Mary Kay

  [Copy link]
tomel This user has been deleted
Post on 29-1-2005 12:28 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by kaklala_lost_id at 9-11-2009 10:13

Post Last Edit by kaklala_lost_id at 8-10-2009 16:51

nak tanya korang.. sape penah dengar / experience dgn produk ni??
web dia www.marykay.com  

actually ade member approach pasal this product

tp saye tak penah tau pon:stp::stp:

[ Last edited by  KaKLaLa_Lost_id at 25-10-2007 11:49 PM ]
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-1-2005 04:09 PM |All posts
Product Mary Kay dah keluar agak lama dulu. Sekarang ni ntah senyap jer Dah banyak product direct sales masuk market sekarang ni. So banyak pilihan.

Tak pernah guna product ni. Cuma ada kawan dulu dia pernah try kata nyer ok. Lain orang lain jenis kulit. Mungkin sesuai untuk my friend tu.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 29-1-2005 11:45 PM |All posts
penah try skali die punye sample frm cleanser smpai die nye moisturiser..skali ngan mask sume.ok la..bes jugak.tp sample kan..jz pakai skali due je.so tatau la kalau pakai lame2 tu ok x.tp pakai skali tu mmg muke rase bersih n lembut la.tp kdg2 mmg slalu prasan kalo produk tu baru nak try.tu yg tak beli trus tu.except ramai org yg kate bagus.baru la mcm tepengaruh sket.

pastu ade try range velocity die.cleanser die skali ngan toner.yg ni ok gak.senang sket takyah nak apply toner.after cleanse straight pakai moisturiser.bau pun bes.moisturiser die pun tak beminyak langsung.sample die boleh dpt dr mary kay nye beauty consultant.die akan bagi if kite mintak.jgn takut.
Reply

Props Report

tomel This user has been deleted
Post on 30-1-2005 11:51 AM |All posts
o.. leh mintak sample yek.. tu yg best tu.:cak::cak:. free sample ke missy??
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 31-1-2005 12:41 AM |All posts
yup,sample diorg akan kasi free kalau kite nak try.missy aritu bayaran post pun takyah bayar.nnt missy try carik balik no fon mary kay nye beauty consultant tu yea..
Reply

Props Report

tomel This user has been deleted
Post on 31-1-2005 09:29 AM |All posts
thanks ye missy..
that day kita ade surf dan jumpa nama helmi kat sri hartamas, claimes he is a beauty consultant of MARY KAY then leh wat demo kat ofis/rumah..
tapi tgk je la, takde email ke apa lagi, kang dia paksa beli malas aku nak layan:geram::geram:
Reply

Props Report

ace This user has been deleted
Post on 31-1-2005 10:00 AM |All posts
Kita pernah try MaryKay once. Tapi try gitu2 aje pasal dia buat ala2 'home-party'. Memang dia akan bagi tunjuk ajar how to cuci2 muka kita ni plus mekap sekali. Best gak laa.. dpt try barang free...

Yang velocity tu mmg 3-in-1 mostly utk muka yang dah ageing sket dan kurang bermasalah. Salunya dia akan nasihatkan kita pakai apa based on our skin.

Tapi tak beli pun barang dia... pasal masa tu tengah simpan duit utk baby yang nak kuar....
Reply

Props Report

Master

di intai...

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 31-1-2005 10:04 AM |All posts
saya guna product nie...

ada 6 item saya pakai...

1. cleanser F2 - for normal to dry skin

2. whitening cleaser (foaming)

3. toner F1 - for dry skin

4. masker F1

5. moisturizer F2 - pakai malam jer...

6. SPF 15 - yg ni pakai siang...

baru 3 minggu saya pakai product nie...setakat ni mmg saya puas hati sbb sblum ni saya ada problem white heads + dry skin...skrang alhamdulillah...muka saya nampak lembab...white heads kat idung pun dah kurang sgt2...

lagi satu..saya ni jenis kulit cerah...tapi tak even...so since pakai product ni...my frens ckp kulit saya nampak even...

cuma...harga mmg agak mahal skit lar....
keretamu keretaku jua...tima kasih ye...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 31-1-2005 10:55 AM |All posts
tomel,kite pm tau
Reply

Props Report

tomel This user has been deleted
Post on 31-1-2005 04:03 PM |All posts
thanks missy..
kita dapat dah..

bestnye kalau skincare tu really works on our skin cam cleopatra tu:ah::ah:
Reply

Props Report

Master

di intai...

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 31-1-2005 05:13 PM |All posts
kalau anyone nak try this product...i can arrange a demo...

my fren is a beauty consultant for mary kay...

so feel free to contact me ok..
keretamu keretaku jua...tima kasih ye...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 4-2-2005 05:43 PM |All posts
hah...sara pun pakai product nie...
dah beberapa bulan dah pakai...
dari cleanser...
mask...
toner...
ke lotion....

since sara ader skin probs...
sara try byk product....
but i think....mary kay is the best...
gl
Reply

Props Report

poem_flower This user has been deleted
Post on 17-3-2005 06:04 PM |All posts

Hanya ingin berkongsi Cerita

Hye...

Inilah pertama kali saya nak berforum di sini.  Saya kat sini nak kongsi cerita yg bg saya patut saya kongsi bersama mengenai kecantikan. Agaknya sape yg tak nak cantik semasa hari perkahwinan? Rasanya... semua nak cantikkan????

Bagi saya kecantikan kulit especially kulit wajah mmg sgt penting utk dapatkan effect yg bagus bila dimekapkan oleh mak andam. Sebelum ni saya agak malas nak jaga muka (maklum ler... kulit takde masalah), tapi bila member kata penting jaga skin kita bila nak kahwin baru lah terhegeh2 nak rawat muka.

Member pun suggest dgn seorang Beauty Consultant ni... try produk skincare dia percuma je... sebab percuma punya pasal... kita pun try ler....
lepas try... hemmmm... boleh tahan skincare ni... kulit smooth je... balik umah, kelembutan produk tu buat saya asik terfikir je.... sbb consultant tu kata... kita takleh campur2 produk kat muka dlm 1 masa.

Dan disebabkan saya pun tgh mencari brg2 yg nak dibuat hantaran kahwin... saya pun trus discuss ngan tunang saya masa tu... dia setuju aja sbb berbaloi pakai produk dia. Boleh jimat selama 6 bln dan ada gerenti lak tu... kalau tak sesuai... kita boleh pulangkan barang semula & money back gerenti. Produk skincare & kosmetik lain, mana ada buat camni... kalu dah salah beli... sorrylah nak tukar yg lain.

... Saya pun beli lah set skincare & perfume utk pihak lelaki dan set skincare + satin hand pampering set + lip saver set + perfume utk diri saya.

Harganya so reasonable. Reasonable...nya sbb ada money back gerenti kalau tak sesuai @ leh tukar brg lain. Lagipun ada jaminan insurans. TERKEJUTNYA.... siap gubah skali tu..... gubahan free je...

Member2 saya pun mcm tak caya... tapi itulah hakikatnya... So, kalau ada sesiapa forumers yg nak mendirikan rumah tangga tak lama lagi & sedang tercari2 apa brg kosmetik & kecantikan yg nak dibuat hantaran perkahwinan.... bolehlah jumpa ngan consultant tu. Dia pun ada buat khidmat lulur/scrub + cleans + moist (3 in 1) seluruh badan. Seronoknya sebab buat kat rumah kita sendiri. Sampai tertidur saya dibuatnya. :lol
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-3-2005 06:17 PM |All posts
product apa?
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 17-3-2005 06:26 PM |All posts
mary kay ke?
~Real Eyes Realize Real Lies~
Reply

Props Report

Adventurer

twiLight pRinCess

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-3-2005 07:49 PM |All posts
over the counter beauty products (estee, dior, lancome) pun kasik free gubah/balut..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-3-2005 09:19 PM |All posts
:hmm: ... saya teka ya .. produk Mary Kay ke ? Sebab setahu saya Mary Kay jer yg ada Money back gurantee ...;)
Reply

Props Report

Challenger

beauty with brain

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 17-3-2005 09:24 PM |All posts
mana aci cerita tergantung
"Men always want to be a woman's first love, women like to be a man's last romance".....♥
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 17-3-2005 09:51 PM |All posts
main teka teki  le plak....:stp:
SKINCERITY :
https://www.facebook.com/SkincerityOnlineMalaysia
0133546429 Whatsapp/sms
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 17-3-2005 11:46 PM |All posts
missy pun rase it's Mary Kay's :ah:

sbb ade money back guarantee..pastu beauty consultant bg try product free..

bunyik mcm nak menjual pun ade.. ;)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-3-2005 11:58 PM |All posts
lor...........:hmm:
Khaizarina - memang nama sebenar
Reply

Props Report

meelonely This user has been deleted
Post on 18-3-2005 08:15 AM |All posts
Originally posted by poem_flower at 09-03-2004 06:04 PM:
Hye...

Inilah pertama kali saya nak berforum di sini.  Saya kat sini nak kongsi cerita yg bg saya patut saya kongsi bersama mengenai kecantikan. Agaknya sape yg tak nak cantik semasa hari  ...

Nampak macam nak promote barang je tapi tak pulak sebut barang apa, tunjukla muka poem yang sebelum dan selepas baru boleh akak2 kat sini komen, product tu bagus ke tidak.
Reply

Props Report

Adventurer

twiLight pRinCess

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 18-3-2005 08:16 AM |All posts
:setuju::setuju::setuju:
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 18-3-2005 08:29 AM |All posts
malas nak teka teka sebut aje lah
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 18-3-2005 08:42 AM |All posts
nampaknye sampai sudah la kite tak tau nama produk ni:no::no:
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-4-2014 08:26 PM , Processed in 0.372988 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top